Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kipróbáltuk: Vánkos – reggelizőhely, és mostantól esti grill kert is Badacsonyban

2022.08.15 | 4 perc

Kevesen tudják, de a Vánkos egy csoda kis szálláshely, és reggelizőhely volt eddig. Badacsonytomaj/Badacsonyörs határában található. Idén nyártól viszont már van ebéd, és vacsora lehetőség is, egyenesen a grill lapról. Ki is próbáltuk!

Szerző: M

Egy fiatal, nagyon bájos pár vette át idén tavasztól a badacsonyörsi VÁNKOS üzemeltetését. Régen egyszer jártam itt reggelizni, akkor elvarázsolt. Bájos, Provance-i stílusú hely, csoda kerthelyiséggel. Otthonos, mégis elegáns. Nyugodt, mégis picit zajos a sistergő grilltől, és a maroknyi embertől, akik a hűs kertben élvezik a nyarat. A kiszolgálás esetleges, de tényleg kedvesek. Helyére billen minden.

Vánkos Badacsonyörs (2019)Vánkos Badacsonyörs (2019)

 

Bencze Blanc de Noirs 2014 pezsgővel indítunk, amíg szemléljük a grill lapot. Kovászosuborka leves, grillezett kukorica, sült malacfül, 24 órás pulled pork burger, és shwarmák uralják.

A kovászosuborka leves egynek jó. Ettünk már sokkal jobbat is. Nagyon híg, talán picit tejes is. Fáradt, szárított kaporral, még a benne lévő friss cukkini (?) darabok sem dobják fel.
A sült malacfület egy kis odafigyeléssel jobban meg lehetne csinálni. Elő van főzve, de picit túlfőzték. Nagyon vizes, nedves a kollagén. A pirítás sem sikerült teljesen jól, mert égett, keserű részei is vannak. A felénél abba is hagyjuk, valahogy nem sikerült eltalálni. A házi készítésű kimchi is picit túlerjedt. Nagyon erőteljesek az ízei, pedig jól kiegészítené a fogást. Ötletes. Egy kis csiszolással ebből még jó is kisülhet. A padlizsán, és a csirke shwarma… Mind a kettő odaégett. Kár értük.

A pulled pork burger viszont hozza az elvárt szintet. Szaftos, omlós húscafatok. Remek zsemlében. Hozzá coleslaw saláta. Teljesen rendben van.

Vánkos (Badacsonyörs)Vánkos (Badacsonyörs)

 

Ami viszont kiemelkedő: a grillezett kukorica! Képzelj el egy normál méretű kukoricát, fele méretben. Mind a cső nagysága, mind a kukoricaszemeké is kisebb. Mintha félúton megállították volna a növekedésben. Kiderül, hogy az üzemeltető hölgy édesapja termeszti, mondhatni, hogy saját kertből származik. Na, ezt tökéletesen sütötték meg. A pecorino jellegű sajt a környékről van. Feldobja a fogást, de nekem egy kissé erőteljesek az ízei, elveszik a csodálatos, édes pirult kukorica íz. Emellé kukorica habot is szervíroznak, ami remek ötletnek bizonyul. Nagyon feldobja a fogást.

Egy kis odafigyelés, és minden helyén lesz, ha így folytatják.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Fantasztikus vidéki szálláshelyek festői környezetben - az elragadó Dunakanyarba, a festői Bükk-vidékre és a magával ragadó Mecsekbe kalauzolunk el benneteket, ahol se szeri, se száma a jobbnál jobb kiránduló útvonalaknak. A kiadós gyalogtúrák után azonban nem árt, ha szuper szálláshelyek várnak. Nézzétek meg, ti melyikben töltődnétek fel legszívesebben!
A hegyekkel övezett, Laskó-patak völgyében fekvő Egerszalók a méltán híres termálvizén és a régió borain kívül látnivalókban és kirándulóhelyekben is bővelkedik. Összeszedtük nektek, mit nem érdemes kihagyni, ha ott jártok.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!