Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - mesebeli karácsonyi látnivalók, helyszínek, programok

Nehezen hangolódtok rá a karácsonyra vagy szinte alig várjátok, hogy elkezdődjön az adventi időszak? Bármelyik táborba is tartoztok, van a tarsolyunkban 7 olyan különleges hely, ahol biztosan átjár majd a karácsonyi varázslat! Tartsatok velünk, és kövessetek minket a Karácsonyház mesebirodalmába és a Lumina Christmas fénysorai közé!

Mesés karácsonyi szállásajánlatok>>

 

Karácsonyi attrakciók Budapest környékén

Karácsonyház (Gödöllő)

30 kilométerre Budapesttől, a Rákos-patak széles völgyében terül el Gödöllő, mely télen is csak úgy vonzza magához a látogatókat. Nagy szerepe van ebben a Gödöllői Királyi Kastély közelében található Karácsonyháznak, ami idén 24. alkalommal kápráztatja el a vendégeit. Az épület előtt ékes Monarchia körhintára ülhettek fel és hangolódásképpen a hütték kínálatában is elmerülhettek. Odabent azonban valóra vált karácsonyi mese elevenedik meg. Az üzletben csodálatos díszeket, kiegészítőket vásárolhattok, de fotózkodni is lehet. Ez a lenyűgöző hely olyan, mintha életre kelt volna a Duncan-féle Játékbirodalom a Reszkessetek betörők 2-ből!

7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: gödöllői Karácsonyház Facebook oldala7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: gödöllői Karácsonyház Facebook oldala

Szállástippek Gödöllő és környékén>>

 

 

Lumina Christmas Park (Budapest)

Mondanánk, hogy télen elnéptelenedik a Római Strandfürdő területe, de ez csak féligazság lenne. Ugyan fürdeni ilyenkor nem lehet, de a Lumina Park karácsonyi világa, a Lumina Christmas szenzációs hangulatot teremt. A nagyjából 1-1,5 kilométeres útvonalon sötétedés után elragadó fényekbe bújt formák világítják meg az utat, melyeknél megpihenhettek egy közös szelfi erejéig vagy elkortyolgathatjátok a büfében vásárolt forró ital maradékát. Ne siessétek el a fenyők, mézeskalácsok, karácsonyi díszek megtekintését: hagyjatok erre nyugodtan legalább másfél órát!

7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: Lumina Christmas - Budapest Facebook oldala7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: Lumina Christmas - Budapest Facebook oldala

 

 

Vál-völgyi Mikulásvonat (Felcsút)

December 9-10-én, 10:00–18:00 óra között a Mikulással vonatozhattok együtt a Vál-völgyi Kisvasúton! Ez a varázslatos kaland igazi családi kikapcsolódást ígér már a fűtött állomáson. Úgymint kézműves foglalkozásokat, arcfestést, hajfonást, retró mesevetítést… és még számos klassz élményt. A csemeték megölelgethetik a TV Macit vagy Süsüt, de a lufihajtogató manók művészetét is megcsodálhatják. A linzer és mézeskalács készítés pedig már csak hab lesz a tortán. Ha marad még időtök, akkor a szomszédos Alcsúti Arborétum mesébe illő botanikus kertjét is nézzétek meg!

7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: Vál-völgyi Kisvasút Facebook oldala7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: Vál-völgyi Kisvasút Facebook oldala

Szállástippek Felcsút környékén>>

 

 

Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Üzlet (Szentendre)

Gyerekeknek és felnőtteknek egyformán felragyog az arca a szentendrei Hubay Házban járva, ahol a karácsonyi varázslat megérinti az embert. Szentendre szívében, 13 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit ez a csodás üzlet, melynek ékessége a több mint 5000 darabos magángyűjtemény. A polcokon karácsonyi díszeket, dekorációkat, üdvözlőlapokat is láthattok, melyek az elmúlt 200 év történetéről mesélnek. A kiállítás után szintre észrevétlenül értek majd a már megvásárolható csecsebecsékhez. Vigyetek haza belőlük magatoknak vagy ajándékba szeretteiteknek!

