Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Házaspárok útjától a Pajzán meseútig – Szerelmes kalandok a szabad ég alatt

Töltsétek a Valentin-napot a vadregényes Kelet-Mecsek kapcsolatépítő erdei ösvényén, keressétek fel Zamárdiban a szerelmesek zarándokhelyét vagy kísérjétek végig a Séd patak szalagját követő Kolostorok és Kertek sétautat, ami a veszprémi Szerelem-szigetre vezet! Nézzétek meg, milyen szuper programokkal készültünk nektek a szerelmesek napjára!

Romantikus szállásajánlatok>>

 

Szerelem-sziget (Veszprém)

A királynék városának becézett Veszprémben egymást érik a szebbnél szebb látnivalók. A tekintélyt parancsoló várnegyedben, az Érseki Palotában, a Szent Mihály Székesegyházban, a Gizella-kápolnában és az állatkertben tett kirándulást biztosan nem bánjátok meg, de a híres szobrász, Kolodko Mihály 3 alkotását is meglelhetitek a városban, ha elég szemfülesek vagytok. A vár keleti peremének lábánál azonban egy kevésbé ismert, kitűnő randihelyszín is akad: a tündérszép Szerelem-sziget. Érdemes a Kolostorok és Kertek sétaúton át megközelíteni ezt a romantikus területet, ahol a csobogó Séd patak mentén elhaladva egy nádasokkal szegélyezett, hangulatos fahídon is áthaladhattok.

Szállásajánlatok Veszprémben>>

 Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Szerelem-sziget (Veszprém)Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Szerelem-sziget (Veszprém)

 Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Kolostorok és Kertek sétaút (Veszprém)Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Kolostorok és Kertek sétaút (Veszprém)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Királyi lábnyomok és titkos kalandok Veszprémben
Itt az idő, hogy jobban megismerd a festői szépségű Veszprémet, mely dínókat rejtő állatkerttel, pezsgő kulturális élettel, kihagyhatatlan patakparti falatozással és történelmi időutazással csábít új kalandokra!

 

 

Szerelem-szobor (Vál)

Budapest és Székesfehérvár között félúton bukkanhattok rá a gyönyörű természeti adottságokkal megáldott Válra. Az apró település főutcájáról lefordulva, nagyjából 100 métert kell megtennetek ahhoz, hogy a szőlőtőkékkel borított Haraszthy Pincészet váli birtokán találjátok magatokat. Itt állították ki azt a körülbelül 10 méter magas és 16 méter széles nevezetességet, ami a férfi és a nő közötti konfliktust ábrázolja. A két felnőtt alak drótszobra egymásnak hátat fordítva ül, miközben a bennük élő gyermekek megmutatják a valós énjeiket, akik a kötődés iránt vágyakoznak. A 2015-ös amerikai Burning Man Fesztiválon bemutatott alkotás napnyugta után még látványosabb. Ilyenkor ugyanis a gyermeki lelkek fényárba borulnak, ami még inkább kiemeli az ukrán Alexander Milov Szerelem-szoborának valódi jelentését.

Szállásajánlatok Vál környékén>>

Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Alexander Milov váli Szerelem-szobraSzerelmes kalandok a szabad ég alatt - Alexander Milov váli Szerelem-szobra

 

 

Szerelmesek hídja és a Balaton szíve szobor (Zamárdi)

A lágyan hullámzó Balaton mellett andalogni minden évszakban szuper programnak ígérkezik, így ha Zamárdiban jártok, akkor feltétlen vegyétek célba a parton végighaladó Margó Ede sétányt! Miközben a Tihanyi-félszigetre nyíló, varázslatos panorámában gyönyörködtök, elérkeztek majd a Szerelmesek hídjához. Mielőtt rálépnétek az átjáróra, helyezzétek a lábatokat a vörös kövekre, majd egymást kézen fogva keljetek át a hídon, ami a Balaton szíve szoborhoz vezet! A parányi kis tér közepén magasodó látványosság a párok kedvelt zarándokhelyének számít, amihez egy legenda is fűződik. Úgy tartják, hogyha megérintitek tenyeretekkel az alkotást, és közben megcsókoljátok kedveseteket, akkor megerősítitek az egymáshoz való hűségeteket.

