Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Hoppá Bistro töretlen sikere harmadik éve Michelin ajánlást hoz

2023.09.28 | 8 perc

Már az Andrássy úton sikeresek voltak, ám a belvárosi üzlet megnyitásával egy teljesen új korszak kezdődött a Hoppá Bistró számára. Az elegáns bisztró az Október 6. utca gasztro forgatagában talált igazán magára. Jancsa Janival az étterem népszerűségéről, a háttérben húzódó nehézségekről és az újítás szépségéről beszélgettünk.

Szerző: Kovács Nóra

 

Egy igen nehéz időszakban nyitottatok, ami végül nagyban meghatározta, hogy ma az Október 6. utcában működik az étterem.

A Hoppát a covid kirobbanása előtt fél évvel nyitottuk meg, kétszer nyitottunk újra a kötelező bezárások miatt, és tudtuk, harmadszorra már igen nagy a tét, és nyitva kell tudnunk maradni. A szerencsénk az, hogy az az étteremhez tartozó cégcsoport működteti a Bamba Marha láncot és a Donna Mamma Pizza Napoletanat is, és ez átsegítette a Hoppát a nehéz helyzeten. De a helyszín változtatásban nagy szerepe volt ennek a tényezőnek is.

Fotó: Hoppá! Bistro BudapestFotó: Hoppá! Bistro Budapest

 

Hogyan éreztétek magatokat az Andrássy úton?

Ambivalensen. Bár csodaszép helyen voltunk, a nyitást követően az Andrássy út miatt inkább a külföldiek találtak meg minket, és meglehet, éppen ez tartotta vissza a magyar vendégközönséget attól, hogy a Hoppát jobban megismerjék. Talán azt gondolták, hogy az Andrássy úton csak magas árfekvésű éttermek működnek. Pedig már rövid időn belül megkaptuk a Michelin ajánlást, és a vendégélmény is mindig kimagasló volt – a Tripadvisoron a top éttermek között vagyunk, a Google értékelések mindig nagyon kedvezőek voltak –, mégsem sikerült ezt a gondolattársítást megváltoztatnunk a hazai vendégek fejében.

 

Ma segíti a helyzeteteket az, hogy itt, az Október 6. utcában szinte egymást érik az éttermek?

Azt gondolom, igen, hiszen ez egyben egy turista haladási útvonal is, ami a covid után láthatóan megerősödött, másrészt, van miből választani a vendégnek.

 

Bisztró vagytok. Mit jelent ez?

Nem egyformán gondolkodunk arról, mit takar az a szó, bisztró. Van, akinek ez egy kockásterítős helyet jelent, másnak a nemzetközi bistro stílus ugrik be róla. Ami legjobban lefed minket, az a kötetlenebb hangulat, ugyanakkor az ételek tálalása, kinézete, minősége, Irtó Márton séf és a konyhai csapat igényes munkája messze túlmutat a klasszikus bisztró színvonalon. De, ki kell jelentenünk, nem vagyunk fine dining étterem, kóstoló menünk sincs, és nem is szeretnénk abba az irányba menni. Maradunk a könnyebb stílus mellett, amit legjobban a „magyar ízek, franciás vonásokkal” szlogen ír le.

 

Mi jellemzi a Hoppá! Bistrót?

Magyaros, minőségi ételek francia konyhatechnológiai eljárásokkal elkészítve. Az étlapon megtalálhatóak a nagy klasszikusok – marhahúsleves, paprikáscsirke, rántott mangalicakaraj, túrógombóc –, de minden egy kicsit átgondolva. Több gondolatiság, a munkafolyamat és a kivitelezés részletessége jellemzi az ételeket, ezáltal az étkezési idő is megnő. A vendég nálunk egy élményt kap, amihez az ízeken túlmenően a látvány is hozzájárul.

Fotó: Hoppá! Bistro BudapestFotó: Hoppá! Bistro Budapest

 

Az à la carte mellett séf ajánlattal is készültök. Mesélnél erről?

Ritkábban változtatunk az à la carte kínálaton, hiszen több, nagy közkedveltségnek örvendő ikonikus fogásunk is van, amit nehezen vennénk le az étlapról. Ezért bevezettük az 1-2 havonta cserélődő séf ajánlatot, ahol nagyobb szabadsága van a séfnek, így a szezonalitás és az alapanyag beszerzés függvényében tud újdonságokkal készülni azok számára is, akik visszatérő vendégeink.

 

Beszéljünk egy kicsit a másik két étteremláncról, hiszen cégcsoport szinten nem mellékes, hogyan alakul ezek sorsa.

