Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Családi kerékpártúrák a Balaton körül – rengeteg élménnyel

Levendulamezők, nádasok, pompás látnivalók, valamint kiváló éttermek és fagyizók mellett vezet majd végig az utatok, ha hallgattok ránk, és bringára ülve vágtok neki a Balaton partjának felfedezéséhez. Ezek a különlegesen szép útvonalak ráadásul gyerkőccel is bejárhatók.

 

Kerékpárutak és biciklitúrák a Balaton északi partján:

Szemet gyönyörködtető körtúra

Vonyarcvashegy-Balatongyörök

Körülbelül 13 km-es, rövid, ám kellemes és látnivalókban gazdag bringaút vár rátok, ha úgy döntötök, hogy letekeritek ezt a remek kört, mely egy komolyabb emelkedőt leszámítva egyszerűen teljesíthető útvonalon halad végig.

Pattanjatok kerékpárra a vonyarcvashegyi  Szent Mihály-domb lábánál, majd kövessétek a Festetics bordó D jelzést, ami az elképesztő panorámát ígérő, balatongyöröki Szépkilátóhoz és a lebilincselő Afrika Múzeumhoz is elvezet! Megállhattok egy kicsit a Balaton-part mentén húzódó Festetics-platánsoron, a nádasokkal szegélyezett Soós-öbölnél vagy a szőlőkkel körülölelt Becehegyi Szentháromság-kápolnánál is, ha kedvetek tartja.

Szállást kerestek a környéken? Összegyűjtöttük nektek a legjobb szállásokat Vonyarcvashegyről és Balatongyörökről.

Gasztrotipp! Amennyiben megéheznétek, akkor térjetek be bátran az útba eső Hold és Csillag étterembe, mely közvetlen, laza hangulatával és mesteri ízeivel egyből levesz majd a lábatokról benneteket!

Családi kerékpártúrák a Balaton körül - Szépkilátó, BalatongyörökCsaládi kerékpártúrák a Balaton körül - Szépkilátó, Balatongyörök

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Top5 teraszos balatoni étterem mesés panorámával
Az ínycsiklandó ételek és a balatoni panoráma tökéletes kombináció. Egy mennyei és kiadós evés után jólesik elégedetten hátradőlni, miközben tombol a nyár és hét ágra süt a nap. Ezt az élményt azonban lehet még fokozni: ebéd után egy finom bor, miközben a szemünk elé tárul a Balaton látványa. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt olyan éttermet, ahol sem a menüre, sem a panorámára nem lesz kifogás!

 

Fürdőzéssel egybekötött élmények - Bakonyerdő túra

Gyenesdiás-Keszthely-Vállus-Balatongyörök-Vonyarcvashegy

Ez a kis híján 26 km-es túraútvonal magával ragadó hangulatával és meseszép látnivalóival az igazi „dolce vita” életérzéssel ajándékozza meg az egész családot. Nem hátrány azonban, ha közepes állóképességgel rendelkeztek, amivel nekivágtok a kirándulásnak, hogy valóban élmény legyen a bicajozás. A közel 2,5 órás úton ugyanis szembe kell majd néznetek egy-két emelkedővel és murvás-aszfaltos szakasszal is.

Startoljatok el a gyenesdiási Oppel Imre-sétány kereszteződéséből induló túrán és haladjatok a zöld D jelzés nyomában, mely számos pihenőhelyet rejt, ha útközben felfrissülnétek. Az egyik ilyen lehetőség a vállusi  Padkűi kilátónál nyílik, ahol csodás panorámával köthetitek össze a megállót.
A túra utolsó harmadába érve kiváló éttermekben tölthetitek fel a kimerült energiaraktáraitokat és a hasatokat is. Például a balatongyöröki Hatod kisvendéglőben, ami után megállhattok egy kis golfozásra vagy csobbanhattok a vonyarcvashegyi Lido strandon is.

Szemezgessetek a keszthelyi, balatongyöröki vagy vonyarcvashegyi szállások között.