7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: Hubay Ház Facebook oldala7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: Hubay Ház Facebook oldala

Szállástippek Szentendre és környékén>>

 

 

 

 

Karácsonyi programok távolabb Budapesttől

Karácsonyfalva (Csongrád)

Van egy piros épület Csongrád főutcáján, ahol találkozhattok a nagyszakállú Télapóval! Karácsonyfalva apró házikói csodás köntösbe öltöznek ilyenkor, de bekukkanthattok a Mikulás mesebeli kunyhójába is. Az idegenvezetésről Hóanyó vagy a Fősegédmanó gondoskodik majd, akik a manópostát és a meseszobát is megmutatják nektek. A játékos kedvű gyerekek kézműves foglalkozáson is részt vehetnek, vagy utasaivá válhatnak a híres Manóexpressznek. Fontos, hogy indulás előtt ne feledjék el a lurkók megírni és leadni a postaládába az idei kívánságaikat!

7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: Karácsonyfalva Facebook oldala7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: Karácsonyfalva Facebook oldala

Szállástippek Csongrád környékén>>

 

 

Mézeskalácsfalu (Zirc)

December 9-én a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház ad otthont a már hagyományosnak számító, 7. alkalommal felépülő zirci Mézeskalácsfalunak. Idén a szervezők úgy döntöttek, hogy az édes látványosságok a mesék, mitológiai lényeg világát idézzék meg, vagyis elvarázsolt kastélyoktól a törpéken át a sárkányokig mindenféle alkotást szeretettel várnak mézeskalácsból. Aki viszont nem riad vissza a kézműveskedéstől, annak jó hír, hogy a helyszínen a csuhé, a szalma, valamint a textil szolgáltatja majd mindehhez az alapanyagot.

7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: zirci Mézeskalácsfalu Facebook oldala7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: zirci Mézeskalácsfalu Facebook oldala

 

 

Karácsonyi Meseház (Csákánydoroszló)

November 26-án megnyílt a csákánydoroszlói Karácsonyi Meseház is, mely pazar fényjátékkal bűvöli el a kicsiket és a nagyokat is. A hóemberek, a jegesmedvék és a pingvinek gyűrűjében felfedezhetitek a csodák birodalmát, de a lebilincselő Betlehemet, illetve a megújult mézeskalácsházat is keressétek meg! Mindenképpen nézzétek meg ezt a hihetetlenül hangulatos házat, mely január 6-ig látogatható, naponta 17-20 óráig! Adjátok át magatokat a karácsonyi hangulatnak és készüljetek kirándulás közben az ünnepekre!

7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: Karácsonyi Meseház Facebook oldala7 különleges hely, ahol átjár a karácsonyi varázslat - Fotó: Karácsonyi Meseház Facebook oldala

Szállástippek Csákánydoroszló környékén>>

 

Tippek:

Karácsonyi szállásajánlatok>>
Karácsonyi ajándékötletek>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Vannak olyan különös helyek, melyeken járva az élet hangjai elcsendesülnek, és már csak a lépteink zaját verik vissza a falak. Ahol napjainkra már csak a kitörött ablaktáblák, a földön szétszórt emléktöredékek és hátrahagyott tárgyak mesélnek. Az elmúlás szinte tapintható, és libabőr fut végig az ember kezén, egészen a szívéig. Fürkészd ki velünk az elhagyatott Hajmáskéri laktanya titkait, mely a Monarchia büszkeségéből mára elfeledett szellemvárossá változott!
Mindenkit csak bátorítani tudunk arra, hogy télen se féljen gyerekkel utazni, hiszen jobbnál jobb gyerekbarát wellness szállodák várják a családokat. Beltéri pancsoló, gyerekmedence, jól felszerelt játszóház és szakképzett animátorok biztosítják, hogy a legkisebbeknek is élményteli legyen a közös utazás.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.