Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik – Téli barangolásra fel!

2022.12.19 | 7 perc

Hegyi tisztás, erdőt átszelő kisvonatozás, sziklafalból feltörő forrás… mit szólnátok, ha mindez csak pár lépés lenne tőletek? Gyertek velünk, mert ezúttal mesés magyar falvakba látogatunk el, ahol hangulatos vendégházakra is lelhettek a téli barangolásokhoz és romantikus elvonulásokhoz!

 

Összegyűjtöttük nektek a legjobb vendégházakat, ha egy kis nyugalomra vágytok>>

 

A nyugalom fellegvára Kétvölgyön: Tücsöktanya Vendégház

Piciny dombok, sűrűn szedett erdők, lustán nyújtózkodó rétek és természetesen végtelen nyugalom fogadja a vándorokat Magyarország egyik legszebb részén, a Vendvidéken. Ennek a csodás néprajzi tájegységnek az ékszerdoboza Kétvölgy, ahol friss levegővel tölthetitek meg a tüdőtöket és madárdalos reggelekre ébredhettek.

Foglaljatok szállást a Tücsöktanya Vendégházba, ahol 2 db négyágyas családi szoba vagy 5, illetve 4 személyes, kényelmes apartmanok közül is választhattok magatoknak! Élvezzétek a szabad ég alatt a bográcsozás élményét és a grillen sercegő húsok illatát egy túrázással eltöltött nap után! Ezen a gyermekbarát szálláshelyen ráadásul rengeteg társasjáték, könyvtárszoba és masszázs is gondoskodik róla, hogy esős időben is felhőtlenül szórakozzatok! Tovább a Tücsöktanya Vendégház szállásajánlataihoz>>

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Tücsöktanya Vendégház (Kétvölgy)Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Tücsöktanya Vendégház (Kétvölgy)

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Tücsöktanya Vendégház (Kétvölgy)Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Tücsöktanya Vendégház (Kétvölgy)

 

Vidéki életérzés Sirokon: Halháza Vendégház

A nyüzsgő Egertől még fél órát sem kell vezetni ahhoz, hogy a festői Mátra keleti peremén találjátok magatokat. A Tarna-völgyében megbújó Sirokon lépten-nyomon izgalmas látnivalókba fogtok botlani. Hódítsátok meg hazánk egyetlen barlangvárát, kutassátok fel a különleges, legendákkal övezett sziklákat és a bájos település Tájházát is!

Költözzetek be a jól felszerelt, kényelmes apartmanok valamelyikébe, ahol a régi korok hangulata fogad benneteket a Halháza Vendégházban! Nyújtózzatok el a puha takarókkal, párnákkal bélelt ágyakon és melegedjetek meg a pattogó tűz látványa mellett! A lebilincselő vidéki környezet garantáltan kisimítja a fáradt idegeiteket. Szép időben pedig a takaros kertet is birtokba vehetitek egy kis kerti sütögetésre, napozásra, borozgatásra. Ráadásul még a négylábú családtagokat is magatokkal vihetitek az útra! Tovább a Halháza Vendégház szállásajánlataihoz>>

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Halháza Vendégház (Sirok)Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Halháza Vendégház (Sirok)

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Halháza Vendégház (Sirok)Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Halháza Vendégház (Sirok)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 bakancslistás Kéktúra útvonal a Bujdosók lépcsőjétől a festői zempléni várakig
Szerencsére hazánkban nincs hiány gyönyörű helyekből, amiről rögtön megbizonyosodhattok, ha nekivágtok a méltán népszerű Országos Kéktúrának. Tartsatok velünk, mert ezúttal 5 csodás szakaszt hoztunk nektek a hétvégi kirándulásokhoz, amik mesés várakhoz, kilátókhoz és csodás helyekhez vezetnek!

 

 

Lazítás Kismaroson, a Dunakanyarban: Harangvirág 36 Vendégházak

A zabolátlanul hömpölygő Duna bal partján egy apró település bújik meg, mely biztosan hamar belopja magát a szívetekbe. A Dunakanyarban fekvő Kismarosból ugyanis nem csak kiváló túraútvonalak futnak szerteszét, hanem innen indul 12 km hosszú útjára a Királyréti Erdei Vasút is, amire felpattanva a Börzsöny titkait fürkészhetitek ki.

