Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A kaland, a tudás és a művészet otthona: Zsolnay Kulturális Negyed programok

Utazzatok el a csillagok közé, kerüljetek közelebb a művészetekhez, lessétek el a cukorkakészítés fortélyait vagy kóstoljatok bele a virtuális valóság élményébe Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben!

 

Pécs

A vadregényes Mecsek lábánál, lágyan hullámzó dombok, madárdalos erdők és takaros mezők által körülölelt csodás vidéken fekszik a Dunántúl legnagyobb települése, Pécs, ahol lehetetlen unatkozni. A gazdag szellemi- és történelmi örökséggel bíró egyetemvárosban ugyanis egymást érik a szebbnél szebb látnivalók és programok. Ráadásul, a nyári időszakban a szökőkutak, a kávézók és az éttermek valódi mediterrán hangulatot kölcsönöznek Baranya megye székhelyének (Pécs látnivalóit korábban összegyűjtöttük itt).

Válogassatok Pécs szállásajánlatai között>>

Pécsi éttermek, kávézók, bisztrók, cukrászdák>>

Pécs, a Zsolnay Kulturális Negyed otthonaPécs, a Zsolnay Kulturális Negyed otthona

 

 

A pezsgés központja: a Zsolnay Kulturális Negyed

Ahová viszont egész évben megéri elzarándokolni, az a 2014 óta hungarikumként is számon tartott Zsolnay Kulturális Negyed, mely megkérdőjelezhetetlenül a művészetek fellegvára lett az idők során – még európai viszonylatban is!
A híres Zsolnay porcelángyár 5 hektáros területén 15 védett műemléképület, valamint 88 köztéri Zsolnay-szobor kapott helyet. Járjátok be a gyönyörű sétányokat, az andalgásra csábító parkokat és fedezzétek fel azt a rengeteg kincset, melyet ez a hihetetlen hely tartogat nektek. Máris mutatjuk, hogy mit NE hagyjatok ki!

A kaland, a tudás és a művészet otthona: Zsolnay Kulturális Negyed programokA kaland, a tudás és a művészet otthona: Zsolnay Kulturális Negyed programok

 Zsolnay Kulturális Negyed, PécsZsolnay Kulturális Negyed, Pécs

 

 

Fantasztikus kiállítások a láthatáron

Örömmel ismernétek meg a Zsolnay család és a gyár történetét? Akkor keressétek fel az állandó tárlatokat! Itt bebarangolhatjátok Dr. Gyugyi László páratlan, majdnem 700 kerámiatárgyból álló Zsolnay-gyűjteményét, Winkler BarnabásRózsaszín Zsolnay gyűjteményét vagy a látványmanufaktúrában kifürkészhetitek az eozin titkait! A folyamatosan látogatható kiállítások mellett azonban érdemes az időszakos expókra is ellátogatni!

Jó tanács: Vegyétek igénybe a profi idegenvezetők által indított, 50-60 perces túrákat, ahol még többet megtudhattok a legrangosabb Zsolnay kiállításról és a tárgyakat övező történetekről!

Zsolnay Kulturális Negyed programok: Gyugyi László Zsolnay GyűjteményeZsolnay Kulturális Negyed programok: Gyugyi László Zsolnay Gyűjteménye

Zsolnay Kulturális Negyed programokZsolnay Kulturális Negyed programok

 

Pécsi szálláshelyek>>

 

Lenyűgöző előadások, amiket látni kell

Koncertek, táncházak, színdarabok, előadások vagy stand-upok. Mindre akad példa a Zsolnay Kulturális Negyedben! A szervezőknek hála pedig senki nem marad ki a jóból, ugyanis minden korosztály megtalálja a neki szánt programot. Az apróságokat például csecsemőszínház és zeneovi várja.

Zsolnay Kulturális Negyed, PécsZsolnay Kulturális Negyed, Pécs

 

 

Élmény az egész családnak: VR Univerzum

A legújabb durranás viszont kétségkívül a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjának felső szintjén található. Itt rendezték be azt a zseniális VR Univerzumot, ahol a legmodernebb technika segítségével kiléphettek a valóságból és könnyedén átélhetitek a súlytalanság érzését az űrben vagy búvárkodhattok egyet a tenger rejtélyes mélységeiben! Tegyétek próbára az ügyességeteket és hatoljatok be a fantázia birodalmába, mert az biztos, hogy kitűnően fogtok szórakozni!

Zsolnay Kulturális Negyed programok - VR UniverzumZsolnay Kulturális Negyed programok - VR Univerzum

 

 

Amikor játék lesz a tanulás: Labor – Interaktív Varázstér

A Labor – Interaktív Varázstérben tovább fokozhatjátok az izgalmakat, mert ezen a szuper kiállításon közelebb kerülhettek a tudomány rejtélyeinek megfejtéséhez. Ráadásul fantasztikus fizikai kísérleteket is láthattok a Varázsóra keretein belül, melyek során dermesztő és hajmeresztő kalandokban is részetek lehet!

Zsolnay Kulturális Negyed programok: Labor – Interaktív VarázstérZsolnay Kulturális Negyed programok: Labor – Interaktív Varázstér

 

 

Csillagok nyomában: Planetárium

Pécs sok mindenben volt már úttörő, így amellett, hogy 1367-ben itt alapította meg Nagy Lajos király az első hazai egyetemet, 1970-ben a városban nyitották meg Magyarország első optikai Planetáriumát is. Legyen részetek egy mesés űrutazásban, ahol soha nem látott közelségbe kerülhettek a csillagos égbolthoz az izgalmas, ismeretterjesztő előadások jóvoltából!

