Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Elhagyott kenguru bébiket nevel a tiszaderzsi Kenguru Park főgondozója

A kengurupark gondozói vették észre egyik reggel, hogy egy nagy vihar után 2 kis kenguru hevert a Kenguru-ösvényen. Őket valószínűleg a vihartól megrettenve a kenguru mamák dobták ki - a faj természetes védekezési reakciójaként - az erszényekből. Mivel ilyen esetben a nőstény állatok már nem fogadják vissza a kölyköt, a gondozóknak azonnal cselekednie kellett.

A kiskenguruk körülbelül  4 hónapos voltak, mikor kikerültek az erszényből, mivel normál esetben 8 hónaposan hagyják el az erszényt, ezért a gondozók első dolga volt egy mesterséges zsebet készíteni ahol az állatok biztonságban érzik magukat és megfelelő hőmérsékleten növekedhetnek.

A kis állatok meghálálva a mesterséges gondozást, egyre jobban fejlődnek és időnként már elhagyják a pihe-puha mesterséges zsebet és széjjel néznek a nagyvilágban. Eleinte 2,5- 3 óránként ettek macska tejpótló tápszert, most már 4 óránként „cumizzák” a folyékony táplálékot, de elkezdték apró adagokban a szilárd takarmány fogyasztását is.

A Tiszat-Tó parti település, Tiszaderzs  Kenguru Parkja számos különleges kenguru fajnak ad otthont. Az elsősorban Ausztrália élővilágát bemutató minizoo-ban az elmúlt időszakban 10 nőstény benett-kengurunak is született utódja. 

Elhagyott kenguru bébiket nevel a tiszaderzsi Kenguru Park főgondozója / Fotó: tiszaderzsi Kenguru Park Elhagyott kenguru bébiket nevel a tiszaderzsi Kenguru Park főgondozója / Fotó: tiszaderzsi Kenguru Park

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hagyományteremtő, aktív vízisport programokkal várják a keszthelyi, valamint a városba látogató gyermekeket Pünkösd vasárnapján, gyermeknapon a Balaton-partra. A hagyományos gyermeknapi műsorok mellett a „Vitorlás Gyermekfaluban” több állomásos kihívás és játék várja a fiatalokat egészen a legkisebbektől kezdve akár a gimnazistákig. Kora délután pedig indul a nagy „Vízreszállás”.
A pünkösdi hétvégén is programkavalkáddal várja az Emlékpark a látogatóit! Május 28-án, vasárnap a Kalandos Emlékhely programsorozat keretében gyermeknapi programok, a Madármegfigyelési nap keretében pedig többek között solymász és kutya engedelmességi bemutató is elérhető lesz. Május 29-én, hétfőn a Pünkösdölő legizgalmasabb eseményének a pünkösdi királyválasztás ígérkezik, mely során látványos ügyességi lovas vetélkedőn mérettetik meg magukat az indulók.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Összegyűjtöttük Kecskemét legizgalmasabb látnivalóit!
Magyarország hetedik legnagyobb településeként Kecskemét bővelkedik a nevezetességekben. Budapest és Szeged között félúton található, így akár a fővárosból, akár az ország délibb régióiból közelítjük meg, nem kell sokat utaznunk, hogy valami izgalmas programot találjunk. Cikkünkben összegyűjtöttük a város legfigyelemreméltóbb látnivalóit, úgyhogy irány Kecskemét!
Idén 10 éves a szarvasi Mini Magyarország makettpark
2023.05.08 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. Megnyitásának 10. évfordulója alkalmából fergeteges születésnapi bulival és programokkal várják a látogatókat május 13-án.
Üdv a Jurassic Parkban! 5+1 varázslatos dinó park Magyarországon
Lépjetek be Magyarországon a Jurassic Park kapuján, mert Budakeszin vagy épp Rezin könnyedén az őslények birodalmában találhatjátok magatokat! Élethű őshüllők, régészeti feltárások és izgalmas játékok – ezek lapulnak a hazai dinó parkokban! A gyerekek garantáltan imádni fogják!
Programajánló - RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2023.
2023. március 1-től ismét nyitott kapukkal várja a látogatókat a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. Az olyan élmények mellett, mint a 4D mozi, MiG-29 szimulátor vagy a katonai akadálypálya, további programokkal is várnak: júliusban Kiefer Sutherland ad koncertet, de lesz szimulátor bajnokság, drone day, RepTár Piknik, és még a Csillagok Háborúja filmek rajongóira is gondoltak.
Hamarosan nyit a Balaton legújabb négycsillagos wellness szállodája, a keszthelyi Sirius Hotel
2023.04.18 | 4 perc | Szállások | Események
Heteken belül nyit a Balaton legújabb topszállodája: 140-en dolgoznak jelenleg is azon, hogy az Adventor szállodalánc legújabb beruházása, a keszthelyi Sirius Hotel a tervezett menetrend szerint, május 1-jén megnyithasson. Bihari Dávid, a Balaton-parti négy csillag superior szálloda igazgatója a cél közeledtével a zöldmezős beruházás érdekességeit osztotta meg.