Családi kerékpártúrák a Balaton körülCsaládi kerékpártúrák a Balaton körül

 

 

Hajókázás és mennyei fagyizás: Nyugat-Balaton kör - családi bringázás

Keszthely-Gyenesdiás-Vonyarcvashegy-Balatongyörök-Balatonmáriafürdő-Balatonkeresztúr-Balatonberény

Kicsivel több mint 33 km tömény élménybringázásban lehet részetek ezen a  remek túrán, melyet a közbeiktatott hajós átkelés miatt csak május elejétől október elejéig teljesíthettek. Bár a táv hosszabbnak tűnhet kisgyerekkel, de a könnyen járható utaknak és a sok pihenőhelynek köszönhetően nem kell aggódni, hogy a csemeték nem bírják majd a tempót.

Üljetek bicajra a keszthelyi Balaton-parton, majd célozzátok meg Gyenesdiást, ahol megéri megállni egy hűsítő finomságra a díjnyertes Bringatanya – Somogyi fagylaltműhelynél! Az északi-parton tovább kerekezve, a Szent Mihály-kápolna mellett elhaladva hamarosan a Balatongyöröki hajóállomásra értek, ahol vízi járművel kelhettek át a túlsó oldalra, Balatonmáriafürdőre. Innen már csupán Balatonkeresztúrt, Balatonberényt és Keszthely-Fenékpusztát kell magatok mögött hagyni, hogy visszaérjetek a kiindulópontra.

Tipp! Balatonberénynél érdemes útba ejteni a Balaton új kilátótornyát, a 2022-ben átadott, 5 szintes, fából készült Somoshegyi kilátót.

Családi kerékpártúrák a Balaton körül - Somoshegyi kilátóCsaládi kerékpártúrák a Balaton körül - Somoshegyi kilátó

Családi kerékpártúrák a Balaton körülCsaládi kerékpártúrák a Balaton körül

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Naplementés élményektől a kalandos utazásig: vitorlázás a Balatonon
Ringatózzatok a magyar tenger hullámain, csobbanjatok a Balaton közepén, koccintsatok egy vitorlás fedélzetén a kapitánnyal, romantikázzatok a naplementében vagy tegyetek emlékezetessé egy különleges pillanatot a szeretteitekkel, kollégáitokkal! Felkészültetek? Akkor horgonyt fel és máris indulunk! TOP5 felejthetetlen balatoni vitorlázás kapitánnyal.

 

 

Vártúra a Balaton-felvidéken

Badacsonytördemic-Szigliget-Kisapáti-Nemesgulács

Könnyű, 17 km-es, álomszép kalandra invitálunk benneteket a mediterrán hangulattal átitatott Balaton-felvidéken, mely még a tinédzsereket is elvarázsolja rengeteg programjával. Badacsonytördemicről tartsatok Szigliget felé, majd az Avasi templomrom felé kanyarodva csakhamar a Balaton parton találjátok majd magatokat, ahol belekóstolhattok Oszi Bácsi Keszegsütödéjének legjobb fogásaiba!
Tele hassal egy rövid tekerés után már a Szigligeti vár tövébe kerültök. Az erődítményhez a bringát tolva érhettek fel, hogy megcsodáljátok az innen nyíló mesebeli panorámát. Ezután a 71-es út mentén tovább haladva Kisapátit, majd Nemesgulácsot is érinteni fogjátok mielőtt visszatérnétek a start mezőre.

Szállásajánlatok a Balaton északi partján>>

Gasztro tipp! A tanúhegyek ölelésében igazi mediterrán hangulat vár titeket is a Taberna Infinito. Itt elsőosztályú tapas- és grill ételek közül válogathattok, a finom falatok mellé pedig egészen különleges panoráma társul.

Családi kerékpártúrák a Balaton körül - a Szigligeti várCsaládi kerékpártúrák a Balaton körül - a Szigligeti vár

 

Barangolások a Tihanyi-félszigeten

Balatonfüred-Tihany

Vállalkoznátok egy olyan kerékpártúrára, mely behálózza a gyönyörű Balatonfüredet és a magyar tenger egyik ékszerdobozát, Tihanyt? Ha a válaszotok igen, akkor ajánlunk nektek egy 18 kilométeres útvonalat, ami minden generációnak szórakoztató lesz.

