Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Késői reggelire vágysz? Ide menj, ha bruncholni vágysz!

2023.06.20 | 6 perc

Nem kell ahhoz ünnepnapnak lenni, hogy bruncholni induljunk, bármelyik lusta hétköznap alkalmas arra, hogy hódoljunk a késői reggeli hagyományának. Ha pedig hétvégére tervezzük, akkor egy kellemes városi programmal összekötni. Mutatjuk mit nem érdemes kihagynotok!

 

Utazz, pihenj, töltődj fel - legjobb szálláshelyek Budapest környékén>>

 

 

Twentysix

Cím: 1061 Budapest, Király u. 26.

Nem is gondolnánk, hogy a Király utca 26. kapui mögött egy dús, zöldellő oázis rejlik, ami kiváló helyszíne lehet egy korai reggelinek vagy egy késői brunch-nak. A Twentysix reggel fél 8-tól fogadja az éhes vendégeket, széles kínálatában hideg és meleg reggeli fogások egyaránt megtalálhatóak. Itt kedvünkre válogathatunk a mártogatós ételekből, az édes kásákból, mint ahogyan a klasszikus angol reggeli finomságainak is hódolhatunk. A belvárosi dzsungel érzésével leginkább akkor tudunk azonosulni, ha egy 26 Super Green Breakfast menüre nevezünk be. Ebben az esetben ugyanis egy névre szóló facsemetét ültet el a Plant a Tree Project, amiről egy saját fotót is kapunk majd.

Ide menj Budapesten, ha bruncholni vágysz! - Fotó: Twentysix Ide menj Budapesten, ha bruncholni vágysz! - Fotó: Twentysix

Ide menj Budapesten, ha bruncholni vágysz! - Fotó: Twentysix Ide menj Budapesten, ha bruncholni vágysz! - Fotó: Twentysix

 

 

 

Baltazár

Cím: 1014 Budapest, Országház utca 31.

Három év után újra nyitva a Baltazár, mely a Zsidai csoporthoz tartozó szálloda-étterem-bár komplexumát jelenti egy név alatt. Ugyanakkor tökéletes kiindulópontja egy vársétának, ám mielőtt nekivágnánk, érdemes benevezni egy szuper reggelire a Baltazár éttermében! A hangulatos beltér mellett a terasz is kiváló helyszín mindehhez, a reggeli étlap látványa pedig kivételes boldogsággal tölti el az éhes betérőt. Többféle reggeli menü közül választhatunk, a tojás ételek számos variációja, müzlik, friss gyümölcsök várnak, de ehetünk Shakshukát is, mint ahogy avokádós szendvicset is. A croissant és a házi kenyér helyben sül, hozzá a klasszikus kávé kínálat mellett espresso tonikot vagy ír kávét is kortyolhatunk.

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással
Tobzódunk a jobbnál jobb éttermekben a fővárosban, ám ha segítségre lenne szükségünk, hagyatkozzunk a Michelin Guide ajánlásaira. A budapesti ajánlások 13 remek éttermet jelentenek, egytől egyig csillagjai a magyar gasztronómiának.

 

 

Gerlóczy Kávéház

Cím: 1052 Budapest, Gerlóczy utca 1.

Megújult kínálattal fogadja vendégeit a belváros egyik kedvenc kávéháza, ahol a reggelizésnek éppen olyan hagyománya van, mint a kiváló ebéd fogásoknak. Már fél 8-tól várnak minket, olyan finomságokkal, mint a Gerlóczy reggeli menü, de még a vegánokra is gondoltak, nekik is kedveskednek reggeli menü kínálattal. Ha a hatféle menü egyike sem nyerné el a tetszésünket, még mindig kérhetjük az örök klasszikust, a croissant házi baracklekvárral, de egy bécsi virsli, vagy egy kecskesajtos, diós quiche is tökéletes indítása a napnak. A reggeli megkoronázásaként válasszunk egyet az étterem kiváló desszert kínálatából, és koccintsunk egy pohár proseccoval.

 

 

Marty’s

Cím: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 5.

A Vörösmarty tér sarkán találjuk a teraszáról már könnyen megismerhető Marty’s-t, ahol a bruncholás éppen olyan jól esik, mint egy koktél elfogyasztása a lemenő napfényben. Egy pezsgős reggeli a város ily frekventált helyén tökéletes napindító lehet, lássuk, milyen ételek közül válogathatunk? A reggeli kínálat bő egy oldalt tölt ki az étlapon, így a teljesség igénye nélkül javaslunk néhány kitűnő fogást. Többféle Eggs Benedict, toastok, felvágottak, vagy épp könnyed franciás ételek vár ránk, ám ha szeretnénk ebbe is, abban is belekóstolni, érdemes a menüket választani. Az édesszájúaknak gofri vagy friss gyümölcsös joghurtos granola lehet a tökéletes reggeli. Természetesen egy vérbeli brunch-hoz pezsgő is dukál. A Marty’s-ban a szemük sem rebben, ha a reggelidhez egy pohár pezsgőt vagy egy könnyed koktélt rendelsz.

Ide menj Budapesten, ha bruncholni vágysz! - Marty'sIde menj Budapesten, ha bruncholni vágysz! - Marty's

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.

 

 

Baba Budapest

Cím: 1051 Budapest, Sas utca 2.

Bár a Baba koncepcióját tekintve egy reggeltől késő estig nyitvatartó étterem, bár és közösségi tér, most mégis a kiváló reggeli kínálatra szeretnénk felhívni a figyelmeteket, mert lássuk be, egy kiadós reggelivel kezdeni a napot mindig szuper ötlet. A Sas utca elején található, rengeteg zöld növénnyel díszített, letisztult stílusú étterem lenyűgöző meleg reggelikkel vár minden nap, reggel 9 órától. A klasszikus bécsi és kontinentális reggeli menük mellett könnyebb fogásokkal is kezdhetjük a napot, ám aki inkább egy tartalmasabb brunchra vágyik, azoknak az Eggs Benedict manhattani változatát javasoljuk. Ha pedig magunk szeretnénk összeállítani, milyen legyen a saját Eggs Benedict variációnk, arra is van mód: DIY Benedict néven futó reggeli esetében a kenyértől a feltétekig mindent mi határozhatunk meg.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A legjobb balatoni szálláshelyre vadászol mesés kültéri medencével, panorámás kilátással, pezsgőfürdős wellnesszel vagy kiváló étteremmel? Az sem hátrány, ha egyből a parton van a hotel, a panzió vagy az apartman? Csekkold le, melyik balatoni szállások kerültek fel TOP10-es listánkra!
Tökmagolaj, dödölle, vargányaleves, forró kövön sült perec – nehéz nem a felemelő gasztropillanatokra gondolni, amikor az Őrség megszámlálhatatlan kincséből szemezgetünk. Éttermek, látványműhelyek, porták, termelői piacok, lakáséttermek, fesztiválok: minden ujjunkra jut valamilyen ízekkel teli program, ha az ország nyugati csücske felé vesszük az irányt.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.