Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez

Mindenkinek mást jelent a pihenés; valaki a vízparton tudja elképzelni szabadnapjait, és van, aki inkább az aktív kikapcsolódást részesíti előnyben. Mostani cikkünkben inkább az utóbbi célcsoportnak kedvezünk, és 5 olyan helyet gyűjtöttünk össze, ahol számos látnivaló és izgalmas programlehetőség segít feltöltődni a hétköznapokat követően.

 

Toplistás szállásajánlatok belföldi utazáshoz>>

 

Sárvár

A Rába partján fekvő városról mindenkinek a gyógyfürdő jut eszébe, de emellett számos más látnivalót is tartogat a Vas megyei település, kezdve fő nevezetességével, a Nádasdy-várral, mely egyben Sárvár névadója is. Az eredetileg mocsarakkal körülvett földvár a 16. században került a család tulajdonába, jelenleg egy 1300 négyzetméteren kialakított múzeumként működik, de művészeti galéria, könyvtár és kulturális központ is helyet kapott ódon falai között. Az emlékhely mellett elterülő Sárvári Arborétum Magyarország egyik legrégibb gyűjteményével büszkélkedhet, melyben 300 fa- és cserjefajta, valamint egzotikus növények várják a látogatókat.

5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez - sárvári Nádasdy-vár5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez - sárvári Nádasdy-vár

 

 

Visegrád

A kanyargó Duna látványa önmagában is csodálatos, azonban érdemes Visegrád további nevezetességeit is számba venni, ugyanis bővelkedik a szebbnél szebb kirándulóhelyekben. Első között említendő a Fellegvár; a Várhegy tetején álló építmény eléréséhez elég egy szűk órát sétálni, de autóval is könnyen megközelíthető. Állandó és időszakos tárlatai a legkisebbek számára is érdekesek, így családdal is kiváló választás. A történelem iránt rajongóknak kötelező program a Salamon-tornya, illetve a Királyi Palota bebarangolása, Mátyás korábbi rezidenciájának 700 éves falai azonnal visszarepítenek mindenkit népszerű uralkodónk fénykorába.

5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez - visegrádi Fellegvár5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez - visegrádi Fellegvár

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kirándulás a történelemben: 8+1 gyönyörű vár és erőd Magyarországon
Miért szeretünk annyira szépséges várakban kirándulni? Talán azért, mert ilyenkor halljuk a hőstettekről mesélő falak suttogását, magunk előtt látjuk a csillogó páncélba öltözött katonák masírozását és a több száz éves köveket tapogatva kezünkben érezhetjük a történelem darabjait. Ezt a különleges utazást pedig újra és újra át akarjuk élni.

 

 

Siófok

Még nem kezdődött el a nyári balatoni szezon, de ennek ellenére is érdemes a tó bulicentrumába kitérőt tenni egy tavaszi hétvégén. A Siófok központjában álló – átmenetileg zárva tartó – 45 méter magas Víztorony csúcsára könnyen feljuthatunk a belsejében működő panorámalifttel, és a torony kávézójának nyitott teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik a tóra, a Tihanyi-félszigetre és Somogy megyére. Ha a kávé kevés lenne ahhoz, hogy erőt nyerjünk belőle, az itt működő Oxigén Bárban kapható 95%-os tiszta levegőkoktél biztosan mindenkit feltölt kellő energiával. A gyerekek is fantasztikus élményekkel távozzanak a településről, ha nem marad ki a Bella Állatpark, ahol a szabadon járkáló állatok a kicsiket és nagyokat is biztosan elvarázsolják majd.

5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez - siófoki Víztorony5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez - siófoki Víztorony

 

 

Balmazújváros

Az Alföld egyik varázslatos mezővárosa Balmazújváros, mely hangulatos utcáival mindenkit az ujja köré csavar. Központjában felújított klasszicista épület fogad, a neves Semsey-kastély, mely a családtörténeti kiállítás mellett a rideg állattartás, hortobágyi pásztorkodás, valamint a kalapos, kovács és bognár mesterségekbe is bevezeti az érdeklődőket. A horgászat szerelmeseit a Szíki-tó várja, melynek partja szép időben szuper kirándulócélpont, azonban eső esetén sem kell kétségbe esnünk; a Kamilla Gyógyfürdő élmény- és gyógymedencéivel egész évben garantált kikapcsolódást biztosít minden korosztály számára.

