Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kedvenc karácsonyi filmjeink - az ittjártam.hu csapatától

2022.12.20 | 11 perc

Vészesen közeleg a karácsony és az ünnepek közötti időszak, ezért összeszedtük nektek, hogy melyek azok a filmek, amiket mi mindig megnézünk az év ezen szakaszában. Kuckózzatok be a karácsonyfa mellett finom sütemények és mennyei ünnepi italok társaságában és jöhet egy szuper karácsonyi film!

Karácsonyi szállásajánlatok>>

 

A KLASSZIKUSOK

Reszkessetek, betörők! 

Nincs karácsony Kevin nélkül, így mivel mással is kezdhetnénk ezt a listát? Annak ellenére, hogy már kívülről fújjuk az összes poént és Kevin McCallister összes mondatát, nélküle nem telhet el az ünnep. Biztosak vagyunk benne, hogy az is hallott már a filmről, aki esetleg még nem látta és az ő kedvükért röviden összefoglaljuk, hogy miről is van szó: a Chicago idilli külvárosában élő McCallistererék nagy családi karácsonyra készülődnek Párizsba a rokonokkal. Az utazás előtti estén hatalmas a felfordulás a házban, melynek következtében másnap nem mást felejtenek otthon a szülők, mint a 8 éves Kevint. Ám cseppet sem kell félteni őt, hiszen remekül elboldogul a hatalmas házban egyedül és a két balfácán betörővel is furfangosan elbánik, akik be akarnak törni hozzájuk. 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Reszkessetek, betörők! (Kép: PORT.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Reszkessetek, betörők! (Kép: PORT.hu)

 

Igazából szerelem 

Igazi brit sztárparádéban részesülünk, amikor az Igazából szerelem kerül a porondra, hiszen a néhány héttel karácsony előtt játszodó kedves, romantikus filmben többek között Emma Thompson, Keira Knightley, Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson és Alan Rickman is szerepelnek. A történet több, látszólag egymástól független szálon fut és mutatja be a szereplők történetét karácsonyig. A címből már lehet sejteni, hogy a történetben előtérbe kerül a szerelem, annak minden formájában, legyen szó kiégett rocksztárról, az összetört szívű íróról vagy akár az agglegény angol miniszterelnökről. 

Érdekesség: Tudtátok, hogy Daniel és Sam karakterének háza az Igazából szerelemben a Sztárom a párom című filmből ismert ház volt, amiben szintén szerepelt Hugh Grant?

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Igazából szerelem (Kép: PORT.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Igazából szerelem (Kép: PORT.hu)

 

Holiday 

A Holiday szívmelengető története a Cameron Diaz és Kate Winslet által megformált, két összetört szívű fiatal nőről szól, akik úgy döntenek, hogy 2 hétre otthont cserélnek. Így hát az angol Iris Los Angeles, míg az amerikai Amanda egy London melletti kis cottage felé veszi az irányt. A férfimentesnek tervezett vakáció, ahogy arra számítani lehet nem a tervek szerint alakul és mindkettejükre rátalál a szerelem. A film zenéjét nem utolsó sorban Hans Zimmer szerezte, így ha a történet nem lenne elég ok arra, hogy megnézzük, ez nyomós érvként szolgál. 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Holiday (Kép: PORT.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Holiday (Kép: PORT.hu)

 

Karácsonyi ének 

Charles Dickens angol író klasszikus regényét már számos alkalommal feldolgozták és mi mindegyik megfilmesített verziót imádjuk, legyen szó a 2009-es animációs filmről vagy a 2019-es fantasy-dráma minisorozatról. A történetét középpontjában egy vén, kapzsi uzsorás, Ebenezer Scrooge áll és az 1800-as évek Londonjában járunk. Karácsonykor három szellem látogatja meg otthonában, akik különböző utazásokra viszik magukkal a milliomost: a gyermekkorába, a jelenben a rossz körülmények között élő unokaöccse és alkalmazottja otthonába és a jövőbe, így szembesítve őt kiábrándító életével. Az érzéketlen vénember kap egy utolsó esélyt, hogy átértékelje életét és megváltoztassa saját és környezete sorsát. 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Karácsonyi ének (Kép: PORT.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Karácsonyi ének (Kép: PORT.hu)

