Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Házaspárok útjától a Pajzán meseútig – Szerelmes kalandok a szabad ég alatt

Töltsétek a Valentin-napot a vadregényes Kelet-Mecsek kapcsolatépítő erdei ösvényén, keressétek fel Zamárdiban a szerelmesek zarándokhelyét vagy kísérjétek végig a Séd patak szalagját követő Kolostorok és Kertek sétautat, ami a veszprémi Szerelem-szigetre vezet! Nézzétek meg, milyen szuper programokkal készültünk nektek a szerelmesek napjára!

Romantikus szállásajánlatok>>

 

Szerelem-sziget (Veszprém)

A királynék városának becézett Veszprémben egymást érik a szebbnél szebb látnivalók. A tekintélyt parancsoló várnegyedben, az Érseki Palotában, a Szent Mihály Székesegyházban, a Gizella-kápolnában és az állatkertben tett kirándulást biztosan nem bánjátok meg, de a híres szobrász, Kolodko Mihály 3 alkotását is meglelhetitek a városban, ha elég szemfülesek vagytok. A vár keleti peremének lábánál azonban egy kevésbé ismert, kitűnő randihelyszín is akad: a tündérszép Szerelem-sziget. Érdemes a Kolostorok és Kertek sétaúton át megközelíteni ezt a romantikus területet, ahol a csobogó Séd patak mentén elhaladva egy nádasokkal szegélyezett, hangulatos fahídon is áthaladhattok.

Szállásajánlatok Veszprémben>>

 Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Szerelem-sziget (Veszprém)Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Szerelem-sziget (Veszprém)

 Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Kolostorok és Kertek sétaút (Veszprém)Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Kolostorok és Kertek sétaút (Veszprém)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Királyi lábnyomok és titkos kalandok Veszprémben
Itt az idő, hogy jobban megismerd a festői szépségű Veszprémet, mely dínókat rejtő állatkerttel, pezsgő kulturális élettel, kihagyhatatlan patakparti falatozással és történelmi időutazással csábít új kalandokra!

 

 

Szerelem-szobor (Vál)

Budapest és Székesfehérvár között félúton bukkanhattok rá a gyönyörű természeti adottságokkal megáldott Válra. Az apró település főutcájáról lefordulva, nagyjából 100 métert kell megtennetek ahhoz, hogy a szőlőtőkékkel borított Haraszthy Pincészet váli birtokán találjátok magatokat. Itt állították ki azt a körülbelül 10 méter magas és 16 méter széles nevezetességet, ami a férfi és a nő közötti konfliktust ábrázolja. A két felnőtt alak drótszobra egymásnak hátat fordítva ül, miközben a bennük élő gyermekek megmutatják a valós énjeiket, akik a kötődés iránt vágyakoznak. A 2015-ös amerikai Burning Man Fesztiválon bemutatott alkotás napnyugta után még látványosabb. Ilyenkor ugyanis a gyermeki lelkek fényárba borulnak, ami még inkább kiemeli az ukrán Alexander Milov Szerelem-szoborának valódi jelentését.

Szállásajánlatok Vál környékén>>

Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Alexander Milov váli Szerelem-szobraSzerelmes kalandok a szabad ég alatt - Alexander Milov váli Szerelem-szobra

 

 

Szerelmesek hídja és a Balaton szíve szobor (Zamárdi)

A lágyan hullámzó Balaton mellett andalogni minden évszakban szuper programnak ígérkezik, így ha Zamárdiban jártok, akkor feltétlen vegyétek célba a parton végighaladó Margó Ede sétányt! Miközben a Tihanyi-félszigetre nyíló, varázslatos panorámában gyönyörködtök, elérkeztek majd a Szerelmesek hídjához. Mielőtt rálépnétek az átjáróra, helyezzétek a lábatokat a vörös kövekre, majd egymást kézen fogva keljetek át a hídon, ami a Balaton szíve szoborhoz vezet! A parányi kis tér közepén magasodó látványosság a párok kedvelt zarándokhelyének számít, amihez egy legenda is fűződik. Úgy tartják, hogyha megérintitek tenyeretekkel az alkotást, és közben megcsókoljátok kedveseteket, akkor megerősítitek az egymáshoz való hűségeteket.

Szállásajánlatok Zamárdiban>>

Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Balaton szíve szobor (Zamárdi)Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Balaton szíve szobor (Zamárdi)

 

 

Szerelmes Pajzán Meseút (Noszvaj)

A Bükk lábánál fekvő Noszvajon csodálatos tavak, források és lenyűgöző túraösvények szaladnak mindenfelé. Fűszerezzétek meg egy kis izgalommal a természetjárást, és derítsétek fel a felnőtteknek szóló Szerelmes Pajzán Meseutat! Az 5 km hosszú ösvény a Harmónia kávézó és cukrászdától indul. Itt válthattok jegyet erre a nem mindennapi kalandra és egyúttal megkapjátok azokat a különleges kulcsokat is, amikkel a meseút 15 állomásának apró házikóit nyithatjátok ki. Fedezzétek fel a pajzán történeteket és a mókás próbatételeket!

