Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Zuri névre keresztelték a Fővárosi Állatkertben született zebracsikót

2023.05.25 | 2 perc

Május 3-án látta meg a napvilágot a kislány zebracsikó a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az állatkert oldalán 4 névre szavazhattak a látogatók, melyek közül végül a Zuri lett a befutó. A szuahéli eredetű név jelentése: szépséges, ragyogó, nagyszerű.

 

Facebook oldalán osztotta meg a vidám hírt a Fővárosi Állat- és Növénykert, miszerint május elején egy nőstény zebracsikó született az intézményben. Romy, a tapasztalt anyuka 2010-ben érkezett az állatkertbe és már több csikót is sikeresen felnevelt azóta.

 

A zebracsikó nevét a látogatók szavazhatták meg, négy előzsűrizett név közül választhattak: Amali, Noni, Rabia és Zuri. A négy név közül végül a Zuri lett a befutó 51,9%-al. Az édes zebracsikóval természetesen a látogatók is találkozhatnak már, a gondozók általában 13 körül szokták kiengedni az istállóból a zebramamával együtt. "Az ifjú patás egyébként nagyokat szaladgál és fickándozik a kifutóban, mosolygásra késztetve mindenkit, aki csak arra jár." - írja az állatkert weboldalán.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a Kelet-Afrikában honos alföldi zebrákkal találkozhatnak a látogatók, annak is a Böhm-zebra névre keresztelt alfajával. Viszonylag gyakran születnek zebracsikók az állatkertben a két tenyészkanca, Romy és Tina, illetve a zebramén, Zucchero jóvoltából. A zebráknál a vemhességi idő nagyjából 1 év.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hagyományteremtő célzattal, sok év kihagyás után harmadik alkalommal rendezi meg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum a MiG-29 Szimulátor Bajnokságot június 3-án.
Már féllábbal betoppant újra nyár, egyre közelebb van a nyaralás is, és sokan biztos a Balatont találják ehhez a megfelelő helyszínnek. A tóparti településeken a legnépszerűbb programok a vízhez kötődnek, de mit tegyünk, hogy kicsit változatosabb legyen az éves pihenésre szánt szabadidő?
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Idén 10 éves a szarvasi Mini Magyarország makettpark
2023.05.08 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. Megnyitásának 10. évfordulója alkalmából fergeteges születésnapi bulival és programokkal várják a látogatókat május 13-án.
Üdv a Jurassic Parkban! 5+1 varázslatos dinó park Magyarországon
Lépjetek be Magyarországon a Jurassic Park kapuján, mert Budakeszin vagy épp Rezin könnyedén az őslények birodalmában találhatjátok magatokat! Élethű őshüllők, régészeti feltárások és izgalmas játékok – ezek lapulnak a hazai dinó parkokban! A gyerekek garantáltan imádni fogják!
Hamarosan nyit a Balaton legújabb négycsillagos wellness szállodája, a keszthelyi Sirius Hotel
2023.04.18 | 4 perc | Szállások | Események
Heteken belül nyit a Balaton legújabb topszállodája: 140-en dolgoznak jelenleg is azon, hogy az Adventor szállodalánc legújabb beruházása, a keszthelyi Sirius Hotel a tervezett menetrend szerint, május 1-jén megnyithasson. Bihari Dávid, a Balaton-parti négy csillag superior szálloda igazgatója a cél közeledtével a zöldmezős beruházás érdekességeit osztotta meg.
5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.
A húsvéti hosszú hétvége kivételével karbantartás miatt zárva tart áprilisban a Sasbérci Kilátó
Áprilisra bezár a Sasbérci Kilátó karbantartás-felújítás miatt, azonban a húsvéti hosszú hétvégén fogad látogatókat.