Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP 10 úti cél - ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben!

Az idei évben is igyekeztünk minél több izgalmas és különleges helyet megmutatni nektek, és úgy láttuk, hogy van néhány olyan város, amit kifejezetten kedveltetek. Ebből a 10 helyszínből állítottunk össze egy válogatást és gyűjtöttük össze azt a három látványosságot mindenhol, ami nem maradhat ki, ha ezeket az úti célokat választjátok.

 

HÉVÍZ

Szállásajánlatok Hévízen>>

Hévízi Tófürdő és Festetics Fürdőház

Ha gyógyvizek általi természetes kezelésre vágyunk akkor nem is kérdés, Hévízre kell utaznunk. A tófürdő a tradicionális kúrák mellett a fürdőzés élményét is biztosítja, így minden korosztály számára ideális helyszín, ráadásul az iszappakolást vagy a súlyfürdőt is kipróbálhatjuk.

Hévízi-tó

A gyógytó Európa legnagyobb kiterjedésű gyógyhatású melegvizű tava, mely nyáron akár 35 fokos is lehet, de télen sem megy 24 fok alá. A kénes, enyhe radontartalmú gyógyvíz elsősorban reumatikus és gyulladásos megbetegedések kezelésére alkalmas.

Szentlélek templom

A tavon kívül is találunk látnivalót a városban; az 1999-ben elkészült templom nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében, már messziről felismerhető a látványos épület.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Hévízi TófürdőEzeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Hévízi Tófürdő

 

 

ZALAKAROS

Szállásajánlatok Zalakaroson>>

Arborétum parkok

Zalakaroson garantált a kellemes séta, ugyanis a város tele van virágokkal, melyeket sok helyen szobrok és egyéb köztéri alkotások kísérnek. Az idelátogatók számára az arborétumok jelentik az egyik legnagyobb vonzerőt, hiszen nagyon kellemes atmoszférát nyújt.

Zalakarosi Fürdő

Természetesen a Zalakarosi Fürdő is előkelő helyen szerepel a rangsorban, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a neki való helyet a kikapcsolódásra. A 60 féle víziattrakció a biztosíték arra, hogy senki sem fog unatkozni.

Zalakaros Termáltó & Ökopart

A mesterséges tó és a köré épült szabadidős park új arcát mutatja meg a városnak. Kilátó, meditációs központ és interaktív tanösvény is található a Termáltó & Ökoparkban sok egyéb mellett. 

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Zalakarosi Termáltó és ÖkoparkEzeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Zalakarosi Termáltó és Ökopark

 

 

SIÓFÓK

Szállásajánlatok Siófokon>>

Rózsakert

Tegyünk egy üdítő sétát közvetlenül a Balaton partján álló rózsaligetben, ahol bokrok, óriási platánok és virágágyások között nézhetjük meg az itt kiállított szobrokat, például Vilt Tibor "Balatoni sellőjét".

Jókai Park

A város legnagyobb és egyben legszebb parkja, melyet 2006-ban adtak át. Egynyári virágok, egy kis tavacska és japánkert fogad itt minket, hogy feltöltsük lelkünket ebben a kellemes környezetben.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Jókai Park (Siófok)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Jókai Park (Siófok)

 

Széchenyi István szökőkút

A Víztoronnyal szemben helyet kapott szökőkút Széchenyi Istvánnak állít emléket. A hajón álló államférfi ábrázolása Varga Imre szobrászművész alkotása.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - SiófokEzeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Siófok

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Látnivalók és programok Hajdúszoboszlón
Hajdúszoboszló kincsei a fürdőkön túl: fordított háztól az éjszakai vidámparkig! Európa legnagyobb fürdőkomplexumának otthonaként és egyben hazánk egyik legkedveltebb turistacélpontjaként ismerheted elsősorban Hajdúszoboszlót, de vajon milyen látnivalókat tartogat még a lenyűgöző alföldi város? Most kiderül!

 

 

HAJDÚSZOBOSZLÓ

Szállásajánlatok Hajdúszoboszlón>>

Harangház

Az építmény 50 darab alumíniumharangja mind egyedi alkotás, melyek Szent István korától napjainkig szimbolikusan egy-egy eseményhez vagy személyhez köthetőek, míg a mellettük elhelyezett festett jelfák a Csodaszarvas mondakörének eseményeit jelenítik meg.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Harangház (Hajdúszoboszló)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Harangház (Hajdúszoboszló)

 

Szabadtéri Színpad

A gyógyfürdőtől pár perces sétára Hajdúszoboszló egyik legvarázslatosabb helye bújik meg. A helyi közösségi élet központja a szabadtéri színpad, ahol (főleg a nyári szezonban) koncertek és színházi előadások közül válogathatunk esténként. 

Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

A hideg időben igazán hangulatos élmény a 38 fokos medencéből nézni a hóesést, ezért mindenképp érdemes ide ellátogatni és kipróbálni a gyógyfürdő 3 beltéri és 4 kültéri gyógyvizes egységét. 

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Hungarospa (Hajdúszoboszló)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Hungarospa (Hajdúszoboszló)

 

 

ESZTERGOM

Szállásajánlatok Esztergomban>>

Királyi Palota

A palota története az Árpád-korba, a XII. századba nyúlik vissza. A történelem zivataros századai sajnos nem kímélték, de a 2015-re elkészült teljes rekonstrukcióját követően újra beleshetünk a vár fürdőjébe, börtönébe és lovagtermébe, valamint megismerhetjük a helytörténettel foglalkozó állandó kiállításokat is.

Kupolakilátó

A székesegyház felfedezése során kihagyhatatlan a Kupolakilátó megcsodálása. A 400 lépcsőfok megmászása kisebb kihívás, de az elénk terülő panoráma biztosan kárpótolni fog minket érte.

Bazilika

A Várhegyen magasodó bazilika Szent István utasítására készült el az államalapítást követően, jelenleg a magyar katolikus egyház főtemplomaként működik. Ide látogatva nem maradhat ki a múzeumi részleg sem, mely az ország leggazdagabb vallásos műkincsgyűjteményét tartalmazza.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Esztergomi BazilikaEzeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Esztergomi Bazilika

 

 

GYULA

Szállásajánlatok Gyulán>>

Gyulai Várfürdő

Igazi családbarát hely a Várfürdő, ahol tényleg mindenki jól fogja magát érezni, Az idősebb generáció a nyolc gyógyvizes medence valamelyikében tud pihenni, miközben a fiatalok az Aquapalotában választhatnak a különböző élménycsúszdák közül.

Almásy-Kastély látogatóközpont

A korábban kastélyként működő látogatóközpont a II. világháborút követően volt csecsemőotthon, szakmunkásképző és termálfürdő is. Jelenleg múzeumként működik, ahol interaktív szabadulószobát is kipróbálhatunk akár. 

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Almásy-kastély Látogatóközpont (Gyula)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Almásy-kastély Látogatóközpont (Gyula)

 

Gyulai Vár

Hagyományos korabeli udvari életbe csöppenhetünk, ha a Gyulai Várban töltünk egy napot. 24 kiállítóterem fogad minket, ahol többek között az éléstár, sütőház, fazekasműhely és a borozó működésébe is belepillanthatunk, de felfedezhetjük a korabeli fegyvereket, és a várúr és úrnő lakóhelyét is.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Gyulai VárEzeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Gyulai Vár

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezd fel Gyula látnivalóit
Gyulán már a török hódoltság ideje alatt is virágzott a fürdőkultúra, ezen túlmenően pedig a város kulturális látnivalókban is gazdag: a gyulai vár, kastélyok, múzeumok, tájházak, templomok, történelmi kalandok várják az idelátogatókat.

 

 

EGER

Szállásajánlatok Egerben>>

Érseki Palota

Az impozáns épület helyiségeit járva az Érseki Palotában betekintés nyerhetünk az egri püspök és érsek mindennapi életébe, gyönyörködhetünk a korhű szobákban és egy egyháztörténeti kiállítást is végignézhetünk.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Érseki Palota (Eger)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Érseki Palota (Eger)

 

Város a város alatt – Az egykori érseki pincerendszer

A Város a város alatt elnevezésű pincetúra egy történelmi stand up comedy, mely visszarepít minket a múltba, és ilyen módon szemtanúi lehetünk annak miként alakult a város történelme. 

