Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gyermeknapi programok a debreceni Agórában

2023.05.25 | 2 perc

A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont 2023. május 27-én, szombaton kedvezményes jeggyel látogatható a gyermeknap alkalmából. A belépő ára egységesen 1600 Ft/fő.

 

Gyereknapi programokkal várják a családokat 2023. június 27-én, szombaton 10 és 18 óra között az Agórában. A középpontban az állatkölykök állnak majd, megtudhatják többek között a gyerekek, mekkora egy elefántbébi, hány liter tejet iszik meg egy nap a kék bálnák borja, vagy éppen, hogy mit keres egy kakukkfióka a nádiposzáták fészkében. Emellett a kísérleti bemutatóból kiderül az is, hogy egy plazmagömb alkalmas-e jóslásra, tud-e Barbie baba villámokon lovagolni és hogyan lehet egy műanyagrúd segítségével összeszedni a konfettit a padlóról. Jó idő esetén az érdeklődők csillagász szakember vezetésével, mobil naptávcsövön keresztül csodálhatják meg a Napot, és bejárhatják az Agóra Naprendszer-modelljét, amelyben csillagunkat az épület 11 méter átmérőjű tűzfala szimbolizálja.

Gyermeknapi programok a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban 2023. május 27-énGyermeknapi programok a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban 2023. május 27-én

Gyermeknapi programok a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban 2023. május 27-énGyermeknapi programok a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban 2023. május 27-én

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hagyományteremtő célzattal, sok év kihagyás után harmadik alkalommal rendezi meg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum a MiG-29 Szimulátor Bajnokságot június 3-án.
Május 3-án látta meg a napvilágot a kislány zebracsikó a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az állatkert oldalán 4 névre szavazhattak a látogatók, melyek közül végül a Zuri lett a befutó. A szuahéli eredetű név jelentése: szépséges, ragyogó, nagyszerű.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 gyönyörű tanösvény tavaszi túrákhoz
A nyiladozó-illatozó krókuszok, tulipánok, nárciszok és jácintok egytől egyig hirdetik: beköszöntött a tavasz. Ilyen tájban egyre nagyobb vonzást érzünk a túracipőnkhöz, hogy megragadjuk, majd nyakunkba vegyük valamelyik feltöltődést ígérő útvonalat. A tanösvények tökéletes választások ilyenkor, hiszen bandukolás közben játszva tanulhatunk olyan dolgokról, amikről talán még sosem hallottunk.
A föld alatti világ titkai - bunkertúrák Magyarországon
A múlt nyomasztó titkait felfedezni nem mindennapi kaland, így aki egy bunkertúrára vállalkozik, azelőtt tapinthatóvá válik számos drámai helyzet, fájdalmas emlék. Ám ezek a túrák igazi időutazások is egyben, a történelem elevenedik meg a szemünk láttára, kiváló programlehetőségként kicsiknek és nagyoknak.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Négyszeres Guiness Recorder a dinnyési Várpark és Skanzen - beszélgetés Alekszi Zoltánnal
2023.03.02 | 8 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gyermekekkel
Különleges élményben lehet részük azoknak, akik ellátogatnak Dinnyésre a Várparkba. A 2 hektáron 46 makettvár fogadja a történelem iránt érdeklődőket, de azok számára is érdekes lehet a kiállítás megtekintése, akik fogékonyak a szenzációkra: a Várpark immár negyedik alkalommal vált Guiness Recorderré. Alekszi Zoltánnal, a dinnyési Várpark és Skanzen megálmodójával és tulajdonosával beszélgettünk.