Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Elhagyott kenguru bébiket nevel a tiszaderzsi Kenguru Park főgondozója

A kengurupark gondozói vették észre egyik reggel, hogy egy nagy vihar után 2 kis kenguru hevert a Kenguru-ösvényen. Őket valószínűleg a vihartól megrettenve a kenguru mamák dobták ki - a faj természetes védekezési reakciójaként - az erszényekből. Mivel ilyen esetben a nőstény állatok már nem fogadják vissza a kölyköt, a gondozóknak azonnal cselekednie kellett.

A kiskenguruk körülbelül  4 hónapos voltak, mikor kikerültek az erszényből, mivel normál esetben 8 hónaposan hagyják el az erszényt, ezért a gondozók első dolga volt egy mesterséges zsebet készíteni ahol az állatok biztonságban érzik magukat és megfelelő hőmérsékleten növekedhetnek.

A kis állatok meghálálva a mesterséges gondozást, egyre jobban fejlődnek és időnként már elhagyják a pihe-puha mesterséges zsebet és széjjel néznek a nagyvilágban. Eleinte 2,5- 3 óránként ettek macska tejpótló tápszert, most már 4 óránként „cumizzák” a folyékony táplálékot, de elkezdték apró adagokban a szilárd takarmány fogyasztását is.

A Tiszat-Tó parti település, Tiszaderzs  Kenguru Parkja számos különleges kenguru fajnak ad otthont. Az elsősorban Ausztrália élővilágát bemutató minizoo-ban az elmúlt időszakban 10 nőstény benett-kengurunak is született utódja. 

Elhagyott kenguru bébiket nevel a tiszaderzsi Kenguru Park főgondozója / Fotó: tiszaderzsi Kenguru Park Elhagyott kenguru bébiket nevel a tiszaderzsi Kenguru Park főgondozója / Fotó: tiszaderzsi Kenguru Park

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mindenkinek mást jelent a pihenés; valaki a vízparton tudja elképzelni szabadnapjait, és van, aki inkább az aktív kikapcsolódást részesíti előnyben. Mostani cikkünkben inkább az utóbbi célcsoportnak kedvezünk, és 5 olyan helyet gyűjtöttünk össze, ahol számos látnivaló és izgalmas programlehetőség segít feltöltődni a hétköznapokat követően.
Mi vár titeket, ha a Dél-Alföldre látogattok? Gyönyörű kastélyok, hagyományőrző programok és felejthetetlen kalandok, ezért cikkünkben összeválogattunk 8+1 olyan helyet a számtalan érdekesség közül, amit semmiképpen ne hagyjatok ki, ha arra jártok.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Irány Pest megye! – Szuper hétvégi programok, látnivalók és kirándulóhelyek Budapest környékén
Javában benne vagyunk a nyárban, és ilyenkor még szívesebben mozdulunk ki a négy fal közül. Budapest határain túl, de még a megyehatáron belül számtalan olyan látnivaló akad, ami kellemes időtöltést biztosít ezekben a meleg napokban. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat, és ígérjük; egyikkel sem lehet mellélőni!
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Üdv a Jurassic Parkban! 5+1 varázslatos dinó park Magyarországon
Lépjetek be Magyarországon a Jurassic Park kapuján, mert Budakeszin vagy épp Rezin könnyedén az őslények birodalmában találhatjátok magatokat! Élethű őshüllők, régészeti feltárások és izgalmas játékok – ezek lapulnak a hazai dinó parkokban! A gyerekek garantáltan imádni fogják!
Átadták a helyreállított boldogkői várat
2024.03.20 | 3 perc | Szuper látnivalók | Események
Közel 650 millió forintból valósult meg a vár belső felújítása és eredeti állapotának visszaállítása, valamint látogatóközpont is épült. "A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása" - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár megnyitóján, kedden.