Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bakancslistás programok Budapesten őszre

Végtelen a lehetőségek tárháza Budapesten, ha programokat kerestek az őszre, ezért most elhoztunk nektek 6+1 ötletet a kedvenceink közül. Kirándulástipptől kezdve, a forró fürdőzésen keresztül egészen a hangulatos kávézókig mindent találtok a listában, így biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek lesz ínyére való. Így hát fogjátok a barátokat, családot és irány egy szuper program!

Remek szállásajánlatok várnak rátok Budapesten>>

 

Lángos, rétes, panoráma.. irány a Normafa!

A Normafát valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen a fővárosiak egyik kedvenc kirándulóhelye a Svábhegyen. Sétáljatok egyet az őszi napfényes időben, sportoljatok, süssetek szalonnát a kijelölt tűzrakóhelyen vagy játszatok egy fergetegeset a hatalmas játszótéren. A friss levegőn töltött minőségi idő után melegítsétek fel magatokat egy forró teával vagy forraltborral, de ne hagyjátok ki a Normafa Rétes Büfé ínycsiklandó finomságait se! A Normafaparkba feljuthattok autóval vagy busszal a Széll Kálmán és a Boráros tértől, azonban mi mást ajánlunk: üljetek fel a Városmajorban a Fogaskerekűre, ami egészen a Széchenyi-hegyig visz majd titeket vagy váltsatok egy jegyet Hűvösvölgyben a Gyermekvasútra és robogjatok egészen a célig.

Tipp: Mindenképpen látogassatok el a János-hegyi Erzsébet-kilátóhoz és csodáljátok meg a várost fentről, lenyűgöző látvány fog elétek tárulni, amit kár lenne kihagyni.

Bakancslistás programok Budapesten az őszre - GyermekvasútBakancslistás programok Budapesten az őszre - Gyermekvasút

Bakancslistás programok Budapesten az őszre - Naplementés panoráma az Erszébet-kilátóbólBakancslistás programok Budapesten az őszre - Naplementés panoráma az Erszébet-kilátóból

 

 

Neonfények és 3 mágikus világ: ez az Indoor MiniGolf

Cím: 1061 Budapest, Király utca 8-10.

Nem mindennapi program vár rátok az Indoor MiniGolf pályán, ugyanis sötétben, UV festésű pályákon próbálhatjátok ki a sportot. 3 lenyűgözően megalkotott, mágikus világban haladhattok végig a foszforeszkáló labdával és a golfütővel, miközben élvezitek a hely magával ragadó hangulatát.  A galaxis témájú teremben egyből a világűrben érezhetitek magatokat, míg szellemek, vérfarkasok és vámpírok várnak rátok a horror pályán. Ha ez nem lenne elég, a varázslatos erdőben teljesedik ki a mágikus kaland: lélegzetelállító világító növények és óriás állatok várnak rátok. Természetesen éhen-szomjan sem fog maradni senki, a büfében hatalmas sör, bor, hideg-és meleg ital, valamint koktél kínálatból csemegézhettek, egy finom panini, hot-dog vagy nachos tál kíséretében. Meleg szívvel ajánljuk ezt az élményt baráti társaságoknak, pároknak és családoknak is!

Bakancslistás programok Budapesten az őszre - Kép: Indoor MiniGolfBakancslistás programok Budapesten az őszre - Kép: Indoor MiniGolf

 

 

Merüljetek el Budapest fürdőiben

Méltán tartják Budapestet a fürdők városának, ugyanis a termál- és gyógyfürdők választéka rendkívül széles. Minden bizonnyal ismeritek a Széchenyi Gyógyfürdőt és a Szt. Gellért Gyógyfürdőt is, amit bármikor érdemes meglátogatnotok ha szeretnétek megszabadulni a hétköznapok fáradtságától, azonban mi most egy kevésbé központi fürdőt szeretnék ajánlani nektek: ez nem más mint a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. A 3. kerületben található fürdőt megközelíthetitek autóval is, vagy akár felpattanhattok a HÉV-re a Csillaghegy megállóhelyig, ahonnan kényelmes sétával elérhető a komplexum. 2018-ban bővült a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda a 11 medencés fedett forrásfürdővel, ahol találtok úszómedencét, élménymedencéket, sodrófolyosós gyermekvilágot és egy szaunavilágot, ahol hideg- és forróvizes merülőmedence, ülőmedence és 6 szauna vár rátok. Legjobb tippünk, hogy élvezzétek a panorámás finn szauna forró levegőjét, majd merüljetek el a panorámateraszon kialakított medence kellemes vizében, garantáljuk, hogy az élmény felülmúlhatatlan lesz!

Bakancslistás programok Budapesten az őszre - Kép: Szt. Gellért Gyógyfürdő és UszodaBakancslistás programok Budapesten az őszre - Kép: Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Budapesti fürdők
Budapestet nem csupán a csodás látnivalók és épületek, a gasztronómia és az izgalmas programlehetőségek teszik a turisták számára vonzóvá. A száznál is több termálkútnak köszönhetően rengeteg híres, vagy épp kevésbé ismert gyógy-, termál-, élmény- és strandfürdőt is rejt Európa fürdőfővárosa. Ezekből mutatunk nektek most néhányat.

 

 

Dorombolás és apró tappancsok: látogassatok el a Cat Café Budapestbe

Cím: 1065 Budapest, Révay utca 3.