Zsolnay Kulturális Negyed - PlanetáriumZsolnay Kulturális Negyed - Planetárium

 

 

Terítéken a finom falatok

Ennyi élmény után természetes, ha megéheztek egy kicsit. De semmi probléma, hiszen a kiváló Zsolnay Étterem és Kávéház, valamint a vegetáriánusoknak is kedvező Room Bistro & Clubban kiadós és mennyei fogások lapulnak. A Bóbita Bábszínház épületében álló Café Griff lenyűgöző teraszáról pedig kávészürcsölgetés közben is gyönyörködhettek a Zsolnay Negyed szépségében.

Zsolnay Étterem és Kávéház, PécsZsolnay Étterem és Kávéház, Pécs

 

 

Lebzselés a szabad ég alatt

Tavasztól, őszig, amikor a Nap már kellemesen átmelegít, arra is lesz lehetőségetek, hogy a természetben kapcsolódjatok ki. A Látogatóközpontban ugyanis díjtalanul tudtok majd plédet kérni egy szuper kis piknikhez! Adjátok át magatokat a pihenésnek, és közben tartsátok rajta a szemeteket a gyerekeken, akik három modern játszótéren vezethetik le a maradék energiát! Ha azonban még van erőtök egy kis mozgáshoz, akkor akár ping-pong csatát is vívhattok egymással!

Zsolnay Kulturális Negyed programlehetőségekZsolnay Kulturális Negyed programlehetőségek

 

 

Vigyétek magatokkal az emléket!

Mielőtt hazatérnétek, ne feledjetek el betérni a Ledina-kapu bejárata mellett meghúzódó Boltok utcájába, mely igazi kézműves különlegességekkel örvendeztet majd meg benneteket! Az édes élményeket a Csoko-Láda csokibolt és a Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúra garantálja. Utóbbiban még az ínycsiklandó nyalánkságok elkészítésébe is bepillantást nyerhettek, a végeredményt pedig meg is kóstolhatjátok!

Zsolnay Kulturális Negyed - Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúra Zsolnay Kulturális Negyed - Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúra

Tapasztalatból mondjuk, Pécsen nem elég egy napot eltölteni! A Zsolnay Negyed látnivalót 1 nap alatt csak sietve lehet felfedezni, és a többi helyi nevezetességről még nem is beszéltünk, mint például az Ókeresztény Mauzóleum vagy a Jakováli Haszan Dzsámi, de a közeli  Mecsextrém Parkot se felejtsük el! Éppen ezért szívból ajánljuk, hogy legalább egy hétvégét szánjatok a kultúra városára.

 

Pécsen rengeteg szuper szálláshelyet találhattok:

Palatinus Grand Hotel***

A főtér mellett várja vendégeit a háromcsillagos Palatinus Grand Hotel,  remek kiindulópontnak bizonyul a város felfedezéséhez. A szecessziós épületben a grandiózus hall, az art-nouveau remekművek és a lélegzetelállító bálterem egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt töltött idő varázslatosan teljen. A nagyteremben még Bartók Béla is koncertet adott 1923-ban, de a Habsburg dinasztia tagjai és sokan mások is megfordultak már itt. Lépjetek a nyomaikba! Tovább a pécsi szálloda ajánlataihoz>>

Palatinus Grand Hotel***Palatinus Grand Hotel***

 

Sándor Hotel****

A négycsillagos Sándor Hotel kevesebb, mint öt perc sétára fekszik a városközponttól. A kényelmes szobák egy része városra néző kilátással rendelkezik, de ha inkább a napfelkeltében aranyló Mecsekben gyönyörködnétek a teraszotokról, arra is van lehetőségetek! Wellness részlegükön beltéri élménymedence, infra-kabin és finn szauna található, de masszázsterápiára is befizethettek. Tovább a pécsi szálloda ajánlataihoz>>

Sándor Hotel****Sándor Hotel****

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Édes mézeskalácsok, bársonyos csokoládék és szédületes italok múltjába nyerhettek betekintést a legizgalmasabb belföldi gasztromúzeumokban, ahonnan nem távoztok majd üres hassal! Higgyétek el: a kolbászkészítést bemutató élménypark is csak hab lesz a tortán! Mutatunk 5 gasztronómia-történeti múzeumot, amit feltétlenül keressetek fel, ha különleges kulináris élményre vágytok.
Harkány minden kétséget kizáróan gyógy- és strandfürdőjéről híres, amely egyben a Dél-Dunántúl legismertebb fürdője is. A fürdőn túl azért van még pár látnivaló, amit érdemes lehet megtekintenetek, ezeket vesszük most górcső alá. Tartsatok velünk!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz
Részt vennél egy mesebeli kalandon? Akkor kövess minket, mert legfrissebb cikkünkben 7 varázslatos kastélyba látogatunk el! Ezek a különleges, történelmi építmények nemcsak Magyarország múltjába engednek bepillantást, hanem páratlan szépségükkel és bámulatos atmoszférájukkal minden kirándulót elbűvölnek. Sőt, még a megújult és nemrég nyitott Andrássy-kastélyba is bekukucskálhatsz! Kezdődjön a kastélytúra!
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
Hova utazz télen? 9 belföldi utazási tipp városnézéshez, szállásajánlóval
Varázslatos bája van a leghidegebb évszaknak a fehérbe öltözött tájakkal, valamint a hűvös szellőbe burkolt, álmos utcákkal. Ajánlunk nektek erre az időszakra 9 belföldi úti célt, ahol programokból és látnivalókból nincs hiány, és garantáltan találtok olyan szálláshelyet is, ami nem okoz majd csalódást.