Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Zuri névre keresztelték a Fővárosi Állatkertben született zebracsikót

2023.05.25 | 2 perc

Május 3-án látta meg a napvilágot a kislány zebracsikó a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az állatkert oldalán 4 névre szavazhattak a látogatók, melyek közül végül a Zuri lett a befutó. A szuahéli eredetű név jelentése: szépséges, ragyogó, nagyszerű.

 

Facebook oldalán osztotta meg a vidám hírt a Fővárosi Állat- és Növénykert, miszerint május elején egy nőstény zebracsikó született az intézményben. Romy, a tapasztalt anyuka 2010-ben érkezett az állatkertbe és már több csikót is sikeresen felnevelt azóta.

 

A zebracsikó nevét a látogatók szavazhatták meg, négy előzsűrizett név közül választhattak: Amali, Noni, Rabia és Zuri. A négy név közül végül a Zuri lett a befutó 51,9%-al. Az édes zebracsikóval természetesen a látogatók is találkozhatnak már, a gondozók általában 13 körül szokták kiengedni az istállóból a zebramamával együtt. "Az ifjú patás egyébként nagyokat szaladgál és fickándozik a kifutóban, mosolygásra késztetve mindenkit, aki csak arra jár." - írja az állatkert weboldalán.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a Kelet-Afrikában honos alföldi zebrákkal találkozhatnak a látogatók, annak is a Böhm-zebra névre keresztelt alfajával. Viszonylag gyakran születnek zebracsikók az állatkertben a két tenyészkanca, Romy és Tina, illetve a zebramén, Zucchero jóvoltából. A zebráknál a vemhességi idő nagyjából 1 év.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az internet elterjedése óta bizonyára sokan találkoztunk már számos helyen és formában mémekkel. De tudtátok, hogy Budapesten található Magyarország első és a világ harmadik Meme Múzeuma? Heller Z. Péterrel, a múzeum alapítójával beszélgettünk és most megosztunk veletek mindent, amit tudni érdemes erről az igazán különleges múzeumról.
Már féllábbal betoppant újra nyár, egyre közelebb van a nyaralás is, és sokan biztos a Balatont találják ehhez a megfelelő helyszínnek. A tóparti településeken a legnépszerűbb programok a vízhez kötődnek, de mit tegyünk, hogy kicsit változatosabb legyen az éves pihenésre szánt szabadidő?
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.
Üdv a Jurassic Parkban! 5+1 varázslatos dinó park Magyarországon
Lépjetek be Magyarországon a Jurassic Park kapuján, mert Budakeszin vagy épp Rezin könnyedén az őslények birodalmában találhatjátok magatokat! Élethű őshüllők, régészeti feltárások és izgalmas játékok – ezek lapulnak a hazai dinó parkokban! A gyerekek garantáltan imádni fogják!
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Átadták a helyreállított boldogkői várat
2024.03.20 | 3 perc | Szuper látnivalók | Események
Közel 650 millió forintból valósult meg a vár belső felújítása és eredeti állapotának visszaállítása, valamint látogatóközpont is épült. "A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása" - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár megnyitóján, kedden.
Csodás látnivalók az Alföldön, amiket feltétlenül nézzetek meg, ha arra jártok!
Az Alföld tele van érdekes látnivalókkal, izgalmas programokkal és kirándulási lehetőségekkel, akár barátokkal, akár párban, akár családdal veszitek arra az irányt. Mutatunk ötöt a teljesség igénye nélkül.