Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kipróbáltuk: Villa Kabala – az élet csodája a szigligeti hegy tetején

2022.08.26 | 7 perc

A kilátás miatt is érdemes felugrani az eldugott szigligeti kis étterembe, ahol napközben kávézni, pezsgőzni, koktélozni lehet. Vacsoraidőben pedig 3 vagy 6 fogásos vacsoramenüből választhatunk. A Villa Kabala stílusában egyensúlyozik a fine bisztró és a fine dining határán, amit remekül csinálnak, és nagyon baráti áron dolgoznak. A berendezés otthonos. Tényleg.

Szerző: M

Kellemes kaptatón kell felmenni a szigligeti Villa Kabala gasztro bisztróig, ami az emeleti pár szobájával butik hotel is egyben. Az alsó szinten tökéletes panoráma tárul eléd a Balatonra, a környező hegyekre. Egy fiatal pár alkotta, álmodta meg a helyet, nagyon magas szintű vendéglátós tapasztalattal, ami minden pillanatban érződik. Amikor felérsz, akkor tulajdonosok fogadnak mosolyogva, egy pohár bodzás pezsgőt adnak a kezedbe. A ház ajándéka természetesen.  A felszolgálók csendes, alázatos léptekkel sertepertélnek az ember körül, és mindenre odafigyelnek, hogy egy remek este elébe nézzünk.

Kilátás a szigligeti Villa Kabalából.Kilátás a szigligeti Villa Kabalából.

 

Azzal már az elején lenyűgöznek, hogy van saját készítésű kombucha, amit kis ginnel meglocsolnak, (naná, hogy a kerti) szárított fügével díszítenek. Remek gyomornedv csináló ez az erjesztett hűsítő.

Az itallapon a Fölföldi Béla családi pincészet saját borai találhatók szép számmal, de akad Kreinbacher pezsgő, és Champagne is azok számára, akik ki szeretnének lépni a lokális hívószámból.

Természetesen a 6 fogásos menüt választjuk, nehogy kimaradjunk valami jóból. Véletlenül. :-)

Kacsamáj, hideg tök leves, Tagliatelle, harcsa, marha Stefánia, fehércsoki - ez a menü sorrend. Szerencsére nem egyben hozzák ki, és sok meglepetés fogás is közre játszik.

Egyből érkezik egy szentháromság krémekből, magvas kenyérrel. Természetesen mindent ők maguk készítenek. Fekete olíva tapenád, körözött, szarvasgombás vaj. Az első kettő is isteni, de a szarvasgombás vaj annyira lenyűgöző, és olyan jól passzol a krémes, toastos jegyekkel bíró pezsgőhöz, hogy már most a mennyországban érezzük magunkat.

Az ételsor előtt hoznak még két üdvözlő falatot. Vadas krém, húsgombóc, friss répa, és cékla. Egy falatnyi komplex főétel az előételek előtt. Remek!
A másik falat füstölt lazac, kréker, tejföl. Imádom a textúra játékokat. Ropogós, lágy, krémes, ruganyos, friss zölddel a tetején. Isteni!

Kacsamáj, alma, briós – Csodálatos tálalás. Félköríves kacsamáj, hibátlanul elkészítve. Mellette alma, és szilva krém, ami nagyon jó kiegészítője. A briós fel van tekerve egy vékony faágra, és úgy van megsütve. A koncepció jó, a kivitelezés közben viszont picit kiszáradt, így ezt az elemet a tányéron elengedem. Nem is bánom, a többi része annyira felemelő.

Villa Kabala - gasztro élmények SzigligetenVilla Kabala - gasztro élmények Szigligeten

 

Hideg tök leves, kovászos uborka, tokhal – végre valaki gondolkodik, újít, és kilép a kovászos uborka leves mizériából, ami már évek óta tart! Nem azt mondom, szeretem, de már minden második étteremben adnak. Ők megalkották a savanykás tök levest. A sült tokhal feltekerve érkezik, közepében aprított kovászos uborka, a tetején szárított (kerti) kaporral, és körbeöntik a selymes, hideg tök levessel. Tökéletes! 

