Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Korai reggelik és kiadós villásreggelik Budapesten

2023.06.14 | 7 perc

Éhesen nem lehet egy napot elindítani, így érdemes betérnetek Budapest számtalan reggelizőhelyeinek egyikébe. A kínálat a tojásos ételektől az édességeken át a koktélokig terjed, és ahogy minden helynek megvan a maga stílusa, úgy a kínálat is nagyon sokszínű. Javasoljuk, járjátok végig mindet, és döntsétek el Ti, melyik volt a legjobb!

 

Babutzi

Cím: 1122 Budapest, Városmajor utca 12-14.

Egy igazi színfolttal gazdagodott a Városmajor utca, ahol az irodaház aljában megnyílt a Babutzi, a Marischka gárdájának új egysége. A már megszokott kiemelkedő minőség mellett kínálnak minden ízlést kielégítő reggeliket, benne számtalan tojásos étellel, friss pékárukkal, superbowlokkal, de fogyaszthatunk friss gyümölcsöket, jó kávékat is. A fiatalos belső dizájn és a kitűnő ételek akár ebédre is marasztanak – jó hír, hogy ebédmenüvel is készülnek, de a bisztró kínálatuk is csábító. Nyáron a nagy melegben vár a belső kert, hétfőtől péntekig kiváló választás.

 

 

Zileat

Cím: 1013 Budapest, Döbrentei utca 22.

A Tabán is tartogat egy bruncholós helyet, mely a Döbrentei utcában, Budapest legkeskenyebb épületében nyílt meg. Bár Zileat kicsi, mégis óriási kínálat várja a kései reggelizés híveit. Ahogy a bisztró, úgy az egyes fogások is pontosan és szépen megkomponáltak, legyen az Eggs Royal, egy English breakfast vagy egy amerikai palacsinta avokádókrémmel és buggyantott tojással. Az édesség vonalon is bőséges a választék, és ha kicsúsztunk volna a reggeli sávból, 12 és 22 óra között a bisztró kínálatból válogathatunk kedvünkre. Bárhogyan is döntsünk, az elénk táruló látvány, középpontban a Szabadság-szoborral és a Gellért-hegy látványával megdobja az élményt.  

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A legklasszabb leves lelőhelyek - 5 budapesti levesező
Nem csak hideg időben eshet jól egy finom leves és szerencsénkre Budapesten az elmúlt 10 évben egyre nagyobb kultúrája alakult ki azoknak a vendéglátóhelyeknek, ahonnan akár el is vihetünk magunkkal egy pohárnyi folyékony finomságot. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan levesezőt, ahol a tradicionális változatoktól kezdve a különlegességekig mindent megtalálunk!

 

 

Vinyl & Wood

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 23.

A Wesselényi utca mindig pörgős hangulatába illeszkedik a kávézó, reggeliző és dizájnboltként is működő Vinyl & Wood, ahol szuper bruchokkal kezdhetjük a reggelt. A látványnak sem utolsó toast-jaik verhetetlenek, de kérhetünk granolát vagy acai bowlt is. Reggel 8 és délután 3 között várnak, nem ritkán teltházas az apró kávézó, aminek még az emeletét is elfoglalják a villásreggeliért rajongók. Asztalfoglalás nincs, érkezési sorrendben szolgálják ki a vendégeket, de érdemes kivárni a sort, mert még a desszertek is verhetetlenek. 

 

 

 

 

Kaptafa  

Cím: 1072 Budapest, Akácfa utca 37-39.

A Vigalmi negyed egy újabb ékköve az egykori cipészbolt helyén létesített Kaptafa, ahol a molnárkába töltött rántotta vagy a sajttal, karamellizált hagymával bolondított tükörtojásos variációja – a Molnárné – a ház specialitásának számít, így mindenképpen érdemes kipróbálni. Épp így, az Édes Istenem névre hallgató mogyorókrémes, banános édes bundás kalácsot, vagy a Hol vagyok? Elvezésű reggelit, ami buggyantott tojás joghurttal, pirítóssal. Külön élmény a péntek déli élő zene, mely még hangulatosabbá teszi az itt töltött időt. 

 

 

Benedict

Cím: 1138 Budapest, Úszódaru utca 1.

A 13. kerületieknek sem kell lemondaniuk a brunch élményéről, a Marina part közelében találjuk a Benedictet. Természetesen a fő vonalat a buggyantott tojásból készített fogások teszik ki, de jó hír, hogy akár lecsót is ehetünk posírozott tojással, ropogós baguettel, de humusz vagy töltött bundás kenyér is szerepel az étlapon. A Házi hermelinnek az elnevezése is izgalmas, valójában egy marinált sajtról van szó, amihez ecetes lilakáposztát és kovászolt kenyeret kínálnak. 11:30 és 14:30 között az ebédé a főszerep, salátákkal, hamburgerrel vagy lazaccal, kinek mihez van kedve. Az édességekről sem kell lemondanunk, olyan finomságok várnak, mint a vegán eperszelet, a házi mákos guba torta vagy a csokoládé brownie sós karamellel és vanília fagyi. 

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.

 

Mindenem

Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 10.

A Múzeum körút az elmúlt években új arcot öltött, sorra nyílnak a kávézók, reggelizőhelyek, köztük a Mindenem, melynek utcafrontján a pörgős reggelekbe is belekóstolhatunk. Az étlapon olyan reggeli finoságokat találhatunk, mint a bundáskenyér fűszeres tejföllel, avokádó toast, angol reggeli vagy a Royal Eggs. Az édes változatokból az amerikai palacsinta macha öntettel és barackkal vagy az almás, karamelles gofri tesztelésért kiált! 11:30 és 15:00 óra között ebéd kínálattal készülnek, így minden bizonnyal éhesek nem maradunk.

 

 

Honey

Cím:1051 Budapest, Sas utca 12.

A Sas utca édes-mézes brunch helyszíne, ahol délelőttönként a kiadós reggeliké a szerep, délutánonként pedig az emlékezetes koktélok, pezsgők és más alkoholoké a főszerep. A hangulatos kávézóban minden típusú reggelit megtaláltok, de ha már Honey, akkor próbáljátok ki a különleges – barack páliskás, pisztáciás, szarvasgombás, narancsos, csokis-mogyorós – mézeket is, amiket péksüteményekhez, szendvicsekhez kérhetünk. 

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Álltál már a 40 méter magas egri Minaret kilátóteraszán? Egyensúlyoztál a zalakarosi Termáltó és Ökopart tipegőin a víz felett? Voltál pilóta a Forma1-ben a bükfürdői Funcity-ben? Itt az idő pótolni a még hiányzó élményeket a most következő 10 magyar városban, ahol kirándulás után fürdőzni is lehet!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.