Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kipróbáltuk: Eger megér egy misét – Macok Bisztró és barátai

2022.06.30 | 6 perc

Egy esküvőre voltam hivatalos Egerbe, és ha már arra jártam, akkor beiktattam egy plusz 1,5 napos gasztro túrát is. Kipróbáltam egy vacsora erejéig a Macok Bisztrót.

Szerző: M

 

Eger közel van mind Budapesthez, mind a keleti országrész legtöbb pontjához, így ajánlott akár egy ebédre, vacsorára, egynapos, vagy többnapos látogatáshoz. Megéri. Szállásajánlatok Egerben>>

A város lassan lüktet, pont kellemes az ember mennyiség, vannak jó kávézók (Kis Sziget kávézó, ahol egy jó champagne is ajánlott), bárok (az Artist Kultúrbárban nagyon jó koktél és rövidital kínálat van), és természetesen vannak jó éttermek.

Az esküvő az 1552 Étteremben volt, ahol meglepően jó konyhát visznek, de mivel külön menü volt, kérésre, erről most nem írok.

A borászatokat se hagyjuk ki

Böjt Gergő az egyik legkiválóbb fiatal borász Magyarországon, és a boraival mindent megmutat, hogy mit is tud az Egri borvidék valójában, teljesen elérhető árkategóriába, a legmagasabb minőséget képviseli.

Egy rövid időre beugrottam a St. Andrea borászatba is, ahol szerencsémre az ifjabbik Lőrincz György vezetett körbe, és mutatta be a már-már Burgundiával vetekvő felsőkategóriás csúcs boraikat. Csodásak!

Az egri látványosságokról most nem ejtünk szót. Annyit engedjetek meg megjegyezni, hogy nem, nem itt forgatták az Egri csillagokat. Azokat a vár maradványokat Pilisborosjenő mögött, Üröm közelébe keressétek (ez az Egri vár másolata - a szerk.), de isteni látvány az Egri várból a kilátás.
A természet mindenhol maga köré ölel a környéken.

EgerEger

 

Az utazás élmény! Foglalj szállást Egerben >>

 

Lássuk a gasztronómiát, a Macok Bisztrót

A belváros hangulatos részén helyezkedik el a Macok Bisztró. Szállást is nyújtanak az ide térő vendégeknek. Hatalmas belső terasza van, kis csobogóval. Szóval, aki érzékenyebb erre, az üljön egy kicsivel arrébb, másik, napsütötte terasz részre. A felszolgálók katonás rendben fogadják az ideérkező vendégeket. Látszik, érezni rajtuk, hogy munkára éhesek.

Foglalni ajánlott, mert ebéd, és vacsoraidőben előfordul a teltház.

Kezdésnek megkérdezem, hogy a Carassia Blanc de Blancs pezsgőt ajánlják-e. Egyből rávágják, hogy az ország egyik legjobbja. Meglepődöm, de kérem, hogy hozzanak egy kóstolót, és akkor kérünk egy üveggel belőle, ha igaz az állítás. Kihoznak egy pohárral. Valamit lehet, hogy félreértettem, de mivel tényleg kiváló a pezsgő, így kikérjük az üveggel is. A felszolgáló annyira kedves, hogy a félreértés miatt arra a pohárra vendégek vagyunk. Tökéletes kezdés!

Macok Bisztró Eger - kacsamáj brüléeMacok Bisztró Eger - kacsamáj brülée

 

 

Az étlap egyszerű, tipikus bisztró konyhát tükröz

Jómagam a 4 fogásos kóstoló menüt választom, ami 10.000 forintért ajándék!

A kacsamáj brülée jó elképzelés, de az alján vannak nyersebb részek. Picit alul készült. A garnirung szép, jól passzol hozzá. A tepertő krémet nem értem hogy kerül a tányérra.

A gombás rizottó teljesen rendben van. Krémes, vajas, al dente. Nagyon jó ízekkel. A gomba pirult, roppanós, szaftos. A pisztráng tekercs egy szép plusz elem.

A bikavéres marhapofa nagyon omlós, már már olvadós. A jus telt ízei szépen harmónizálnak vele. A füstös zellerpüré, igaz nem füstös, de selymes, nagyon ízes.

Minden tányéron megjenik a savanyított, színes hagyma. Ki ki döntse el, hogy miért, és hogy kell e oda.
A desszertről nem nagyon tudok mit írni, egy egyszerű brownie volt

Összességében minden petákot megért ez a kis gasztronómiai légyott.

Macok Bisztró Eger - bikavéres marhapofaMacok Bisztró Eger - bikavéres marhapofa

Macok Bisztró Eger - gombás rizottó Macok Bisztró Eger - gombás rizottó

 

Másnap visszamentem kipróbálni a Pizza Brumbrum Világbéke helyet is. Előtte kértem a Macokban egy pohár pezsgőt, amiből 1 decit kaptam 2 deci áráért, így egy picit megkopott az előző napi kedvességük, de nem hagyott rossz érzéseket. A pizza egyszerű, semmi különös. Egy gyors „szendvicsnek” megfelel, egy szelet is laktató ebédre.

 

Az utazás élmény! Foglalj szállást Egerben >>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A várvédők és a kalandorok városa - látnivalók és programlehetőségek Egerben
Történelmünk kiemelkedő színtere, amit számos regény, film idéz fel számunkra. Ám poroljuk le Eger városát övező történelmi hangulatot és lessünk a színfalak mögé! Ugyanis ott zajlanak az igazi turista csalogató események, amik egy egri városlátogatást mindig izgalmassá tesznek. Megannyi látnivaló és programlehetőség vár Egerben.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Nincs balatoni nyaralás ínycsiklandó fagyi nélkül! Még előttetek a nyár, hogy megkóstoljátok a klasszikusokon kívül az olyan fagylaltkülönlegességeket is, mint a mandarinos kefir. Bemutatunk 12 balatoni fagyizót a déli parton, a retrótól a kézművesig.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.