A rajtkő ezúttal a Füred Kemping fölötti parkolóban vár, de mielőtt nekivágtok a kirándulásnak, a közelben lévő Balatonfüredi savanyúvíz forrásnál érdemes megmeríteni a kulacsaitokat. Gyönyörködjetek a kerékpárút menti nádasokban, majd forduljatok rá a Tihanyi-félsziget északi oldalára, ami ezer programot tartogat a hangulatos mólón túl is. Hagyjátok lent a bringákat a parton és menjetek fel lábon vagy kisvonattal a Tihanyi Bencés Apátsághoz, hogy andaloghassatok a festői kilátás mellett a Pisky sétányon! Mielőtt újra bicajra pattantok, lepjétek meg magatokat némi finomsággal is az Apátsági Rege Cukrászdában! Visszafelé ráadásul a mámorító Levendulamezőket is útba ejthetitek, hogy minden érzéketeket kényeztesse ez a fantasztikus utazás!

Nézzétek meg a fantasztikus balatonfüredi és a tihanyi szálláshelyek ajánlatait!

Családi kerékpártúrák a Balaton körül - fedezzétek fel a Tihanyi-félszigetet kétkerékenCsaládi kerékpártúrák a Balaton körül - fedezzétek fel a Tihanyi-félszigetet kétkeréken

 

 

Kerékpárutak és biciklitúrák a Balaton déli partján:

Kirándulás a kanyargó Sió mentén

Siófok-Siójut

Egy igazi, elmélázós balatoni utazásra csábítunk benneteket ezzel a szuper bringaúttal, mely a pezsgő Siófoki belvárosból alig 2 km után a természetbe fut. A több mint 26 km-es útvonalon végig aszfalton haladtok majd, ami megkönnyíti a tekerést és mivel a minimális szintemelkedés sem fog gondot okozni, így a teljesen kezdő kerékpártúrázóknak is bátran ajánljuk ezt a szakaszt.

Ha elfáradtok, akkor szálljatok le egy kicsit a drótszamárról a lélegzetelállítóan szép Hidegvölgyi Horgásztónál, majd utána megint követhetitek a kanyargó Sió vonalát! Miután beértetek a célba, keressétek fel a Balaton fővárosának legszebb látnivalóit is: a Siófoki Víztorony és Kávézó, a Bella Állatpark, a Fordított Ház, valamint az olyan remek vendéglátóhelyek, mint a KisKert Vendéglő vagy a Mikes Étterem mind kihagyhatatlan!

A legjobb siófoki szállásajánlatokat itt találjátok>>

Családi kerékpártúrák a Balaton körül - SiófokCsaládi kerékpártúrák a Balaton körül - Siófok

 

 

Vonatozás és természetközeli élmények

Balatonfenyves-Somogyszentpál-Balatonújlak-Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő

Üljetek biciklire és fedezzétek fel a déli part kincseit Balatonfenyvesről indulva, kicsivel több mint 34 km-en keresztült ezen az álomszép körtúrán! A szintkülönbségek minimálisak lesznek és szinte végig aszfaltozott úton haladtok majd, de útközben legyetek óvatosak, mert több ízben is keresztezitek majd a főutat! 
Ha szeretnétek, akkor vonatozással is rövidíthettek egy kicsit a távon – legalábbis Somogyszentpálig. Innen mesés vidéken, mezők mentén kerekezhettek végig kétszer is átkelve a Boronkai-patak vízililiomokkal tarkított fodrai fölött. A kereszteződéshez érve jobbra kell kanyarodni, Kéthely települése felé, ahol a fantasztikus ízekkel operáló Kristinus Gasztro Műhelybe szinte kötelező betérni. A felnőtteknek pedig jó szívvel ajánljuk, hogy a helyi pincészetek kiváló boraiba is hörpintsenek bele.
Balatonújlak és Balatonkeresztúr után Balatonmáriafürdőig már végig a türkizkék hullámokon megcsillanó napsugarak mellett gurulhattok végig és akár meg is mártózhattok a frissítő strandok valamelyikén.

Remek szállások várnak rátok Balatonmáriafürdőn és Balatonfenyves környékén is.

Családi kerékpártúrák a Balaton körül - csobbanjatok a balatonmáriafürdői strandonCsaládi kerékpártúrák a Balaton körül - csobbanjatok a balatonmáriafürdői strandon

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Budapest szívében új, panorámás skybar várja a vendégeket. Koktélozzatok a város felett a vibráló Hard Rock Hotel Budapest színes, menő és elegáns tetőteraszán!
Hazánk legkülönlegesebb kilátói közül megismerhetitek több között a 150 méteres magasságban lebegő Ballon-kilátót, az 1000 méteres magasságban épült körpanorámás TV-tornyot, de azt a kilátópontot is, ami egyszerre két ország területén fekszik.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.