Egri Bazilika

Az 1837-ben felszentelt Egri Bazilika az esztergomi után országunk második legnagyobb egyházi központja, Egerben járva semmiképpen sem szabad kihagyni.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Egri BazilikaEzeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Egri Bazilika

 

 

EGERSZALÓK

Szállásajánlatok Egerszalókon>>

Saliris Resort Gyógy- és Wellnessfürdő

Gyógy- és élménymedencék, súlyfürdő, a gyermekek számára pancsolók, szaunavilág és jakuzzik várnak mindenkit 1900 négyzetméteren a környék legcsábítóbb turisztikai célpontjánál, az egerszalóki fürdőben.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Saliris Resort Gyógy- és Wellnessfürdő (Egerszalók)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Saliris Resort Gyógy- és Wellnessfürdő (Egerszalók)

 

Sódomb

Fényképen már valószínűleg mindenki látta a fürdő mellett elterülő monumentális fehér dombot, mely élőben még lenyűgözőbb látványt nyújt. Az Európában egyedülálló képződménynek valójában semmi köze a sóhoz, hiszen mészkőből épült fel.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Sódomb (Egerszalók)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Sódomb (Egerszalók)

 

Római Katolikus templom

Az 1700-as évek végén épült templom csodatévő helyként van számontartva, így az itt található Csodatévő Mária kegykép a mai napig számos látogatót vonz.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Római Katolikus templom (Egerszalók)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Római Katolikus templom (Egerszalók)

 

 

SÁRVÁR

Szállásajánlatok Sárváron>>

Csónakázó-tó

A város déli részén a négy tóból álló terület mindenki számára tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Csónakázhatunk, horgászhatunk és télen, ha elég hideg az idő még korcsolyázhatunk is rajta.

Sárvári arborétum

A több mint 9 hektáron fekvő park a Nádasdy-kastély mellett kapott helyet, jó időben mindenképp érdemes egy sétát tenni az itt nevelt különleges növények között.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Nádasdy-kastély (Sárvár)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Nádasdy-kastély (Sárvár)

 

Sárvári gyógyfürdő

A nemzetközileg is elismert fürdőkomplexumban mindent megtalálunk, ami testünk egészségének megőrzéséhez szükséges, elkülönített családi szárnya pedig a felhőtlen szórakozás és wellness szolgáltatások paradicsoma.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Sárvári Gyógy- és ÉlményfürdőEzeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Sárvári Gyógy- és Élményfürdő

 

 

TAPOLCA

Szállásajánlatok Tapolcán>>

Malom-tó

Tapolca egyik fő látványossága a középkori eredetű házsorral körülvett , melynek éttermekkel tűzdelt partszakasza a város sava-borsa is egyben.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Malom-tó (Tapolca)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Malom-tó (Tapolca)

 

Tapolcai vízimalom

Elődje már az 1200 évek óta állt a jelenleg hotelként működő malom helyén, mely ma az ország egyetlen villamosenergiát termelő vízerőműveként is funkcionál.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Tapolcai vízimalomEzeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Tapolcai vízimalom

 

Halas lépcső

A Malom-tó mellett álló lépcsőn igazi street art különlegesség fogad, mely a vízben úszkáló koi pontyokat ábrázolja.

Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Halas lépcső (Tapolca)Ezeket a helyeket szerettétek a legjobban 2022-ben! - Halas lépcső (Tapolca)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tapolcán biztosan nem fogtok unatkozni! Látnivalók, programok és kirándulástippek Tapolcán és környékén
A Balatontól 12 kilométerre, a Tapolcai-medence központjában fekszik ez a dinamikusan növekvő kisváros, mely már korábban is fontos bortermelői és kereskedelmi központ volt. Tapolca napjainkra a térség egyik legismertebb turisztikai célpontjává vált, mely egyrészt a rengeteg látnivalónak, másrészt a tavasztól őszig tartó színes programsorozatoknak köszönhető. Érdemes felfedezni a várost és a környékét is.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Vészesen közeleg a karácsony és az ünnepek közötti időszak, ezért összeszedtük nektek, hogy melyek azok a filmek, amiket mi mindig megnézünk az év ezen szakaszában. Kuckózzatok be a karácsonyfa mellett finom sütemények és mennyei ünnepi italok társaságában és jöhet egy szuper karácsonyi film!
Hidak alatt csobogó patak, takaros porták és interaktív látogatóközpont bújik meg a bűbájos Regécen. Az idilli kis falu peremén ráadásul Magyarország egyik legszebb erődítménye magasodik, amit védelmezően karol át a mesés MondtaTúrát tartogató erdő. Szegődjetek a nyomunkba, és ne hagyjátok ki legfrissebb élménybeszámolónkat a Zempléni túránkról!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.