Tagliatelle, paradicsom, Ranolder – Házi tészta, al dante. Paradicsomszósz, többféle színű, és ízű aszalt bébi paradicsom, és a Ranolder sajt hab formájában. Egyszerű, és nagyszerű. Kész, pont.

Harcsa, lencse, pak-choi – A harcsa állaga minden téren rendben van. Sült, ruganyos. A lencse nekem kissé elnehezíti az amúgy könnyű fogást, a felét ott is hagyom a tányéron. A pak-choi teljesen jól passzol hozzá, és szépen vezeti a halacskát.

Itt már kezdeném feladni, annyira jól laktam, de máris segítenek egy mangó sorbéval, hogy legyen hely a fő főételnek, és a desszertnek.

Marha Stefánia, gomba, zeller – Három különböző textúrában jelenik meg a zeller. Krém formájában, grillezve, darabba, és hajszálvékonyra vágva, olajban ropogósra sütve. Nagyon játékos. A hús pont olyan, amilyennek lennie kell. Omlós, szaftos. Tartalmas, fűszeres jusvel leöntve. A különböző pirított gombák feldobják az amúgy is izgalmas ételt.

Villa Kabala - gasztro élmények SzigligetenVilla Kabala - gasztro élmények Szigligeten

 

Fehércsoki, málna, levendula - Alapvetően nem vagyok egy nagy desszertes, de a málna a kedvenc gyümölcsöm. Bármilyen formában jöhet. A levendulát ki nem állhatom, de lássuk elveszik, vagy meghozzák  kedvem. Meghozták! Fehércsoki krém, málna fagyi, érzékien megszórva levendulával. Egyáltalán nem tolakodó, nagyon jól összeáll mind a három elem.

Minden minden szempontból ajánlom a helyet. Visszamegyek, visszavágyom kategória. Ráadásul az sem unja meg, aki rendszeresen jár oda, hiszen napi menü van, frissen a kertből, a piacról beszerzett alapanyagokkal.

Hamarosan további meglepetésekkel is készülnek. Lesz saját pörkölésű kávé, és még egy igazán menő dolog, de azt még nem árulhatom el. Járj utána.
Ohhh, a vacsora végén még hoztak egy petit fours-t is, de azt már elvitelre kértem. Másnap a reggeli kávéhoz pont jól jött.

 

Szállásajánlatok a környéken>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tiki Beach Bisztró - a meglepő balatoni strand „büfé” Zamárdiban
Miért használom a „büfé” szót a címben egy szuper jó bisztró konyha esetén? Nagyon egyszerű. Mert a büfé sor közelében van a zamárdi szabadstrandon. Amikor az ember leül a teraszon, akkor olyan érzése van, bele tudja lógatni a lábát a Balcsiba. Kipróbáltuk a Tiki Beach Bisztrót, és szerintünk egy önálló utat is megér Zamárdiba.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az utazás egyik legfontosabb aspektusa a megfelelő szállás. A belföldi üdülőfalvak közül szinte bármelyik tökéletes választás, ha olyan helyet keresel, ahol nyugodt körülmények között tudsz kikapcsolódni, távol a világ zajától, miközben különböző relaxáló szolgáltatásokat is igénybe tudsz venni. Most levesszük a keresés súlyát a válladról, és mutatunk 10 olyan üdülőfalut, ami biztosan nem fog csalódást okozni!
Bármelyik hétvége kiváló ürügy arra, hogy kinézzetek egy romantikus szállást Budapest környékén, ahol kettesben eltölthettek néhány napot. Összegyűjtöttünk nektek 5 olyan helyet, ahova elvonulhattok, hogy a külvilágot kizárva csak egymásra kelljen figyelnetek!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.