Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Itt korizzhattok idén télen: 10+1 budapesti műjégpálya a 2021-22-es szezonban

Összeszedtük nektek, idén hol tudtok a fővárosban hódolni az egyik kedvenc téli szenvedélyeteknek, a korcsolyázásnak. A teljesség igénye nélkül íme 10+1 jégpálya Budapesten.

Szállásajánlatok Budapesten>>


Advent Bazilika

Cím: 1051 Budapest, Szent István tér

Az idén 12 éves AdventBazilika rendezvénysorozat újra régi formájában tér vissza. Gasztro és kézműves kiállítók, hatalmas, közös karácsonyfa, óriás adventi koszorú, bethlemei jászol, a vásár ideje alatt pedig fotókiállítások, selfie automata és jégpálya várja kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy közössen szellemüljünk át az ünnepi hangulatra.

TIPP! Ha forraltboroznátok egyet korizás előtt vagy után, nézzetek be a DIVINO borbárba!

Advent BazilikaAdvent Bazilika

Advent BazilikaAdvent Bazilika



Budapest Park Jégvilág

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 60.

Az eddig nagytánctérként ismert terület most a korcsolya és a téli hangulat szerelmeseinek kedvez a több, mint 1200 négyzetméteres, monumentális jégpályával, a hét minden napján. A Budapest Park Jégvilág védettségi igazolvány nélkül látogatható.



MÜPA Jégpálya

Cím: 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Az adventi időszak egyik legnépszerűbb helyszíne, a Müpa Jégpálya idén megújult formában, december 4. és február 27. között várja látogatóit, hogy a dunai panoráma lenyűgöző látványa mellett immáron élőzenére korcsolyázhassanak.

Müpa JégpályaMüpa Jégpálya



Városligeti Műjégpálya

Cím: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.

A téli budapesti közösségi élet egyik fő helyszíne a Városligeti tó és a Vajdahunyad vár szomszédságában műemléki védelem alatt álló Városligeti Műjégpálya. A tavalyi szezon bár kimaradt, idén november 19-től ismét megnyitotta kapuit. Az épületben maszk használata kötelező, védettségi igazolványt nem kérnek!

Városligeti Műjégpálya/Fotó: Csudai Sándor, Kurátor: Mucsy SzilviaVárosligeti Műjégpálya/Fotó: Csudai Sándor, Kurátor: Mucsy Szilvia

 

Winter Wonderland jégpálya, Westend Tetőkert

Cím: 1062 Budapest, Váci út 1-3

Winter Wonderland néven futó rendezvénysorozat november 14-től a Westend Tetőkertben egészen év végéig körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal és téli ételekkel, italokkal várja a téli és ünnepi hangulat szerelmeseit.
Az esemény védettségi igazolvány nélkül látogatható.



Óbudai Fő téri jégpálya

Cím: 1033 Budapest, Fő tér

Az ingyenesen használható, nyitott jégpálya egy kb. 375 m²-es jégfelületen biztosítja a kellemes kikapcsolódást november 26-ai ünnepélyes megnyitóját követően egészen februárig. 
November 26. és december 24. között a területre való belépés érvényes védettségi igazolvány felmutatásához kötött. 

obuda.huobuda.hu



Békásmegyeri piac közösségi téri műjégpálya

Cím: 1039 Budapest, Heltai Jenő tér 1.

Az óbudai Fő téri jégpályához hasonlóan november 27-től Békásmegyeren is ingyenesen korcsolyázhatnak majd a jég szerelmesei a közösségi téri műjégpályán, az Advent Óbudán 2021 rendezvénysorozat keretében.

Békásmegyeri piac közösségi tér/Fotó: obuda.huBékásmegyeri piac közösségi tér/Fotó: obuda.hu



Újpesti jégpálya

Cím: 1041 Budapest, Szent István tér

A Szent István téren, a Városháza oldalában található jégpálya 2021. november 27. és 2022. január 30. között vár bennünket, hogy osztozzunk jégkorcsolyázás örömeiben.
A jégpályán és az öltözősátor területén 18. életévét betöltött személy kizárólag COVID-19 elleni védettséget igazoló dokumentummal tartózkodat.



Bikás park műjégpálya

Cím: 1119 Budapest, Bikás park

Újbuda legszebb, karácsonyi pompába öltöztetett parkjában november 26. és december 24. között mozgathatjuk át végtagjainkat a felállított jégpályán.

Bikás park/Fotó: ujbuda.huBikás park/Fotó: ujbuda.hu



Rákosmente műjégpálya

Cím: 1173 Budapest, Pesti út 170a (Rákoskeresztúr Fő terén)

Az Adventi időszakban, november 17. és december 19. között ünnephez méltó hangulat és korcsolyapálya vár bennünket Rákoskeresztúr Fő terén. Nem maradhat el a karácsonyi vásár, ahol különböző fellépéseket tekinthetünk meg finom falatok társaságában. Utána pedig a forralt borhoz fordulhatunk a hideg elől menekülve. A kisebbeket kézműves foglalkozások is várják.

Rákosmente műjégpályaRákosmente műjégpálya



Bókay-kerti jégpálya

Cím: 1184 Budapest, Üllői út 392. (régi piactér)

A 450 négyzetméteres fedett Bókay-jégpálya az adventi vásárral együtt nyitja meg a kapuit, és egészen február 13-ig várja a korizni vágyókat.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Időről időre mindenkiben előtör a vágy, hogy milyen jó lenne egy kis időre kiszakadni a mindennapos mókuskerékből, és kicsit félrevonulni egy csendes helyre, ahol a telefoncsörgést a madárcsicsergés váltja fel, a számítógép kijelzője helyett pedig a panorámát lehet nézni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállást, ahol kellemes környezetben tudtok elvonulni a világ elől.
Kevés hangulatosabb dolog van annál, mint a téli hidegben relaxálni a kültéri, meleg vizes medencében, miközben esik a hó. Idehaza több olyan hotelt is találunk, ahol ezt az élményt átélhetjük, ezekből gyűjtöttünk össze nektek néhányat!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.
Csodaszép babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel, amit a legkisebbek is imádni fognak!
Zubogó vízesések, barlangi túrák, csodás élmények - bababarát kirándulóhelyek, amiket babakocsival is könnyedén bejárhattok. Egy csöppséggel a fedélzeten mindig kicsit körülményesebb az utazás, viszont, jó, ha tudjátok: léteznek olyan babakocsis kirándulóhelyek Magyarországon, melyeket még a legkisebbekkel is végigsétálhattok. Ne hagyjátok ki a Fátyol-vízesést, a Fényes tanösvényt és a trópusi dzsungelt se!
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.
Kezdjétek a napot, mint egy király! Bemutatjuk a 10+1 legjobb reggelizőhelyet Budapesten
2021.12.29 | 7 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Ugyan most csak 10+1 reggelizőhelyet mutatunk be Budapesten, a főváros bővelkedik kisebb és nagyobb, modern és elegáns helyekben, ahol bőséges reggelik, finom kávék és ínycsiklandó sütemények teszik még szebbé a reggeleket.
Budapesti fürdők
Budapestet nem csupán a csodás látnivalók és épületek, a gasztronómia és az izgalmas programlehetőségek teszik a turisták számára vonzóvá. A száznál is több termálkútnak köszönhetően rengeteg híres, vagy épp kevésbé ismert gyógy-, termál-, élmény- és strandfürdőt is rejt Európa fürdőfővárosa. Ezekből mutatunk nektek most néhányat.