Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Húzz bele az egészségbe: immunerősítés a legkényeztetőbb módszerekkel!

2019.01.18 | 4 perc

Talán te is teljesen leeresztesz az év elvileg leglendületesebb hónapjában? Gyakran érzed magad fáradtnak, olykor lehangoltnak? Nem kell ennek így lennie! Mutatunk 4 természetes és igencsak kellemes immunerősítő tippet.

A leginkább pihentető immunerősítés, ha bepakolsz a bőröndbe, és elutaztok egy wellness szállodába. Nem csak a pihenés garantált, még az egészségesddel is jót teszel. Hazánkban rengeteg wellness hotel közül választhatsz - nézd meg, melyik tetszik a leginkább>>

 

Irány a szauna!

Már csak a kinti hideg elől is érdemes bebújni a jó meleg szaunába, de ne feledd, itt nem csak a tagjaidat forrósíthatod fel! A szaunázásnak ugyanis ezernyi jótékony hatása van. Egyrészt erősíti szervezetünk ellenálló képességét és ügyesen edzi, regenerálja az ereket. Másrészt fokozza az anyagcserét, sőt, az intenzív izzadással segít a méreg- és salakanyagok eltávolításában is. No, és persze akkor is iktass be hetente legalább egy szaunázást, ha a bőröd egészsége is fontos számodra: tisztítja ugyanis azt, valamint segít a sejtképződésben is. Ha pedig még egy hideg zuhanyt is veszel utána, javul a bőröd vérellátottsága és rugalmassága.

 

Merülj el a gőzben!

Ha immunerősítésre szintén egy jó meleg helyet választanál, akkor érdemes kipróbálnod a gőzfürdőt. Sokan keverik a szaunával, pedig egészen más: a gőzkabinban csupán 35-40 fok uralkodik, a levegő vízgőztartalma pedig igen magas, 80-100 százalékos. A gőzfürdőzés természetesen a szabályok betartása mellett oldja a stresszt, ellazít, mi több, a téli légúti betegségekre is gyógyír lehet. Ezek mellett segít a reumás panaszok és az ízületi fájdalmak enyhítésében, de képzeld, még alvászavarokkal küzdők számára is ajánlják. És azt se feledd, hogy a szaunához hasonlóan a gőzfürdőzés is alaposan karbantartja a bőrt: serkenti ugyanis annak vérkeringését, tisztítja azt és a pórusokat is kitágítja.

 

Csobbanj!

Miután igazi termálvíz nagyhatalom vagyunk, bármerre is indulsz az országban, nem lesz gond megtalálni a számodra legmegfelelőbb fürdőt. Mert igen, a termálvíz is igen hatékony immunerősítő azáltal, hogy a vízben oldott magas ásványianyag-tartalom a bőrön keresztül kitűnően felszívódik, így segítve a szervezetünk védelmi rendszerének erősítését. A melegnek hála a feszes izmokkal együtt ellazulhatsz te is, és meglátod, azáltal, hogy javul a vérkeringésed is, sokkal fittebbnek fogod magad érezni.

 

Lazulj el egy masszőr kezei között!

És itt ugyan a végére marad, mégis legalább ennyire remek immunerősítő a masszázs is, elég csak arra gondolni, hogy az egyik legősibb és egyben az egyik legkellemesebb módszer a betegségek megelőzésére és gyógyítására. Lássuk csak, mire is jó! Felpezsdíti a vérkeringést, felfrissíti a bőrt és az izmokat, ugyanakkor ellazít és oldja a stresszt is. Segíti az anyagcserét és támogatja a test energiaáramlását, visszaállítja az egészséges egyensúlyt, valamint gyógyír lehet a gerinc-, hát-, nyak-, vállfájdalmak, reumatikus és ízületi panaszokra.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Figyelem, figyelem! A téli sportok szerelmeseinek eljött a kánaán, megnyíltak ugyanis a hazai síparadicsomok, és megkezdődött a szezon.
A valentini hangulatú hónapot a hátunk mögött hagyva sem kell lemondanunk a romantikus programokról, sőt! Az ébredező, illatos tavaszi napok is éppoly tökéletesek a szerelmes elvonulásokra. Íme, hozzá néhány tipp!
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!