Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Farkas Richárd a Pajta után a BDPST Group kreatív séfjeként folytatja

2023.04.06 | 4 perc

Farkas Richárd, március 1-jétől a BDPST Group gasztronómiai egységeit összefogó F&B divíziót erősíti. Korábban közel hat évet töltött az Őrségben a Pajta étterem séfjeként, számos elismerést kapott nem csak a vendégektől, de a szakmától is. A BDPST Group kreatív séfjeként feladatai közé tartozik a cégcsoport éttermi koncepcióinak fejlesztése, a hazai, termelői, minőségi alapanyagok felkutatása.

2023.04.04. – A BDPST Group szállodái mellett gasztronómiai egységeiben is elengedhetetlen az értékmegőrző és értékteremtő munka, a kiemelkedő minőség és az egyedülálló élmények biztosítása a vendégek számára. Ennek érdekében a cégcsoport F&B divízióját olyan elismert szakemberek erősítik, akik munkájukkal garantálják a szolgáltatások töretlen színvonalát és egyben a hagyományőrző és nemzetközi szemléletmódot. Ehhez acsapathoz csatlakozott március 1-jén Farkas Richárd, az őriszentpéteri  Pajta étterem korábbi séfje.

Farkas Richárd, Fotó: Geza TalaberFarkas Richárd, Fotó: Geza Talaber

 

Kreatív séfként a BDPST Group fővárosi és vidéki éttermeit támogatja munkájával, hozzájárulva ahhoz, hogy az egységek zavartalanul, a tőlük megszokott minőséggel működhessenek. Feladatai közé tartozik többek között az éttermek koncepciójának formálása, a helyi, termelői alapanyagok beszerzése és újak felkutatása. Az Őrségben eltöltött idő számos tapasztalattal és egy különleges látásmóddal ajándékozta meg, melyeket a BDPST Group egységeiben kamatoztat a továbbiakban.

„Némi útkeresés után vált nyilvánvalóvá számomra, hogy a gasztronómia és főzés területe az, ami igazán nekem való. A főzés nem csak a hivatásommá vált, hanem hobbimmá is, az évek során pedig rengeteg tapasztalatot gyűjthettem a hazai és nemzetközi gasztronómia, a különféle konyhatechnikák területén, melyeket a BDPST Group kreatív séfjeként is hasznosítani tudok. Az életem minden területét a folyamatos fejlődés, az újdonságok felfedezése jellemzi a hagyományaink és tradicióink tiszteletben tartása mellett, ez pedig úgy gondolom, hogy a jövőben is nagy segítségemre lesz az éttermek munkájának támogatásában” – emelte ki Farkas Richárd.

A BDPST Group gasztronómiai szakembergárdájának új tagja időről időre a cégcsoport éttermeiben is feltűnik majd.

A pop-up jellegű vacsorák első állomásaként, hosszú idő után először a budapesti vendégeknek is lehetősége nyílik megkóstolni a fiatal séf alkotásait.

