Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ezeken a helyeken biztosan jól fog indulni a reggeled - a legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek

A reggeli ébredés és a munkakezdés közötti időszak – főleg ezeken a sötét őszvégi reggeleken – a legtöbb ember számára a nap legnehezebb része. Azonban egyből jobban fogod várni a nap első óráit, ha a cikkünkben olvasható reggelizőhelyek közül választasz egyet!

Szállásajánlatok Budapesten>>

 

Cinnamon Buda

Cím: 1027, Budapest Csalogány utca 21.

Ha a reggeli a kedvenc étkezésed, akkor a Cinnamon biztosan a te helyed lesz. Egész nap frissen sült sütemények, szendvicsek, tojásos ételek és rengeteg behűtött prosecco vár. A 2017-ben nyitott kávézó azonnal helyet szerzett magának a budapesti brunch-ozók térképén. A tulajdonosok számára ez egy életérzés, amit mesteri szintre emelnek nap, mint nap.

A legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: Cinnamon BudaA legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: Cinnamon Buda

A legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: Cinnamon BudaA legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: Cinnamon Buda

 

 

Briós Budapest

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 16.

A Pozsonyi út egyik gyöngyszeme lett a családias hangulatú Briós, menüjüket látva egész biztosan mindenki megtalálja, hogy mivel kezdődhetne a legjobban a napja. Az alap reggeli ételek mellett különleges saláták, angol és amerikai napindítók, gazdag kávéválaszték és alkoholos italok várják az ide betévedőket, a legjobb pedig, hogy ha délután kívánnánk meg egy isteni rántottát vagy bundáskenyeret, itt bármikor kérhetünk egyet.

A legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Briós BudapestA legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Briós Budapest

 

 

Szimply

Cím: 1052 Budapest, Károly krt. 22. (Röser udvar)

A nevével ellentétben a Szimply ételei nem az egyszerű rántotta és szendvics tengelyen mozognak, választékuk nem nagy, viszont annál egyedibb. Szemet gyönyörködtető színes Buddha Bowl, füstölt lazaccal és tahini krémmel dúsított zöldségek, de még a klasszikusnak tűnő avokádós bagel is koreai kimchi majonézzel van feltrbózva. Ha igazi különlegességre vágysz, a Károly körúton található apró hely nem fog csalódást okozni.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Újhullámos specialty kávézók Budapesten, ha gourmet kávéra vágytok!
A specialty kávék világa megosztó: egyesek rajonganak a világos pörkölésű kávébabokból készített, enyhén gyümölcsös kávékért, mások teljesen hitetlenkedve tekintenek a sorra nyíló kávézók népszerűségére. Egy biztos, Budapest bővelkedik belőlük, mutatunk is egy gyűjtést!

 

 

VAJ

Cím: 1085 Budapest, József krt. 30-32.

2020 novemberében a Rákóczi tér és a József körút sarkán nyitott meg a Vaj, melynek egyszerű neve tökéletesen kifejezi, hogy mit is kapunk itt valójában. A hely pékség, kávézó és reggeliző egyben, valamint 2022 decemberétől ebédmenüvel, a különleges VAJPIZZÁVAL is várja vendégeit. Emellett cukrászsütemény kínálatuk is egyre bővül és alkalmanként specialty kávés cuppingokkal, illetve tea- és borkóstolókkal is összefuthattok. Büszkék rá, hogy minőség terén nem kötnek kompromisszumot, csakis a legkiválóbb alapanyagokhoz nyúlnak, sőt a lehető legtöbb hozzávalót igyekszenek saját maguk előállítani - természetesen adalékanyagok és ízfokozók nélkül - legyen szó pisztáciakrémről vagy savanyúságokról és lekvárról a szendvicsekbe.

A legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: VAJA legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: VAJ

A legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: VAJA legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: VAJ

 

 

Szerelmes Levél Pékműhely

Cím: 1024 Budapest, Lövőház utca 7-9.

Igazi családi sütöde a Lövőház utcában, ahol természetes alapanyagok és az ősök hagyományai alapján készült kenyereket és péksüteményeket kóstolhatunk, minden nap valami igazi specialitással kiegészítve. Ha csak egy kávéra ugranánk be a Szerelmes Levélbe, természetesen annak sincs semmi akadálya, de ha már ott járunk, akkor ember legyen a talpán, aki megállja, hogy ne próbáljon ki valamit a megannyi frissen készült nyalánkság közül.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Mesébe illő mandulafavirágzás – Hol kapjuk lencsevégre a legszebbeket?
A Gellért-hegyen ágaskodó, szebbnél szebb virágokat hozó mandulafa az egyik legnépszerűbb tavaszi célpont a budapestiek és a fővárosba érkező kirándulók körében. A csonthéjas termést adó fa egyik legszebb fázisát azonban országszerte sok más helyszínen is megcsodálhatjátok (zömében a Balaton-felvidéken). Készítsd a kamerádat, hiszen lehetetlen kép nélkül hazatérni a mandulavirág-mámorból!

 

 

Három Tarka Macska

A Három Tarka Macska kézműves pékség isteni termékeit a 2017-es nyitás óta már a főváros három pontján is megvásárolhatjuk. A titok szerintük abban rejlik, hogy csak a legmagasabb minőségű alapanyagokat használják, melynek legfőbb alkotóeleme, a liszt, egyenesen egy Párizs melletti malomból érkezik. Francia baguette, croissant, csokis párna vagy kakaós csiga – felsorolni is nehéz, inkább menj és kóstolj meg egyet a megannyi ínyencség közül.

Pékségek: Három Tarka Macska Pozsonyi II Három Tarka Macska Teréz körút II Három Tarka Macska Hello Buda

A legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Három Tarka Macska/Fotó: ittjartam.huA legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Három Tarka Macska/Fotó: ittjartam.hu

 

 

Brunch Bistro Budapest

Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 19/b

Villásreggeli egész nap, egy könnyű ebéd délben vagy frissítő koktélok a fárasztó nap végén? Ezt mind megtalálod a Brunch Bistroban; különleges tojásos ételek, házi mártogatósok és egészséges granolák is vannak az étlapon, glutén-, laktózmentes és vegán verzióban is. Reggelente friss turmixok és smoothie-k készülnek, valamint helyben sütött kenyerek és pékáruk gőzölögnek a pultban. Kell ennél jobb egy nap elindításához?

A legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: Brunch Bistro BudapestA legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: Brunch Bistro Budapest

A legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: Brunch Bistro BudapestA legjobb budapesti reggelizők, kávézók és kézműves pékségek - Fotó: Brunch Bistro Budapest

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A kun törzsek valaha riválisaink, sokszor ellenségeink voltak a honfoglalás utáni évszázadokban, aztán a tatárjárás hirtelen megváltoztatott sok dolgot a hozzájuk fűződő viszonyainkban. Hozzánk menekültek keletről, IV. Béla király befogadta őket és remélte, hogy Kötöny kán azaz fejedelem vezetésével jó harcosokat kapott a felajánlott kedvezményekért.
Piknikeznétek egy illatos gyógynövénykertben mielőtt megmásszátok a Pilis panorámás sziklaszirtjét? Felderítenétek Palócföld ámulatba ejtő szakadékát? Beleharapnátok a somogyi ízeket kínáló nyújtott rétesekbe? Vagy az áhítat útján járnátok legendás zarándokhelyekért? Akkor ideje indulni, mert még Ariadné fonalát is követnünk kell...
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.