Szállástipp: A négycsillagos Hotel Kamilla a város szívében, a Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő szomszédságában vár felejthetetlen élményekkel! Tovább a szállásajánlatokhoz>>

5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez - Fotó: Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez - Fotó: Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A legklasszabb leves lelőhelyek - 5 budapesti levesező
Nem csak hideg időben eshet jól egy finom leves és szerencsénkre Budapesten az elmúlt 10 évben egyre nagyobb kultúrája alakult ki azoknak a vendéglátóhelyeknek, ahonnan akár el is vihetünk magunkkal egy pohárnyi folyékony finomságot. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan levesezőt, ahol a tradicionális változatoktól kezdve a különlegességekig mindent megtalálunk!

 

 

Kiskőrös

Kiskőrös Petőfi Sándor szülővárosaként ismert, egykori háza ma egy kiállítás keretében látogatható. 1880-ban a Magyar Írók és Művészek Társasága megvásárolta a helyet, azóta zarándokhely lett az irodalomkedvelők körében. Az épületben megtalálhatóak egykori bútoraik és használati tárgyaik, valamint az Anyám tyúkja nevezetes ládája is fontos szerepet kapott a tárlatban. Az emlékek felvonultatása itt még nem ér véget, ugyanis a helyi evangélikus templom szomszédságában a család mészárszékének helye látható, ahogy az 1700-as években betelepített szlovákok hagyományait őrző Szlovák Tájház is nyitva áll a kirándulók számára.

Szállástipp: a település nevezetességeitől néhány perc sétára található a Hotel Imperial Gyógyszálló, mely saját kitermelésű gyógyvíznek köszönhetően rendkívül népszerű a gyógyulni vágyók körében. Tovább a szállásajánlatokhoz>>

5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez - Fotó: Hotel Imperial Gyógyszálló és Gyógyfürdő5 izgalmas tavaszi célpont városnézéshez - Fotó: Hotel Imperial Gyógyszálló és Gyógyfürdő

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
„Sör, bor, pálinka, s ne gondoljunk a másnapra” – énekli a Delta zenekar a jól ismert sorokat. A csokorba gyűjtött, május második felére eső programkavalkádnak is éppen ez a három ital a kulcskaraktere, de találunk köztük pezsgős és gines dinomdánomot is. Soprontól Velencéig, Balatonfüredtől Gyuláig – számos helyszínen élvezheted a nyárelő pohárban mért hangulatát.
Hagyományteremtő, aktív vízisport programokkal várják a keszthelyi, valamint a városba látogató gyermekeket Pünkösd vasárnapján, gyermeknapon a Balaton-partra. A hagyományos gyermeknapi műsorok mellett a „Vitorlás Gyermekfaluban” több állomásos kihívás és játék várja a fiatalokat egészen a legkisebbektől kezdve akár a gimnazistákig. Kora délután pedig indul a nagy „Vízreszállás”.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 gyönyörű tanösvény tavaszi túrákhoz
A nyiladozó-illatozó krókuszok, tulipánok, nárciszok és jácintok egytől egyig hirdetik: beköszöntött a tavasz. Ilyen tájban egyre nagyobb vonzást érzünk a túracipőnkhöz, hogy megragadjuk, majd nyakunkba vegyük valamelyik feltöltődést ígérő útvonalat. A tanösvények tökéletes választások ilyenkor, hiszen bandukolás közben játszva tanulhatunk olyan dolgokról, amikről talán még sosem hallottunk.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Rejtőzködő kirándulóhelyek, amiket kevesen ismernek ‒ barlangok, hegytetők és csendes kolostorromok
Szebbnél szebb kirándulóhelyek vesznek körbe minket Magyarországon, melyek felkereséséért szerencsére egyetlen huncut forintot sem kell fizetnünk. Csupán az erőnkre, kitartásunkra, lelkesedésünkre kell támaszkodni és máris feltárulnak előttünk a Bükk-vidék, a Bakony vagy akár a Vértes lenyűgöző úti céljai a természetben. A listánkon szereplő látnivalóknál ráadásul szinte biztosan nem ütköztök majd turistaáradatba sem.
Összegyűjtöttük Kecskemét legizgalmasabb látnivalóit!
Magyarország hetedik legnagyobb településeként Kecskemét bővelkedik a nevezetességekben. Budapest és Szeged között félúton található, így akár a fővárosból, akár az ország délibb régióiból közelítjük meg, nem kell sokat utaznunk, hogy valami izgalmas programot találjunk. Cikkünkben összegyűjtöttük a város legfigyelemreméltóbb látnivalóit, úgyhogy irány Kecskemét!