Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tiki Beach Bisztró - a meglepő balatoni strand „büfé” Zamárdiban

2022.07.06 | 8 perc

Miért használom a „büfé” szót a címben egy szuper jó bisztró konyha esetén? Nagyon egyszerű. Mert a büfé sor közelében van a zamárdi szabadstrandon. Amikor az ember leül a teraszon, akkor olyan érzése van, bele tudja lógatni a lábát a Balcsiba. Kipróbáltuk a Tiki Beach Bisztrót, és szerintünk egy önálló utat is megér Zamárdiba.

Szerző: M

 

Kocsival könnyen lehet parkolni a közeli hatalmas parkolóban, amire azért figyeljünk, hogy fizetős, mert a hely annyira magával ragadó, hogy simán elüldögélünk az árnyékos teraszon pár órát.

 

Tiki Beach Bisztró (Zamárdi)

Külsőleg semmi fakszni, egy hatalmas nyitott, szellős terasz. A szivárvány színeiben pompázó laza, fiatalos berendezés, főként fából, ami nagyon természetközeli érzést ad. A tulajdonosok törekedtek arra, és nagyon jól is sikerült nekik, hogy az embernek olyan hangulata legyen, mintha egy karibi homokos tengerparton csücsülne. Övé a világ. Kéri a koktélokat, az izgalmas söröket bontogatják neki, vagy épp a könnyed nyári borokat szürcsölgeti. A terasz előtt hatalmas sötétzöld pázsit terül el, amire nyugodt szívvel ki lehet feküdni egy pokrócon, vagy egy strand törülközőn, elfeledve a dolgos hétköznapokat. A Tiki Beach Bisztró hátsó részében, jól elkülönítve van egy picit játszó sarok a gyerekeknek, ahol egyáltalán nem zavarják a felnőtteket.
Itt az ember tényleg órákat el tud tölteni, vagy akár egész nap heverészni, miközben jókat tud enni, és inni.

A felszolgáló csapatot erősíti Magyarország egyik legjobb (többszörös bajnok) sommelier-je, aki az egyik legidegesítőbb borkereskedő is egyben. Emellett kiváló barista. Remek, végtelenül alázatos felszolgáló. Kedves, mindig akkor van ott, amikor szükséges. Gyors, pontos, precíz. Kifejezetten vicces, energikus. Néha picit sokat beszél, de érzi, hogy mikor kell abbahagyni. Bárcsak minden vendéglátós hasonló tulajdonságokkal rendelkezne a saját egyedi stílusában, akkor az összes étterem teltházzal üzemelne.
Ő Alex. Keressétek bátran, ha errefelé jártok.

 

Lássuk az ételeket, italokat, mert van itt hedonizmus bőven.

Legnagyobb meglepetésemre az étlap jóval szűkebb lett, mint amikor az elmúlt években itt jártam, közel felére, harmadára csökkent, de így is van miből választani. Ráadásul jó hír a pizza (legalább 6 féle), és burger rajongóknak, hogy azok mindig megtalálhatók az étlapon.

Valamint az elmaradhatatlan, már-már klasszikus kovászos uborka leves. Ezért az egy ételért is megéri meglátogatni a helyet. Nagyon frissítő. Textúrájában sűrű, tele rostokkal. Tökéletes egyensúlyban van a fűszerezése. Kapor nem érződik ki, így azoknak is ajánlott, akik azt nem szeretik. Apróra vágott füstölt lazac darabokkal, és kaviárral tálalják.
Mennyei! A legizgalmasabb, hogy Alex ajánlott hozzá egy uborkás, limeos ízesítésű sört, ami kifejezetten jól passzolt hozzá. Dupla hűsítés. Dupla élvezet.

Kipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró ZamárdiKipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró Zamárdi

 

Mivel van pizza az étlapon, ezért azt sem hagyhattuk ki, természetesen megkóstoltuk.

Vékony tésztás, a széle majd kipukkad annyi levegő fért a kicsikébe. A szósz, és a feltét egyszerű, nem kell tőle sokat várni, de a kemencés sütésnek köszönhetően nagyon jó füstös ízei vannak. A tészta tökéletes, pont amilyennek lennie kell. Újabb meglepetés hozzá egy Margarita ízesítésű sör pár. Zseniális! Gyerekeknek is ajánlott megkóstolni.

Kipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró ZamárdiKipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró Zamárdi

 

Előételnek, ami felér egy főétellel is, kikértünk egy malacfül salátát. Aztabetyár mindenit! Nagy kedvenc lett. Ez lesz a nyár sláger étele. Apró darabokra van felvágva, szépen elő van főzve, majd jól megpirítva. Közben jól kiadja a kicsit zselés textúrát, és a porcos részek pedig roppannak a fogak közt. Ez aztán a textúra játék egyetlen falatban. Köretnek juliennre vágott friss, színes zöldség kavalkád jár, egy kis tökmagolajjal meglocsolva. Isteni!
Zellerkrémet is adnak hozzá, amit nem tudok hova tenni, annyira jó.

Kipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró ZamárdiKipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró Zamárdi

 

A főteleknél nem aprózzuk el a dolgot, kikérjük a St. Louis ribset, azaz a bbq marha oldalast. Nem kis adagról beszélünk, mert 3 hatalmas darabot hoznak ki, ami 2 (3) embernek is elég. Nekem egy picit kevés bbq pácot használtak, vagy lehet, hogy csak kevés idő volt rá, hogy a hús minden részét jól átjárja, de alapvetően finom étel. Itt-ott picit odakapott a sütésnél, de ezt elnézem, imádom a kokszosabb részeket. A hús pedig kellően zsíros falatokban is bővelkedik, így azok jól kompenzálják a szárazabbnak tűnő részeket. Nagyon szaftos, és imádjuk a csontról lecupákolni az ízgazdag, értékes, inas cafatokat. Köretnek megjelent a tányéron polenta krém, ami jó volt (talán egy picit lehetett volna kevésbé darabos, és több vajjal lágyabb, krémesebb), de el lettem volna nélküle is. Viszont!... Sült kukorica halmok jelentek meg a tányéron. Ez kell ide! Kicsit túlment a sütésnél, voltak benne fogba ragadós száraz részek, de annyira jó volt a fűszerezése, ami egy házi készítésű, az ifjú séf saját curry fűszerkeveréke, még sok-sok titkos hozzávalóval. Eldobtam az agyamat annyira kívánatosan jó volt! Az ember nem bírja abbahagyni. Fergeteges! Önmagában is kikérném még párszor.

Kipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró ZamárdiKipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró Zamárdi

 

A Csendes dűlő Hárslevelűje szépen passzolt az ételekhez. Remek kísérő volt több fogáson keresztül. A kávé annyira jó, hogy étkezés előtt, és után is lecsúszott egy espresso.

Mindenkinek ajánlott hely. Nyaralás közben, előtt, után is érdemes meglátogatni, de önmagában a Tiki Beach Bisztró egy önálló utat is megér Zamárdiba. Csúcsszezonban érdemes asztalt foglalni, hogy biztosan legyen helyünk.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Egy falat Morzsa - kipróbáltuk Pécs legcoolabb bisztróját!
Az ember azt gondolja, hogy Budapesten kívül alig akad gasztronómiai csoda, pedig szép számmal vannak, ha jobban körbe nézünk. Útunk a pécsi „Morzsa” pékségbe és bisztróba vezet. Ha elolvassátok vendégszerzőnk, "M" élménybeszámolóját, 100%, hogy még ma ott akarok reggelizni, ebédelni vagy vacsorázni!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Tisza-tó még nem örvend akkora népszerűségnek, mint a Balaton, pedig szórakozásban és kulturális élményekben is szorosan a nyomában van híres „testvérének”. Lássunk néhány kihagyhatatlan programot, ha a környéken járunk!
Idén nyáron is átélhetitek a moziélményt egy kicsit másképp: egy kertben ücsörögve a szabad ég alatt, vagy akár négykeréken. A Balaton körül teszünk egy autós- és kertmozi túrát, és mutatunk nektek 5 helyet, ahova strandolás után beülhettek egy szabadtéri filmnézésre.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.