Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

3, 2, 1, síszezon in-dul! Helyek, ahol már lecsúszhatsz

Figyelem, figyelem! A téli sportok szerelmeseinek eljött a kánaán, megnyíltak ugyanis a hazai síparadicsomok, és megkezdődött a szezon.

Ha tél, akkor hó, ha hó, akkor pedig sí! Lécekkel hát fel, légy az első csúszók között! Mutatjuk, melyik hegyoldalon száguldhatsz már!

 

Irány a Mátra!

Idén december 20-án indul a szezon Magyarország egyik legkedveltebb téli paradicsomában, a Mátraszentistván Síparkban. A Mátra szívében található centrumban a téli sportok szerelmesei 4 kilométeres pályarendszeren tíz változatos sípálya közül választhatnak. A kezdők vagy a lassabb síelést kedvelők kényelmesen csúszhatnak a szelídebb lankás pályákon, de a haladó, lendületesebb sportolókra is megannyi izgalmas kanyar vár.

Szállás ajánlataink Mátraszentistvánon és környékén>> 

Mátraszentistván SíparkMátraszentistván Sípark

 

Indul a szezon Visegrádon is

Már a visegrádi Nagyvillám Sípályán is felcsatolhatod a lécedet, ráadásul reggel 9-től este 21 óráig áldozhatsz a havas élvezetek oltárán. A park nemcsak a Fellegvárra és a Dunára nyíló kilátása miatt igazán különleges, hanem azért is, mert a füves talajnak hála már kis hóban is jól sízhető. A kitartó és dolgos hóágyúknak köszönhetően azonban bőven van sportolásra alkalmas hó, amin a csúszkálást ugyanúgy kipróbálhatják a tanulók, mint a dinamikus sízők.

Szállást is keresel? Akkor jó helyen jársz, kattints ide>>

Visegrádi Nagyvillám Sípálya (fotó: visitvisegrad.hu)Visegrádi Nagyvillám Sípálya (fotó: visitvisegrad.hu)

 

16 útvonal Eplényben

Ráadásul e táv 1927 méter hosszú és teljesen kezdőbarát, kék jelzésű szakaszokból tevődik össze. Nem kérdés tehát, hogy a kezdőktől, a már gyakorlottabb síelőkön át az igazi sínagymesterekig mindenki megtalálja-e itt a magának való terepet. A sípark pályarendszere egyébként 7984 méter hosszú és rendkívül izgalmas, hiszen 16 különböző útvonalon csúszhatsz le rajta.

Tudtad, hogy az eplényi Síarénában található Magyarország leghosszabb, megállás nélkül síelhető útvonala? 

Keress egy jó szállást a közelben mutatjuk a lehetőségeket>> 

Eplényi SíarénaEplényi Síaréna

 

Határon túli sípályák

Szlovákiában az előző hétvégén már lehetett síelni Chopok, Donovaly, Rohács, Csorba-tó és Brezovica pályáin, de beindult a szezon többek Jasenská dolina, Kohútka, Strednica (Ždiar) és Tátralomnic síterepein is. Szerbia legnépszerűbb síterepén is várják már a téli sportok szerelmeseit: Kapaonik pályáin folyamatosan dolgoznak, hogy minél tovább növeljék a síelhető területeket. Karintialegnagyobb síterepén Nassfelden is felcsatolták a síléceket a téli sportok szerelmesei, és az Ukrajnalegjobb síterepének tartott Bukovelen is lehet már csúszni.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Bármerre is indulsz az országban, ezernyi színes program vár mindenhol decemberben is. Íme, egy kis kedvcsináló!
Talán te is teljesen leeresztesz az év elvileg leglendületesebb hónapjában? Gyakran érzed magad fáradtnak, olykor lehangoltnak? Nem kell ennek így lennie! Mutatunk 4 természetes és igencsak kellemes immunerősítő tippet.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.
10 kirándulástipp a következő meseszép kiruccanásaidhoz
Egyedülálló sziklaformák, páratlan panorámás kilátók, csörgedező vízesések, eldugott erdei útvonalak, rejtélyes pincesorok, kápolnák, templom- és kastélyromok – csak hogy néhányat említsünk arról a legújabb listánkról, amin te is biztosan találsz kedvedre valót! Szemezgess, inspirálódj és vedd nyakadba az országot!
Irány a természet! 7 megunhatatlan tipp túrázáshoz - Íme a legszebb kirándulóhelyek
Ha meguntátok a négy fal között gubbasztást, húzzatok túracipőt, és irány a természet! A meseszép kirándulóhelyek listája végtelen, bármerre indultok az országban, csupa gyönyörű helybe fogtok botlani. Mi most hoztunk nektek 5 igazán vadregényes túraútvonalat - íme néhány a legszebb kirándulóhelyek közül Magyarországon, amit akár hétvégi programnak is beilleszhettek.
10 eldugott vidéki wellnes szálloda távol a világ zajától
Időről időre mindenkiben előtör a vágy, hogy milyen jó lenne egy kis időre kiszakadni a mindennapos mókuskerékből, és kicsit félrevonulni egy csendes helyre, ahol a telefoncsörgést a madárcsicsergés váltja fel, a számítógép kijelzője helyett pedig a panorámát lehet nézni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállást, ahol kellemes környezetben tudtok elvonulni a világ elől.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.