Farkas Richárd április 20-án és 21-én a Flava Kitchen&More étterembenZvekán Kornél séffel főz majd. A vacsora alkalmával egy különleges, 9 fogásos menüvel várják a vendégeket, melyek mindegyikét Richárd szakmai útjának egy-egy emblematikus állomása ihletett, amik természetesen a megszokott könnyed Flava stílusban kerülnek a tányérokra.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A múlt nyomasztó titkait felfedezni nem mindennapi kaland, így aki egy bunkertúrára vállalkozik, azelőtt tapinthatóvá válik számos drámai helyzet, fájdalmas emlék. Ám ezek a túrák igazi időutazások is egyben, a történelem elevenedik meg a szemünk láttára, kiváló programlehetőségként kicsiknek és nagyoknak.
Napról napra közelebb kerülünk a nyárhoz, lassan, de biztosan nyitnak majd a strandok is, azonban ha elkerülnéd a hatalmas tömeget, akkor mutatunk 10 olyan szállodát, ahol hangulatos kültéri medencék mellett pihenheted ki a dolgos hétköznapokat. Dőlj hátra, élvezd a csendet és a hűsítő habokat!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Interjú: a Bárka Étterem és a La Casa Ristorante séfjével, Fűri Tomival beszélgettünk
2022.06.01 | 11 perc | Gasztronómia
Csongrádon a Bárka, Szentesen a La Casa konyhájában készülnek Fűri Tamás kedvenc ételei. Mint mondja, 365 napot az éttermeire áldoz, de terveiben ennél több szerepel. A népszerű séffel múltról és jövőről is beszélgettünk.
A Főnix Rendezvényszervező Kft. és a VisitDebrecen együtt folytatja tovább munkáját
2023.04.25 | 6 perc | Események
Szervezeti átalakulással indította a 2023-as turisztikai szezont a VisitDebrecen. A cég élére Mészáros Réka került, a turisztikai igazgató Tóth-Megyesi Enikő lett. Az újítás célja a Főnix Rendezvényszervező Kft. és a VisitDebrecen mielőbbi összeolvadásának előkészítése, mellyel a jövőben szeretnék még hatékonyabbá tenni a két szféra, a kultúra és a turizmus közti együttműködést.
A budapesti Rumour étteremben jártunk
2022.11.24 | 10 perc | Gasztronómia
A budapesti Rumour by Rácz Jenő étterem egyik különlegessége a Chef’s table koncepció, melynek lényege, hogy a vendégek a konyhát körbeülve étkeznek, így kapnak interaktív élményt, hiszen nem csak az ételek elkészítésébe nyernek bepillantást, de a séfekkel is közvetlenebb kapcsolatban kerülhetnek.
Ha valami igazi különlegeségre vágysz: 8 ínyenc delikát és csemegebolt Budapesten
2024.11.07 | 7 perc | Gasztronómia
A nagy rohanásban sokszor örülünk, ha egyáltalán van időnk leülni enni, így még jobban felértékelődik egy nyugodt vacsora, amit akár mi is összeállíthatunk minőségi hozzávalókból. Ebben a cikkünkben olyan delikát üzleteket mutatunk be, ahol a gasztronómia szerelmesei igazán különleges ízekre bukkanhatnak, a város legjobbjai között találunk sajtkülönlegességeket, olasz csemegéket, kézműves termékeket és autentikus magyar ízeket is.
A Hoppá Bistro töretlen sikere harmadik éve Michelin ajánlást hoz
2023.09.28 | 8 perc | Gasztronómia
Már az Andrássy úton sikeresek voltak, ám a belvárosi üzlet megnyitásával egy teljesen új korszak kezdődött a Hoppá Bistró számára. Az elegáns bisztró az Október 6. utca gasztro forgatagában talált igazán magára. Jancsa Janival az étterem népszerűségéről, a háttérben húzódó nehézségekről és az újítás szépségéről beszélgettünk.
Gyakran ismételt kérdések - mit tudhatsz meg ebből a cikkből?
Ki az a személy, aki március 1-jétől a BDPST Group gasztronómiai egységeinek kreatív séfjeként dolgozik, és miért fontos a feladata?
Farkas Richárd; feladatai közé tartozik az éttermi koncepciók formálása, a helyi, termelői alapanyagok beszerzése és újak felkutatása, hogy az egységek zavartalanul, a megszokott minőséggel működjenek.
Milyen tapasztalatokat hoz magával a Pajta étterem korábbi séfje a jelenlegi szerepébe?
Közvetlenül közel hat évet töltött az Őriszentpéteren található Pajta étterem séfjeként, számos elismerést gyűjtve.
Mik a fő feladatai kreatív séfként a BDPST Groupnál?
Éttermi koncepciók fejlesztése, helyi és termelői alapanyagok beszerzése, illetve új beszállítók felkutatása, hogy a csoport egységei a megszokott színvonalon működjenek.
Milyen értékek és szemlélet segítik Richárd munkáját a csoport egységeinél?
A tradíciók tisztelete mellett a nemzetközi szemléletmód ötvözése és a folyamatos fejlődés, új utak felfedezése.
Mire számíthatnak az olvasók az első budapesti pop-up vacsorák kapcsán, és mikor és hol lesznek?
Április 20-án és 21-én a Flava Kitchen&More étteremben kerül sor egy 9 fogásos vacsorára, amely Richárd útjának emblematikus állomásait idézi, Zvekán Kornél séffel.
Legnépszerűbb cikkek
Érdekes cikkeink
Nyerj wellness hétvégét!
Wellness Hotel Szindbád
A nyeremény értéke:
87600 Ft