Szállásajánlatok Zamárdiban>>

Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Balaton szíve szobor (Zamárdi)Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Balaton szíve szobor (Zamárdi)

 

 

Szerelmes Pajzán Meseút (Noszvaj)

A Bükk lábánál fekvő Noszvajon csodálatos tavak, források és lenyűgöző túraösvények szaladnak mindenfelé. Fűszerezzétek meg egy kis izgalommal a természetjárást, és derítsétek fel a felnőtteknek szóló Szerelmes Pajzán Meseutat! Az 5 km hosszú ösvény a Harmónia kávézó és cukrászdától indul. Itt válthattok jegyet erre a nem mindennapi kalandra és egyúttal megkapjátok azokat a különleges kulcsokat is, amikkel a meseút 15 állomásának apró házikóit nyithatjátok ki. Fedezzétek fel a pajzán történeteket és a mókás próbatételeket!

Szállásajánlatok Noszvajon>>

Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Szerelmes Meseút (Noszvaj)Szerelmes kalandok a szabad ég alatt - Szerelmes Meseút (Noszvaj)

 

 

Házaspárok útja (Püspökszentlászló)

A Kelet-Mecsek festői vidékén, a 682 méteres Zengő hegytől északra egy meseszép völgy terül el, ahol Hosszúhetény falurésze, Püspökszentlászló bújik meg. Barangoljátok be a bánáti bazsarózsákkal tarkított arborétumot, a lélegzetelállító Püspökszentlászlói kastélyt, majd keressétek fel a kápolnától induló Házaspárok útját! Ez a különleges erdei ösvény 2520 méter hosszan vezet végig benneteket a házasságok örömein, nehézségein, fontosabb mérföldkövein. A kapcsolatépítésnek sem utolsó programon 16, grafikusművész által illusztrált gyönyörű fatábla ösztönzi beszélgetésre, elmélyülésre a párokat.

Szállásajánlatok Hosszúhetény környékén>>

 

 

+1: Az örök szerelem háza (Fonyód)

A sosem múló szerelem ígéretével kecsegtet titeket Fonyód egyik kevésbé ismert látnivalója, ami a Walkó-kilátótól csak egy kőhajításnyira fekszik a Sipos-dombon. Az örök szerelem házát Abrudbányai-Rédiger Ödön építette, aki fiatalon, még a menyegző előtt veszítette el kedvesét, Magdust. A férfi szerelmes szívét azonban még a halál sem csitíthatta el: villát terveztetett, amibe párja megmaradt emléktárgyai leltek otthonra. A kriptába egy kőből faragott nászágy is került, ahol a két szerelmes ma is együtt alszik. A helyiek azt suttogják, hogy aki kedvese kezét megfogja a nászágy felett, annak örök boldogságban lesz része.

Szállásajánlatok Fonyódon>>

 

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Romantikus szállások Budapest környékén
Bármelyik hétvége kiváló ürügy arra, hogy kinézzetek egy romantikus szállást Budapest környékén, ahol kettesben eltölthettek néhány napot. Összegyűjtöttünk nektek 5 olyan helyet, ahova elvonulhattok, hogy a külvilágot kizárva csak egymásra kelljen figyelnetek!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A varázslatos Mátra megannyi kirándulóhelye és eldugott látnivalója kimeríthetetlen forrás egy-egy mozgalmas hétvége eltöltéséhez. Cikkünkben 10 olyan helyszínt gyűjtöttünk össze, amiért mindenképp megéri útra kelni és felkeresni a hegység legszebb nevezetességeit.
Nem bűn, ha néha a szülők is vágynak egy kis gyerekmentes, közös kikapcsolódásra. Épp ezért listába szedtük nektek, hogy hol lapulnak azok a szenzációs felnőttbarát szállások, ahol gyerekzsivajtól távol töltődhettek fel, olyan nagyszerű élmények mellett, mint a privát jakuzzizás vagy a forró dézsafürdőzés.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.