 

Karácsonyi vakáció 

Az Amerikai vakáció és az Európai vakáció filmekből már jól ismert Griswold család karácsonyi kalandjait természetesen nem hagyhatjuk ki a listából. Az egész bagázs nagy erőkkel készülődik a karácsonyra, sürög-forog, ajándékokat vásárol és csomagol. Őket ismerve azonban a katasztrófa elkerülhetetlen és már csak az a kérdés, hogy a család vajon képes-e romba dönteni a karácsonyt. 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Karácsonyi vakáció (Kép: PORT.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Karácsonyi vakáció (Kép: PORT.hu)

 

Polar Expressz

A Chris Van Allsburg gyermekkönyve alapján készült animációs kalandfilmet nem csak gyermekeknek ajánljuk. A történet szerint az 1950-es években járunk karácsony éjjelén, amikor a főszereplő kisfiú megkérőjelezi a Mikulás létezését és biztos benne, hogy a karácsony nem más, mint a szülők kitalációja és szórakozása. Váratlanul hatalmas robajjal áll meg a házuk előtt egy vonat, ami egyenes érte jött, hogy az Északi-sarkra vigye őt, ez nem más, mint Polar Expressz. A pizsamás gyermekek tűkön ülve várják, hogy találkozhassanak a Mikulással, aki kiválasztja majd, hogy ki lesz az, akinek a legelső és egyben legszebb ajándékot adja. Az út során természetesen számos kaland vár főhősünkre és a karácsony igazi lényegét is megérti. 

Érdekesség: Tudtátok, hogy a filmet Robert Zemeckis, a Vissza a jövőbe és a Forrest Gump filmek rendezője alkotta meg? 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Polar Expressz (Kép: PORT.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Polar Expressz (Kép: PORT.hu)

 

Télapu 

Az 1994-ben bemutatott karácsonyi családi vígjáték kötelező eleme az ünnepeknek. A főszerepben Scott Calvin áll, akit nem más alakít, mint Tim Allen. A férfi véletlen események sorozatának következtében a tetőről lezuhanó télapó helyébe kell, hogy lépjen, kedzetben csak egy estére.. A kimért üzletember, akinek hirtelen hatalmas pocakja és fehér szakálla nő, ki nem állhatja a rénszarvasokat, most mégis kénytelen szánra pattanni, hogy szétoszthassa az ajándékokat. 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Télapu (Kép: PORT.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Télapu (Kép: PORT.hu)

 

 

EZEKET SE HAGYJÁTOK KI

Hull a pelyhes

Imádjuk Arnold Schwarzeneggert, ezért az elfoglalt üzletember, Howard Langston története sem maradhat ki a felsorolásból, akinek nincs ideje családjára és kisfiára. A szomszéd fiú bezzeg egy igazi rénszarvast kap édesapjától karácsonyra, így nem kell több Howardnak, elhatározza, hogy ha törik, ha szakad megszerzi fiának a legszuperebb karácsonyi ajándékot, minden kisfiú aktuális vágyát, a Turbo Mant. A gyerekjáték természetesen már hetek óta hiánycikk a piacon, így minden elszántságára szüksége lesz Howardnak és néhol vérre menő harcot kell vívnia, ha örömöt akar szerezni fiának. 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Hull a pelyhes (Kép: PORT.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Hull a pelyhes (Kép: PORT.hu)

 