A Cat Café egy olyan hely Budapest belvárosában, ahol a szerotonin szintetek garantáltan az egekbe szökik. A kávézónak jelenleg (a cikk írásának időpontjában - 2022 szeptember) 15 lakója van, fajtiszta és menhelyről befogadott cicák otthona egyaránt. Fogyasszatok el egy finom kávét, limonádét vagy süteményt, miközben a legaranyosabb négylábú barátaink vesznek körül titeket. A cicák nyugalma érdekében nem lehet őket pihenés közben zavarni, emelgetni vagy vakuval fotózni, ám bátran simogathatják őket és játszhattok velük. Pongo, Mortimer, Momo, Figaro, Mirr-Murr és a többiek nagy izgalommal várnak mindenkit!

Bakancslistás programok Budapesten az őszre - A Cat Café Budapest lakóiBakancslistás programok Budapesten az őszre - A Cat Café Budapest lakói

 

World Press Photo kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

Cím: Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

A korábbi éveknek megfelelően idén is elérkezik a Magyar Nemzeti Múzeumba a World Press Photo időszaki kiállítás 2022. szeptember 23. és október 30. között.  A megtekinthető képeket egy nemzetközi zsűri válogatta 130 ország és 4066 fotóriporter közel 65 000 fotójából. A kiállításon olyan hiteles történeteket elmesélő fotókat láthattok, melyek egészen biztosan gondolkodásra késztetnek majd, a témák középpontjában a járvány és a regionális konfliktusok állnak, melyek egyre jobban válnak a mindennapi életünk részévé. A kiállítást hétfőtől csütörtökig 10:00-18:00 óra között, péntektől vasárnapig pedig 10:00-20:00 óra között tekinhetitek meg, a normál jegyár 2900 Ft.

Bakancslistás programok Budapesten az őszre - World Press Photo kiállítás (Konstantinos Tsakalidis képe a görögországi erdőtűzről 2021 nyarán)Bakancslistás programok Budapesten az őszre - World Press Photo kiállítás (Konstantinos Tsakalidis képe a görögországi erdőtűzről 2021 nyarán)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kipróbálnád Budapest legjobb hamburgerezőit?
Én azok közé tartozom, akik bárhol is járnak a nagyvilágban, az biztos, hogy hamburgert fognak enni. Ha te is osztod ezt a lelkesedést eziránt a nagyszerű étel iránt, akkor ezt a cikket különösen értékelni fogod, ugyanis összegyűjtöttük fővárosunk legmenőbb hamburgerezőit!

 

 

7 Csoda, Aranyásók, Azul, Carcassone.. társasozzatok egyet a Board Game Cafeban!

Cím: 1094 Budapest, Ferenc krt. 17.

Ti is imádjátok a társasjátékokat? Mi egészen biztosan nagy rajongói vagyunk az együtt töltött minőségi idő ezen formájának! Éljétek át ti is a közös játék önfeledt örömét a társasjátékok paradicsomában, a Board Game Cafeban, ahol több, mint 1100 játék közül választhattok. Érdemes előre helyet foglalni, hogy egészen biztosan bejuthassatok. A játék díja 700 Ft/ fő felnőtteknek és 350 Ft/ fő 14 év alatti gyermekeknek minden megkezdett 3 órára. Ez idő alatt annyi társasjátékkal játszhattok amennyivel csak szeretnétek és akkor sem kell aggódnotok ha megéheztek, hiszen számtalan étel is ital közül választhattok a kínálatból. Találjátok fel az ellenszert a világjárvány ellen a Pandemic világában, leplezzétek le a banditákat miközben a Bang!-el játszotok és ne hagyjátok, hogy megtévesszenek az ártatlan macskaszemek a Robbanó Cicákban.

Bakancslistás programok Budapesten az őszre - Kép: Board Game CafeBakancslistás programok Budapesten az őszre - Kép: Board Game Cafe

 

 

Hihetetlen attrakciók, szabadulószobák, élményvetítések.. titeket is vár a Csodák Palotája!

Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Hoztunk nektek egy szuper beltéri programötletet is, ha a változékony őszi idő keresztbe tesz a szabadtéri terveiteknek.. persze nem csak ilyenkor, hanem bármikor ajánljuk, hogy látogassátok meg a Csodák Palotáját, ha még nem jártatok ott! A legkisebbektől kezdve, a párokon keresztül a legidősebbekig mindenki garantáltan jól fogja érezni magát és felejthetetlen élményben lesz része. 5000 m2-en, 2 szinten összesen 250 interaktív játék, 4 szabadulószoba és számtalan élményvetítés vár titeket. Ismerjétek meg a híres tudósok mindennapjait a Tudósok csarnokában, fedezzétek fel a világot a Természet műhelyében vagy lépjetek be az illúziók világába.. és ez csak néhány a rátok váró számos izgalmas attrakció közül!

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Romantikus szállások Budapest környékén
Bármelyik hétvége kiváló ürügy arra, hogy kinézzetek egy romantikus szállást Budapest környékén, ahol kettesben eltölthettek néhány napot. Összegyűjtöttünk nektek 5 olyan helyet, ahova elvonulhattok, hogy a külvilágot kizárva csak egymásra kelljen figyelnetek!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék hazánk egyik legcsodálatosabb régiója, nem véletlenül került fel kultúrtájként a világörökségi listára. Összeszedtük nektek a környék kihagyhatatlan látnivalóit, ahova kötelező ellátogatni.
Olykor csak arra vágyunk, hogy elrejtőzzünk a vidék csendjében, felfedezzük hazánk egy eldugott szegletét. Ehhez hoztunk olyan szállás tippeket, melyek bájosságukkal meggyőztek minket is. Szemezgessetek kedvetekre!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.