Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az élmények otthona: programok, látnivalók Zalakaroson

Kóstoljatok kemencében sült finomságokat, ízletes borokat egy fejedelmi panorámát nyújtó kilátó lábánál, vagy derítsétek fel a lebilincselő tanösvényeket, a különleges termáltavat, a remek fürdőt és a többi élményt, amit Zalakaros városa kínál nektek…

A Kis-Balaton szomszédságában, Zala megye sokszínű vidékén lapul Zalakaros izgalmas települése, mely nem csak a 2000 méter mélyről előtörő, Európában is egyedülálló gyógyvízéről híres, hanem kalandos tanösvényeiről, élményekben gazdag termáltaváról és varázslatos panorámát kínáló kilátójáról is. Utóbbi tövében ráadásul mennyei gasztronómiai kínálatból is válogathattok majd, ha az utazás végére korogna a hasatok. Gyertek velünk, és mi megmutatjuk, hol tárulnak fel előttetek Zalakaros kihagyhatatlan látnivalói!


Programok földön, vízen és levegőben

Érdemes egy könnyed városnézéssel indítani a napot, ahol megcsodálhatjátok azokat a mesés ligeteket, aprólékos munkával gondozott parkokat, amik Zalakaros különleges hangulatát adják. Látogassatok el a változatos rendezvényeknek otthont adó, Dísz térre vagy a remek játszóteret rejtő Arborétum parkokba!  Szerencsére ma már nem csak gyalogszerrel, hanem bicikli segítségével is nyomába eredhettek a város kincseinek. Ehhez a Kerékpáros Centrumban lesz lehetőségetek közlekedési eszközt bérelni, vagy igény esetén Nordic Walking botokat is tudnak nektek biztosítani a kiránduláshoz.

Nyári melegben a legjobb megoldás, ha részt vesztek a Fodros Vízitúrán, ahol kenuk hátán „úszhattok az árral”. De arra is lesz alkalmatok, hogy felülnézetből csodáljátok meg a világot, ha elég bátrak vagytok ahhoz, hogy sétarepülőre üljetek. Válasszatok a többféle útvonal közül, ahol madártávlatból csodálhatjátok meg a Kis-Balaton térségét (pl.: a Kápolnapusztai bivalyrezervátumot, a Kányavári-szigetet) vagy akár a magyar tengert is teljesen körberepülhetitek!

Kápolnapusztai bivalyrezervátumKápolnapusztai bivalyrezervátum

 

Ajánlott benevezni egy Dotto kisvonatozásra is, mert a 7 állomásos útvonalon a kiváló Szilágyi cukrászdát, a népszerű Szent Orbán borozót és a kilátót is megnézhetitek majd közelebbről!

Dotto kisvonatDotto kisvonat


Ízutazás egy panorámás kilátónál

Jó hírünk van azoknak is, akik szívesen töltik az időt a természetben, mert a Parkerdőben magasodó, 23 méter magas Erdész Kilátó megmászása után lélegzetelállítóan szép látkép tárul majd elétek a Balaton-felvidék tanúhegyeire. A tölgyfából ácsolt, zöld épület lábainál pedig a kemencés ételeiről és fantasztikus borairól elhíresült Kilátó borozó kapott helyet, amit egyenesen vétek lenne kihagyni! Hiszen miért mondanátok le a kívül ropogós, belül vajpuha csülökről vagy a szombatonként megrendezett rétes napokról?

A Balaton-felvidék tanúhegyeiA Balaton-felvidék tanúhegyei


Sövénylabirintus, csúszdatorony és földöntúli nyugalom

Nem árt, ha arról is gondoskodunk, hogy le tudjátok mozogni az eddig begyűjtött kalóriákat. Erre a célra a Csiga-túra Tanösvényt vagy az Égerösvényt javasoljuk nektek, melyek a gyermekek számára is éppen olyan izgalmasak lesznek, mint a felnőtteknek. Az itt található, interaktív, ismeretterjesztő táblák ugyanis sokat mesélnek majd nektek az erdőben élő állat- és növényvilágról.

ÉgerösvényÉgerösvény


Persze, nem mehetünk el szó nélkül a Zalakarosi Termáltó és Ökopart mellett sem, ahol nem egyszerű feladat megszámlálni a tobzódó élményeket. Sétáljátok körbe az álomba illő tavat, piknikezzetek a csodás, zöld területeken, majd szusszanjatok egyet a tó közepén álló kis szigeten, ahová hangulatos hidak ívelnek át!

Utána folytatjuk az utat a vízi növények gyűrűjében, ahová kerek köveken egyensúlyozva juthattok el. Majd, amikor a legkisebbek átmozgatták magukat a pazar játszótéren és visszatértek a sövénylabirintusból, beléphettek a modern fogadóépületbe, vagy felderíthetitek a 15 méter magas kilátótornyot, ahonnan két csúszdán át is visszatérhettek a földre. 

Fotó: Zalakaros Termáltó & ÖkoparkFotó: Zalakaros Termáltó & Ökopark

 

Kiadós lubickolás az éltető termálvízben

A végére tartogattuk a vízi örömöket, hiszen mi is lazíthatná el a legjobban a fáradt izmokat, mint egy kiadós wellnessezés? A Zalakarosi Fürdőben minden generációra gondoltak: az idősebbeknek kádfürdővel, iszappakolással, megannyi gyógykezeléssel és tágas pihenőterekkel készültek, míg a családosokat élmény-, valamint gyermekmedencékkel kényeztetik. Ráadásul az apróságok felhőtlen szórakozásáról kitűnő játszóház és számos animációs program is gondoskodik.

