Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

6+1 immunerősítő tipp, ha unod a sok vitamint

2020.01.30 | 6 perc

Úgy érzed, hiába szeded a sok vitamint, az év eleji lendület valahogy nem kap el, és a vírusok is megtalálnak? Jöjjön 6+1 tuti immunerősítő tipp, amivel felturbózhatod az immunrendszeredet.

Előzd meg a tavaszi fáradtságot.Előzd meg a tavaszi fáradtságot.

 

 1. Be a vízbe!

Kell azt magyarázni, miért is mártózz meg Magyarország legjobb termálvizeiben? Akármerre is indulsz, ezernyi olyan helyet találsz, ahol nyakig elmerülhetsz a medencében. És miért ajánljuk pont most (is)? Mert bizony a termálvíz is igen hatékony immunerősítő, amely többek között úgy segít szervezeted egészségében, hogy a vízben oldott magas ásványianyag-tartalom a bőrödön át felszívódik. Fittebb leszel, hiszen javul a vérkeringésed, a feszes izmaiddal együtt pedig pillanatok alatt ellazulhatsz te is.A termálvíz is igen hatékony immunerősítő, javítja a vérkeringést.A termálvíz is igen hatékony immunerősítő, javítja a vérkeringést.

2. Melegedj a szaunában!

Forrósítsd fel a tagjaid a testet, no és a lelket melengető szaunában, amely a szervezeted ellenállóképességét is alaposan megedzi, mi több, az ereket is regenerálja. Arról már nem is beszélve, hogy az anyagcserére is igen jótékony hatással van, sőt, az intenzív izzadásnak hála, a méreg- és salakanyagok is könnyebben távoznak. A szaunázást persze nem kell túlzásba vinned, ám heti egy alkalommal érdemes beiktatnod a napjaidba, hiszen szépít is: nemcsak tisztít, hanem a sejtképződésben is segít. A gőz utáni hideg zuhany pedig valóságos csodát tesz a bőröddel, azáltal, hogy javul annak rugalmassága és vérellátottsága.A szaunázásnak rengeteg jótékony hatása van, ilyen például a méregtelenítés.A szaunázásnak rengeteg jótékony hatása van, ilyen például a méregtelenítés.

 3. Fürdőzz a gőzben!

Ha semmiképp sem mondanál le a meleg kényeztetésről, akkor a gőzfürdőt is érdemes kipróbálnod. Ez abban különbözik a szaunától, hogy nagyjából 35-40 fokos, a benne lévő levegő vízgőztartalma viszont nem csekély, hiszen 80-100 százalékos. Ha betartod a gőzfürdőzés írott és íratlan szabályait, akkor ezzel is nagyon sokat tehetsz testi és lelki egészségedért: oldja ugyanis többek között a stresszt még alvászavarokra is ajánlják, csodás ellenszere a fránya téli vírusok okozta légúti betegségeknek, sőt, enyhíti a reumás és ízületi fájdalmakat is. És igen, a gőzfürdőnek hála, a bőröd is kicserélődhet: serkenti ugyanis a vérkeringést, tisztít és kitágítja a pórusokat is.A gőzfürdő oldja többek között a stresszt, de még alvászavarokra is ajánlják.A gőzfürdő oldja többek között a stresszt, de még alvászavarokra is ajánlják.

4. Langyos kényeztetés

Ne hidd, hogy vége a melegedő kényeztetések sorának! Ott van például a tepidárium, amelyben a levegőt 40-60 fokos páratartalom mellett csupán testhő körüli hőmérsékletre melegítik. Ez a kellemes idő szelíden felmelegíti a tested, miközben a hőfelvétel és leadás méregtelenít. E módszerről azoknak sem kell feltétlenül lemondaniuk, akik valamilyen egészségügyi okból nem használhatják a gőzfürdőt és a szaunát.A tepidárium 40-60 fokos páratartalom mellett csupán testhő körüli hőmérsékletre melegítik.A tepidárium 40-60 fokos páratartalom mellett csupán testhő körüli hőmérsékletre melegítik.

5. Irány a Kneipp-taposó!

Hallottál már a Kneipp-taposóról? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy többet megtudj róla, sőt, az lenne az igazi, ha ki is próbálnád! Ez tulajdonképpen nem más, mint egy hideg-meleg vizes váltófürdő, amely vize csupán 14-16 fokos, a medence alja pedig lágyan masszírozó, vérkeringést fokozó, legömbölyített kövekkel van terítve. A módszer lényege, hogy a lábadnak úgy kell felmelegednie, hogy a hideg vizes medencéből ki- vagy egy meleg vizes medencébe átlépsz. De mire jó is ez? Ha hiszed, ha nem, a Kneipp-taposó rendszeres használata javítja az anyagcserét és a vérkeringést, de segít az izmok ellazításában és nagy a szerepe a gyulladások megelőzésében is.A Kneipp-taposó javítja az anyagcserét, a vérkeringést, segít az izmok ellazításában és nagy a szerepe a gyulladások megelőzésében is.A Kneipp-taposó javítja az anyagcserét, a vérkeringést, segít az izmok ellazításában és nagy a szerepe a gyulladások megelőzésében is.

6. Lazulj el a masszázságyon!

Ha a tavalyi fáradalmakat még mindig nem sikerült kipihenned, és fogalmad sincs arról, hogyan tudnál ellazulni, akkor ne feledd, hogy masszőrtől is kérhetsz segítséget! És milyen jól teszed, hiszen ha hiszed, ha nem, a masszázs is kitűnő immunerősítő. Te is hallottad már, igaz, hogy a masszázs az egyik legősibb, no és a legkellemesebb módszerek egyike, ha betegségmegelőzésről vagy épp -gyógyításról van szó? A masszőr kezei által felpezsdül a vérkeringésed, ugyanakkor ellazulhatsz és oldódik a stressz. Ezek mellett a masszázs segíti az anyagcserét, támogatja a test energiaáramlását, visszaállítja az egészséges egyensúlyt, és gyógyír lehet a gerinc-, hát-, nyak-, vállfájdalmak, valamint a reumatikus és ízületi panaszokra.

 

+1 tipp:

Ha szeretnél egyszerre több kényeztető és immunerősítő módszert kipróbálni, akkor nincs más dolgod, mint kiválasztani hozzá a számodra legjobb helyeket. Kattints IDE, már mutatjuk is, hol találod ezeket!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A szerelmesek ünnepe? Vagy inkább a szeretetről, a barátságról, az ajándékokról és a virágcsokrokról szól? Egy kicsit mindegyik. Most mindent elárulunk február 14-ről.
Ha a balatoni nyaraláson nem szeretnél nagy tömegben strandolni, van egy jó hírünk! Vannak olyan helyek, ahol el sem kell hagynod a szálloda területét, hogy napozhass, vagy csobbanj a Balatonban. Nézd meg az ajánlónkat.
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!