Az élmények után töltődjetek fel az erdei környezetbe ékelődött Harangvirág Vendégházban, aminek fákkal és szintkülönbségekkel tagolt hatalmas telkén akár 3 szálláshely közül is szemezgethettek! Már csak az a kérdés, hogy a barátságos, 80 négyzetméteres, 7 fős téglaházat vagy a kandallós, 6 fő befogadására alkalmas faházat, esetleg a maximum 3 személyre ideális, komfortos apartmant választjátok? Tovább a Harangvirág Vendégház szállásajánlataihoz>>

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Harangvirág 36 Vendégházak (Kismaros)Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Harangvirág 36 Vendégházak (Kismaros)

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Harangvirág 36 Vendégházak (Kismaros)Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Harangvirág 36 Vendégházak (Kismaros)

 

Mesékből vett idill Diósjenőn: Majorka Vendégház

Szinte a Börzsöny tövéből nőtt ki a Budapesttől alig 60 km-re található Diósjenő. A falu mesébe illő tava mellett egykor ádáz csatát vívtak egymással Marcus Aurelius seregei és a Pannóniára törő ádáz barbár törzsek. Fedezzétek fel a több mint 26 méter magas Csóványosi-kilátót, valamint a vidék túraútvonalait, ahol több forrás vizét is megízlelhetitek!

Lustán csobogó erdei patak, portyázó lovak, hangulatos liget húzódik meg a tóparti Majorka Vendégház körül, ami biztosan egy csapásra kiszakít a szürke hétköznapokból. A rusztikus megjelenésű épületből 2 külön bejáratú, 50 négyzetméteres, fedett teraszos apartman nyílik, melyből az egyik ráadásul akadálymentesített is. Napközben bátran ragadjatok pecabotot és üljetek ki a tó szélére horgászni vagy grillezzetek, bográcsozzatok kedvetek szerint! A felesleges energiáitokat pedig a pingpongasztal mellett és a dartstáblánál vezethetitek le. Tovább a Majorka Vendégház szállásajánlataihoz>>

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Majorka Vendégház (Diósjenő)Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Majorka Vendégház (Diósjenő)

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Majorka Vendégház (Diósjenő)Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Majorka Vendégház (Diósjenő)

 

Pompás szobák a szilvásváradi természetjáráshoz: Fátyol Vendégház

Észak-Magyarország (és hazánk) egyik legszebb kirándulóhelye a Szilvásváradon található Szalajka-völgy, amit olyan csodák színesítenek, mint az erdei kisvasút, a Szikla-forrás, a Fátyol-vízesés, az Istállóskői-barlang és a Gloriett-tisztás. A Bükki Nemzeti Park szépségein túl azonban a kulináris kalandokba is belekóstolhattok a finom, pisztrángos ételeknek köszönhetően.

A sok látnivaló miatt érdemes egyből több napra vagy egész hétre tervezni a pihenést, melyhez két-vagy többágyas szobát is kérhettek magatoknak a Fátyol Vendégházban. A praktikus teakonyhán kívül a szálláshely közvetlen közelében büfé és halsütöde is akad, így készen is megvásárolhatjátok az ennivalótokat, hogy a vakáció minden percét lazítással tölthessétek.  Tovább a Fátyol Vendégház szállásajánlataihoz>>

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Fátyol Vendégház (Szilvásvárad)/ Fotó: ittjartam.huMesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Fátyol Vendégház (Szilvásvárad)/ Fotó: ittjartam.hu

Mesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Fátyol Vendégház (Szilvásvárad)/ Fotó: ittjartam.huMesés magyar falvak és hangulatos vendégházaik - Fátyol Vendégház (Szilvásvárad)/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezzétek fel Szilvásváradot és a Szalajka-völgyet - kihagyhatatlan látnivalók, kirándulóhelyek, természeti kincsek
A Bükki Nemzeti Park ölelésében fekszik Szilvásvárad, ahol aztán tényleg minden van: érdekes látnivalók, elképesztő természeti kincsek, izzasztó kirándulóhelyek, figyelemfelkeltő épületek, különleges állatok és érdekes kiállítások. Ha azt sem tudod hol kezdenél neki a környék felfedezésének, akkor ez a cikk jó kiindulópont lesz számodra!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kíváncsiak vagytok, hogy melyek voltak 2022-ben a legkeresettebb szálláshelyek a Szállásvadász.hu foglalásai alapján? Akkor vegyétek szemügyre frissen összeállított listánkat, amin fantasztikus wellness hotelek rejtőznek!
Vészesen közeleg a karácsony és az ünnepek közötti időszak, ezért összeszedtük nektek, hogy melyek azok a filmek, amiket mi mindig megnézünk az év ezen szakaszában. Kuckózzatok be a karácsonyfa mellett finom sütemények és mennyei ünnepi italok társaságában és jöhet egy szuper karácsonyi film!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.