Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ingyenes interaktív vízisport programok gyereknapon Keszthelyen a Balaton-parton

Hagyományteremtő, aktív vízisport programokkal várják a keszthelyi, valamint a városba látogató gyermekeket Pünkösd vasárnapján, gyermeknapon a Balaton-partra. A hagyományos gyermeknapi műsorok mellett a „Vitorlás Gyermekfaluban” több állomásos kihívás és játék várja a fiatalokat egészen a legkisebbektől kezdve akár a gimnazistákig. Kora délután pedig indul a nagy „Vízreszállás”.

Az idei esztendőben Keszthely Város Önkormányzata, valamint a Goldmark Károly Művelődési Központ összefogott a Magyar Vitorlás Akadémiával, hogy még színesebb programelemeket hozzanak a Zenepavilon előtti térre.

A Pünkösd vasárnapján 10:00-kor kezdődő gyermeknapi programon több állomásos vitorlás-pecsétgyűjtő játék várja a fiatalokat a Zenepavilon előtti téren. A résztvevők egyebek mellett vitorlásszimulátoron, mentőmellénypróbán, csomózófalon, valamint vitorlás kvízen mutathatják meg tudásukat. A jutalom nem marad el, ugyanis az állomásokon lévő feladatokat teljesítők részt vehetnek a 13:00 – 16:00 között zajló „Szálj Vízre!” kihívásban, ahol testközelből ismerkedhetnek meg vitorlázással, kipróbálhatják élesben a hajókat valamint más vízisporteszközöket.

Ingyenes interaktív vízisport programok gyereknapon Keszthelyen / Fotó: keszthely.hu Ingyenes interaktív vízisport programok gyereknapon Keszthelyen / Fotó: keszthely.hu

 

 

„Nagy örömmel fogadtuk el Keszthely Városának meghívását, mely szerint vegyünk részt az idei gyermeknapi programon. Fontosnak tartom, hogy minél több fiatallal ismertessük meg a vitorlázás, valamint a vízenjárás örömét, s mindezt tehetjük ezen a napon játékos formában. De a játék mellett kiemelném az edukációt is, hiszen ezeken a megállópontokon olyan hasznos ismeretekre tehetnek szert a gyerekek, mint például mozgás egy vitorlásban, elengedhetetlen csomók megkötése vagy éppen a mentőmellény helyes viselése. Segítségünkre lesznek a nap folyamán a Keszthelyi Yacht Club növendékei valamint edzői, ugyanis az ő koordinálásukkal és szakértelmükkel szállnak majd vízre a legbátrabbak.”

Keszthely városában az idei esztendő programjai nem nélkülözik az aktivitást

Manninger Jenő polgármester szerint elengedhetetlen együtt kezelni a történelmi látnivalókat, a Festetics-örökséget valamint a város és a Balaton-part által nyújtott aktív szabadidősport lehetőségeket, hogy a keszthelyiek, valamint a térségbe látogatók minél sokrétűbb programok közül választhassanak.

„Az idei évben különös hangsúlyt fektetünk itt Keszthelyen az aktív programokra. Büszkék vagyunk arra, hogy vendégül láthattuk a Tour De Hongrie mezőnyét, így a keszthelyiek és városunk vendégei testközelből láthatták a kerékpáros sport legjobbjait. Fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy az aktivitásokba még inkább bevonjuk a Balaton-partját, éppen ezért örülök, hogy az idei gyermeknap rendhagyó lesz, és elsősorban az aktív, vízisportokhoz, ezen belül is hangsúlyosan a vitorlázáshoz kötődik majd.”

Ingyenes gyereknapi programok Keszthelyen / Fotó: keszthely.hu Ingyenes gyereknapi programok Keszthelyen / Fotó: keszthely.hu

 

A szervezők több meglepetéssel is készülnek a gyerekeknek

A megállópontokon az összes pecsétet megszerző, 14 éves kor alatti gyerekek egyszeri alkalommal díjmentesen vehetik igénybe az óriáskereket. Mindemellett a vitorlás pecsételő játékon legalább egy állomást teljesítők szakképzett edzők segítségével, motorcsónakos kísérettel próbálhatják ki a vitorlázást. A Keszthelyi Vízipark és Vízisport Központ nyíltnapot tart majd Paksy Tímea világ- és Európa-bajnok kajakossal. Lehetőség nyílik vízi sporteszközök kipróbálására a Vízisport Központ munkatársainak segítségével, valamint Sárkányhajó szelfi is várja majd a fiatalokat.

A nap folyamán a Zenepavilonban  a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár közreműködésével  a Hahota Gyermekszínház - Brémai Muzsikusok darabját láthatja majd a közönség, valamint gyermekkoncertet ad a Csili Csalamádé Együttes. Az érdeklődők megtekinthetik a GKMKK Jazz balett bemutatóját, valamint a Keszthelyi Kötélugrók produkcióját.

Részletes programok>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mindenkinek mást jelent a pihenés; valaki a vízparton tudja elképzelni szabadnapjait, és van, aki inkább az aktív kikapcsolódást részesíti előnyben. Mostani cikkünkben inkább az utóbbi célcsoportnak kedvezünk, és 5 olyan helyet gyűjtöttünk össze, ahol számos látnivaló és izgalmas programlehetőség segít feltöltődni a hétköznapokat követően.
A kengurupark gondozói vették észre egyik reggel, hogy egy nagy vihar után 2 kis kenguru hevert a Kenguru-ösvényen. Őket valószínűleg a vihartól megrettenve a kenguru mamák dobták ki - a faj természetes védekezési reakciójaként - az erszényekből. Mivel ilyen esetben a nőstény állatok már nem fogadják vissza a kölyköt, a gondozóknak azonnal cselekednie kellett.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 gyönyörű tanösvény tavaszi túrákhoz
A nyiladozó-illatozó krókuszok, tulipánok, nárciszok és jácintok egytől egyig hirdetik: beköszöntött a tavasz. Ilyen tájban egyre nagyobb vonzást érzünk a túracipőnkhöz, hogy megragadjuk, majd nyakunkba vegyük valamelyik feltöltődést ígérő útvonalat. A tanösvények tökéletes választások ilyenkor, hiszen bandukolás közben játszva tanulhatunk olyan dolgokról, amikről talán még sosem hallottunk.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Négyszeres Guiness Recorder a dinnyési Várpark és Skanzen - beszélgetés Alekszi Zoltánnal
2023.03.02 | 8 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gyermekekkel
Különleges élményben lehet részük azoknak, akik ellátogatnak Dinnyésre a Várparkba. A 2 hektáron 46 makettvár fogadja a történelem iránt érdeklődőket, de azok számára is érdekes lehet a kiállítás megtekintése, akik fogékonyak a szenzációkra: a Várpark immár negyedik alkalommal vált Guiness Recorderré. Alekszi Zoltánnal, a dinnyési Várpark és Skanzen megálmodójával és tulajdonosával beszélgettünk.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.