További szállásajánlatok Zalakaroson>>

Zalakarosi FürdőZalakarosi Fürdő

 

Élvezzétek ki a sokszínű szauna kínálatot, a masszírozó pezsgőfürdőket és a klassz vízi játékokat! A vállalkozó szellemű jelentkezőknek pedig Adrenalin Csúszdapark is a rendelkezésükre áll, arra az esetre, ha szeretnék kipróbálni, milyen érzés 70km/h-ás sebességgel száguldani!

Adrenalin CsúszdaparkAdrenalin Csúszdapark


A lehetőség adott, hogy ti is elutazzatok a dimbes-dombos Zalakaros vidékére, vagy azon is túljutva a környék szuper látnivalói közül is szemezgessetek. Hiszen a Zalaszabaron található Zobori Élménypark, a nagybakónaki Kőszikla Szurdok és a balatonmagyaródi Fenyvespusztai Állatsimogató is mind-mind olyan programok, amik a képzeletbeli bakancslistára kínálkoznak.

 

Csodás felüdülés a helyi szállodákban

 

Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa****

Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa**** korlátlan belépőt biztosít vendégeinek a Zalakarosi Fürdőbe és egy fedett, fűtött folyosón keresztül vezet az út annak épületébe. Ezen túl finom falatok, különleges bor- és italválaszték, koktélok és kávékülönlegességek is várják a pihenni vágyókat. Színes szobáik között a baráti társaságok, párok és  a családok is megtalálhatják a számukra legideálisabbat. További részletek>>

Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa****Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa****

 

Hunguest Hotel Freya

A Hunguest Hotel Freya szintén egy nyáron hűtött, télen fűtött átjárónyira van a fürdőtől.  A családias hangulatú hotel a játszószobájában számtalan játékkal várja a kisebbeket, de animátor is biztosítja a  felhőtlen időtöltésüket. A felnőttek kihasználhatják ezt az időt és kérhetnek egy pihentető masszázst, vagy éppen játszhatnak egyet a biliárd vagy a léghoki asztalnál. További részletek>>

Zalakarosi FürdőZalakarosi Fürdő

 

Hotel Vital****

A város központjától 500 méterre családias hangulattal várja vendégeit a Hotel Vital****. A gyerekek szórakozásáról animátor gondoskodik, a nagyobbaknak pedig lehetőségük van biliárdozni, csocsózni és dartsozni is.  A gondtalan pihenést a rengeteg wellness szolgáltatás biztosítja: úszómedence, termálvizes élménymedence, kültéri jacuzzi, napozóterasz, masszázs, finn- és infraszauna, a hozzájuk tartozó merülő medence. Ezeken felül részt vehetnek  a reggeli tornán, a vízi tornán vagy aqua-fitness órán is. További részletek>>

Hotel Vital****Hotel Vital****

 

MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior

A MenDan Magic Spa & Wellness Hotel**** superior exkluzív, tágas szobáiban könnyű ellazulni. A víz szerelmesei elmerülhetnek az úszó-, a termálvizes- vagy az élménymedencékben, de még pezsgőfürdőjük is van. Természetesen van lehetőség szaunázásra vagy masszázsra is. Az inkább aktívan pihenők alakformáló tornán és vizi gimnasztikán is részt vehetnek vagy kerékpárat is kölcsönözhetnek. A szülők és a kisebbek örömére gyermekfelügyelet is van a játszóházban, a kamaszok szórakozását pedig biliárdasztalok, csocsó, rex-asztal, két darts és több X-box kinekt segíti. További részletek>>

MenDan Magic Spa & Wellness Hotel**** superiorMenDan Magic Spa & Wellness Hotel**** superior

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A kilátók igazán népszerű látnivalónak számítanak. Ennek talán az a fő oka, hogy miközben a természet szépségében gyönyörködünk a magasból, sokkal könnyebb elfeledkezni a mindennapok problémáiról. Ráadásul a kirándulók minden évszakban más és más arcát fedezhetik fel a környéknek. Ősszel különösen változatos és színes látványban lehet részetek, így csak biztatni tudunk titeket arra, hogy keljetek útra és fedezzétek fel Magyarország kilátóit, melyek közül ismét bemutatunk egy párat.
A hűvösebb idő ellenére sem kell lemondanunk a szabadtéri programokról, és egy ódon hangulatú kastély felfedezése különösen nagy izgalmakat rejt a család minden tagja számára. Folytassuk tehát a sort újabb öt magyarországi várral, melyekért megéri felvenni meleg ruháinkat és nekivágni az országnak!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
Meseösvények Magyarországon - 5 varázslatos hely az országban gyerekeknek
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!
15 családbarát fedett élményfürdő a hideg téli hónapokra
2024.01.02 | 9 perc | Gyermekekkel | Wellness
Induljon az új év egy családi fürdőzéssel! Cikkünkben 15 olyan családbarát fedett élményfürdőt hozunk nektek, ahol a legkisebbek is a meleg vízben pancsolhatnak egész nap, de persze a szülőknek sem kell lemondaniuk a jól megérdemelt pihenésükről.
Irány a természet! 7 megunhatatlan tipp túrázáshoz - Íme a legszebb kirándulóhelyek
Ha meguntátok a négy fal között gubbasztást, húzzatok túracipőt, és irány a természet! A meseszép kirándulóhelyek listája végtelen, bármerre indultok az országban, csupa gyönyörű helybe fogtok botlani. Mi most hoztunk nektek 5 igazán vadregényes túraútvonalat - íme néhány a legszebb kirándulóhelyek közül Magyarországon, amit akár hétvégi programnak is beilleszhettek.