A szerelem hálójában

Tom Hankstől már megszokhattuk, hogy minden szerepben brillírozik, így nincs ez másképp A szerelem hálójában sem. Bár a film nem kifejezetten karácsonyi történet, az ünnep környékén játszódik, így átjárja a hangulat. Kathleen Kelly (Meg Ryan) egy kicsi, a világ talán egyik legszebb gyermekkönyvboltjának tulajdonosa, míg Joe Fox (Tom Hanks) egy hatalmas könyváruház tulajdonosa, aki éppen az utca túloldalán nyitja meg üzletét. A két harcias tulajdonos mit sem sejtve éjszakánként álnév alatt egymással ismerkedik az interneten és szerelem van kialakulóban közöttük. A történet végén természetesen fény derül a titokra, miszerint mindvégig egymással leveleztek és osztották meg legféltettebb titkaikat. 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - A szerelem hálójában (Kép: PORT.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - A szerelem hálójában (Kép: PORT.hu)

 

Az utolsó vakáció

A történet főszereplője Georgia Byrd, aki egy szupermarket konyhai részlegén dolgozik ahelyett, hogy beteljesítené titkos vágyait. Egy nap rossz híreket kap orvosától és megtudja, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved és legfeljebb néhány hete van hátra. Georgia elhatározza, hogy élete utolsó heteit úgy éli, ahogy mindig is szerette volna, így hát felmond munkahelyén és az összes megtakarításával karöltve Európába utazik egy luxusszállóba. Bár a történet nem karácsonykor játszódik, mégis a csodaszép, havas, téli hangulatú Karlovy Vary miatt úgy érezzük, hogy tökéletes családi film az ünnepekre, amiben nem utolsó sorban Gérard Depardieu is feltűnik. 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Az utolsó vakáció (Kép: PORT.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Az utolsó vakáció (Kép: PORT.hu)

 

Alkalmi randevú 

Az Emma Roberts és Luke Bracey főszereplésével 2020-ban bemutatott romantikus vígjáték története karácsonykor kezdődik. A két magányos fiatal egy bevásárlóközpontban találkozik és kölcsönös haszon reményében úgy döntenek, hogy érzelmek nélkül minden ünnepi alkalomkor egymás kísérői lesznek. Ahogy arra számítani lehet, a cselekmény előrehaladtával az érzelmek is kezdenek kialakulni, így ez a laza, szórakoztató és romantikus film tökéletes kikapcsolódást nyújt karácsonykor. 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Alkalmi randevú (Kép: Netflix)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Alkalmi randevú (Kép: Netflix)

 

Karácsony a vadonban 

Kristin Davis nevét hallva először természetesen Charlotte York karaktere jut eszünkbe, ám a Karácsony a vadonban című filmben alakított Kate Conrad szerepében is hasonlóan szerethető és melegszívű. Kate egy második nászúttal szeretné meglepni férjét, miután fiuk, Luke egyetemre megy, ám ahelyett, hogy együtt utaznának el a zambiai nyaralásra, Kate egyedül kénytelen repülőre szállni, ugyanis férje közli vele, hogy már nem szerelmes belé. A karácsonyi filmekhez képest nem szokványos afrikai helyszín ellenére igazán szívet melengető történetben lesz részünk. 

Kedvenc karácsonyi filmjeink - Karácsony a vadonban (Kép: Mafab.hu)Kedvenc karácsonyi filmjeink - Karácsony a vadonban (Kép: Mafab.hu)

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hegyi tisztás, erdőt átszelő kisvonatozás, sziklafalból feltörő forrás… mit szólnátok, ha mindez csak pár lépés lenne tőletek? Gyertek velünk, mert ezúttal mesés magyar falvakba látogatunk el, ahol hangulatos vendégházakra is lelhettek a téli barangolásokhoz és romantikus elvonulásokhoz!
Az idei évben is igyekeztünk minél több izgalmas és különleges helyet megmutatni nektek, és úgy láttuk, hogy van néhány olyan város, amit kifejezetten kedveltetek. Ebből a 10 helyszínből állítottunk össze egy válogatást és gyűjtöttük össze azt a három látványosságot mindenhol, ami nem maradhat ki, ha ezeket az úti célokat választjátok.
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Meseösvények Magyarországon - 5 varázslatos hely az országban gyerekeknek
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!