Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Már lehet nevezni a Hervis Balaton-átevezésre!

2023.02.09 | 3 perc

2023 nyarán is visszatér Zamárdiba az ország egyik legnagyobb szabadidős vízi sporteseménye. Február 1-jén elindult a nevezés a Balaton-átevezésre, ráadásul az első 800 nevezőt extra kedvezménnyel várják a szervezők!

Szállásajánlatok Zamárdiban>>

Időpont: 2023. július 15.

 

Július közepén ismét kajakok, kenuk, SUP-ok és sárkányhajók hada árasztja majd el a Zamárdi Szabadstrandot. Az idei évben immár 6. alkalommal rendezi meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség július 15-én a Hervis Balaton-átevezést. A versenyen résztvevők száma az elmúlt években folyamatosan emelkedő tendenciát mutatott, így 2021-re a sportesemény kinőtte Fonyódot és átköltözött Zamárdiba. 2022-ben rekordot döntött a jelentkezők száma, 4500 lelkes induló nevezett a Balaton-átevezésre, amit bár az időjárás keresztülhúzott, még így is több százan várták a rajtot a parton a szeles idő ellenére. Vida Gergely, az átevezés főszervezője elmondta, bíznak benne, hogy idén sikerül ezt  a számot túlszárnyalni. Az átevezés névadó szponzora továbbra is Magyarország vezető szabadidő sportáruház-lánca, a Hervis lesz, amely az esemény kiemelt partnere.

A táv az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül 8 kilométer lesz, Zamárdiból indulva, Tihany érintésével keresztezik  a versenyzők a Balatont. A résztvevők kajakkal, kenuval, SUP-pal, vagy akár sárkányhajóval is teljesíthetik a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalat. Az eseményen nem csak a versenyzőket, hanem az elkísérő rokonokat, barátokat és szurkolókat is szeretettel várják, ugyanis a parton számos kiegészítő, színvonalas programmal készülnek.

A nevezésről érdemes mihamarabb dönteni, hiszen az első 800 nevező nevezési díja a felnőttek esetében csak 9.000 Ft, míg a 14 alattiaknak csak 7.000 Ft, továbbá megkapják a Hervis Balaton-átevezés hivatalos pólóját, és táv végén a befutóérmet is.

Az esemény hivatalos oldalán bárki résztvevőjévé válhat az ország egyik legnépszerűbb szabadidős vízi sporteseményének, valamint további információkat is talál.

Már lehet nevezni a Hervis Balaton-átevezésre! - Fotó: Magyar Kajak-Kenu SzövetségMár lehet nevezni a Hervis Balaton-átevezésre! - Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Már lehet nevezni a Hervis Balaton-átevezésre! - Fotó: Magyar Kajak-Kenu SzövetségMár lehet nevezni a Hervis Balaton-átevezésre! - Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Családi kerékpártúrák a Balaton körül – rengeteg élménnyel
Levendulamezők, nádasok, pompás látnivalók, valamint kiváló éttermek és fagyizók mellett vezet majd végig az utatok, ha hallgattok ránk, és bringára ülve vágtok neki a Balaton partjának felfedezéséhez. Ezek a különlegesen szép útvonalak ráadásul gyerkőccel is bejárhatók.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A varázslatos Mátra megannyi kirándulóhelye és eldugott látnivalója kimeríthetetlen forrás egy-egy mozgalmas hétvége eltöltéséhez. Cikkünkben 10 olyan helyszínt gyűjtöttünk össze, amiért mindenképp megéri útra kelni és felkeresni a hegység legszebb nevezetességeit.
Töltsétek a Valentin-napot a vadregényes Kelet-Mecsek kapcsolatépítő erdei ösvényén, keressétek fel Zamárdiban a szerelmesek zarándokhelyét vagy kísérjétek végig a Séd patak szalagját követő Kolostorok és Kertek sétautat, ami a veszprémi Szerelem-szigetre vezet! Nézzétek meg, milyen szuper programokkal készültünk nektek a szerelmesek napjára!
Előző
Következő