A Bamba Marha az első pillanattól kezdve hasított, és ma is nagyon jó visszajelzéseket kapunk. Ennek köszönhető, hogy nemrég nyílt új egységünk az Alléenál. A Donna Mamma Pizza Napoletana is népszerűségnek örvend, de természetesen mindig van még hová fejlődni ebben is. Anno azért hoztuk létre, mert szerettük a jó pizzát, és akkor még nem volt ennyi nápolyi pizzéria, mint most, valamint fontos az AVPN, azaz a nápolyi pizzaszövetség által adott elismerés, melyet nyitás után pár honappal meg is szereztünk. Jó megoldásnak tűnt az is, hogy a Bamba Marha mellé nyissuk a Donna Mamma-t, hiszen ha a család nem minden tagja akar burgerezni, akkor ott a pizzéria, ahol fantasztikus nápolyi stílusú pizzák sülnek a közel 2 tonna súlyú épített kemencében.

Fotó: Donna Mamma Budapest / Bamba Marha Burger BárFotó: Donna Mamma Budapest / Bamba Marha Burger Bár

 

Honnan szerzitek be az alapanyagokat?

Magyar beszállítókkal, kistermelőkkel dolgozunk, a Hortobágy Angusra sokat építünk, akár a Bambában, akár a Hoppá kínálatát nézzük. Igyekszünk a környezeti terhelést minimalizálni, a séf is arra törekszik, hogy minél kevesebb veszteséggel dolgozzon a konyhán. Rengeteg olyan dolgot, ami máshol leeső vagy selejt lenne, fel tudja használni máshol. Nemrég egy szakácskönyvvel is jelentkeztünk, amit bárki letölthet a honlapról. Ebben a teljes à la carte étlap megtalálható, így aki kedvet érez arra, hogy otthon reprodukálja a Hoppá fogásait, annak adva van hozzá minden.

Fotó: Hoppá! Bistro BudapestFotó: Hoppá! Bistro Budapest

 

Nem féltek, hogy ellopják a recepteket?

Aki képes receptet kitalálni, az bármikor tud egy újat kreálni. Aki pedig csak másol, az mindig a másodvonalban lesz, így ránk nem jelent veszélyt. Büszkék vagyunk erre a receptkönyvre, mert nincs túl sok példa arra, hogy egy Michelin ajánlásos étterem megmutatná, hogyan lehet elkészíteni az ételeit. Ugyanakkor ez láttatni engedi azt is, micsoda munka, gondosság van egy-egy étel elkészítése mögött. Mi mindig arra törekszünk, hogy többet adjunk a vendégeinknek, mindezt pedig kiváló ár-érték aránnyal. Ezzel tudunk mások lenni.

 

Elérhetőségek:

Hoppá! Bistro
hoppabistro.hu
1051 Budapest, Október 6. u. 15.

Donna Mamma Pizza Napoletana
donnamamma.hu
1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.

Bamba Marha Burger Bar
bambamarha.hu
OKTOGON: 1062 Bp. Andrássy út 46.
BAZILIKA: 1051 Bp. Október 6. utca 6.
DEÁK: 1052 Bp. Deák Ferenc tér 3.
ASTORIA: 1088 Bp. Rákóczi út 1-3.
MOSZKVA: 1024 Bp. Margit krt. 99
WESTEND: 1062 Bp. Váci út 1-3.
FERENCIEK: 1051 Bp. Haris köz 2. 
CORVIN: 1081 Bp. Corvin sétány 3.
ALLEE: 1117. Bp. Október huszonharmadika u. 8-10

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Földalatti pincelabirintusok, romantikus romtemplomok, szőlőkkel betakart domboldalak... Nem, ez nem a franciaországi borvidék – pedig épp az is lehetne. Hazánkban járva ugyanis több olyan csodálatos helyszín akad, ahol az egyedi hangulat vagy épp a festői látvány miatt szinte külföldön érezheted magad. Ezekből hoztunk ízelítőt.
Hallottál már a Bike Maffiáról? 2011 karácsonyán hozta létre a szervezetet néhány fiatal kerékpáros azzal a céllal, hogy kétkeréken, közvetlenül segítsenek a rászorulóknak. Alaptevékenységük az adománygyűjtés, így most is a segíteni akarás jegyében kinyitották a Másik Szoba ajtaját, ami a nevével ellentétben nem egy lakóhely, hanem egy kávézó-forró csokizó és közösségi tér, amolyan „bikemaffiásan“.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!