Szállásajánlatok Noszvajon>>

Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Szerelmes Meseút (Noszvaj)Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Szerelmes Meseút (Noszvaj)

 

 

Házaspárok útja (Püspökszentlászló)

A Kelet-Mecsek festői vidékén, a 682 méteres Zengő hegytől északra egy meseszép völgy terül el, ahol Hosszúhetény falurésze, Püspökszentlászló bújik meg. Barangoljátok be a bánáti bazsarózsákkal tarkított arborétumot, a lélegzetelállító Püspökszentlászlói kastélyt, majd keressétek fel a kápolnától induló Házaspárok útját! Ez a különleges erdei ösvény 2520 méter hosszan vezet végig benneteket a házasságok örömein, nehézségein, fontosabb mérföldkövein. A kapcsolatépítésnek sem utolsó programon 16, grafikusművész által illusztrált gyönyörű fatábla ösztönzi beszélgetésre, elmélyülésre a párokat.

Szállásajánlatok Hosszúhetény környékén>>

 

 

+1: Az örök szerelem háza (Fonyód)

A sosem múló szerelem ígéretével kecsegtet titeket Fonyód egyik kevésbé ismert látnivalója, ami a Walkó-kilátótól csak egy kőhajításnyira fekszik a Sipos-dombon. Az örök szerelem házát Abrudbányai-Rédiger Ödön építette, aki fiatalon, még a menyegző előtt veszítette el kedvesét, Magdust. A férfi szerelmes szívét azonban még a halál sem csitíthatta el: villát terveztetett, amibe párja megmaradt emléktárgyai leltek otthonra. A kriptába egy kőből faragott nászágy is került, ahol a két szerelmes ma is együtt alszik. A helyiek azt suttogják, hogy aki kedvese kezét megfogja a nászágy felett, annak örök boldogságban lesz része.

Szállásajánlatok Fonyódon>>

 

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Romantikus szállások Budapest környékén
Bármelyik hétvége kiváló ürügy arra, hogy kinézzetek egy romantikus szállást Budapest környékén, ahol kettesben eltölthettek néhány napot. Összegyűjtöttünk nektek 5 olyan helyet, ahova elvonulhattok, hogy a külvilágot kizárva csak egymásra kelljen figyelnetek!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
2023 nyarán is visszatér Zamárdiba az ország egyik legnagyobb szabadidős vízi sporteseménye. Február 1-jén elindult a nevezés a Balaton-átevezésre, ráadásul az első 800 nevezőt extra kedvezménnyel várják a szervezők!
Az elektronikus zenei műfajok széles skáláját vonultatja fel idén a Balaton Sound, a szervezők több tucat nemzetközi nevet jelentettek be, köztük hatalmas világsztárokat, igazi műfaji különlegességeket, zenei újdonságokat, melyek közül gazdagon válogathatunk. Európa legmenőbb vízparti fesztiválja június 28-tól július 1-ig tart majd, Zamárdiban.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lépcsője és völgybe zárt falvak - Mesélő helyek a Kelet-Mecsek ölelésében
A vadregényes Kelet-Mecsek hangulatos mesefalvakat, rejtett látnivalókat, kies völgyeket, csodálatos túraútvonalakat és még számtalan más csodát tartogat nektek, amiért megéri túracipőt húzni 2023-ban is.
10 kihagyhatatlan látnivaló és kirándulóhely a Mátrából
A varázslatos Mátra megannyi kirándulóhelye és eldugott látnivalója kimeríthetetlen forrás egy-egy mozgalmas hétvége eltöltéséhez. Cikkünkben 10 olyan helyszínt gyűjtöttünk össze, amiért mindenképp megéri útra kelni és felkeresni a hegység legszebb nevezetességeit.
Jártál már itt? Mutatunk 5 gyönyörű hazai tengerszemet
Vibráló kékségük, magával ragadó szépségük vetekszik bármely tengerszemmel – ám valójában bányatavak. Mindezek ellenére a természetjárók kedvelt helyszínei ezek a mesterséges tavak, melyekből most gyűjtöttük ötöt, talán a legszebbeket.
Legendák nyomában - zarándokhelyek Magyarországon, amiket látnod kell
Kis hazánkban számos ismert és kevésbé ismert zarándokhely található. Cikkünkben 6+1 olyan csodatevő vallási helyet mutatunk nektek, melyek egyben remek kirándulóhelyek is!
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!