Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

21 medencével, ezernyi kuriózummal és japán szaunakerttel vár a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő

A nyári szünidő első szombatján szélesre tárja kapuit az ország legújabb, egyedi attrakciókban gazdag élményfürdője Győrben. Négy és fél hektárnyi csodavilág csábítja csobbanásra a Mosoni-Duna és a Rába találkozásához érkezőket. Pazar panoráma, 11 gasztronómiai pont, élmény- és gyógymedencék végeláthatatlan sora... Mindezt pedig egy szódásszifonnak álcázott, 32 méteres csúszda fejeli meg.

 

Sajtónyilvános bejárást tartottak két és fél héttel nyitás előtt a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőben, ahol a legfőbb kuriózumokat, az utolsó simításokkal járó pörgést, és az ott dolgozók vendégszeretetét is megtapasztalhattuk.

Tudtad, hogy a folyók ölelésében nyújtózkodó félsziget tulajdonságait már 1931 óta kiaknázzák? Ekkor építették ugyanis az egykori strandfürdőt, és ekkortól vált egyre híresebbé a győri gyógyvíz. Közel 100 évvel később sem hagy alább ennek jelentősége: az új élménypark európai színvonalú, minden igényt kielégítő fiziko- és balneoterápiás kezeléseket kínál vendégeinek.

Nyitás: június 17.

 

 

 

Szaunázz úgy, mint a japánok – Püspökvári panorámával!

Közel 40 fokos gyógymedence van például a japán stílusú szaunavilágban is, ahol tematikus aromák, professzionális szaunamesterek és emlékezetes szaunaszeánszok gondoskodnak a pihenésedről.

A Japánt idéző teaház, az aranyhalas tó, a Püspökvárra néző, panorámás szauna, a szökőkutak és a japán kultúra motívumai – például a gésát ábrázoló, művészi mozaikkép, és a lépcsőkorlát üvegéről visszaköszönő cseresznyefavirágok – mind-mind a hétköznapi nyüzsgés elengedését támogatják.

Meghitt, elvonulós hangulatra vágysz? Akkor az RQ Rouge VIP szaunát pont neked álmodták meg. Ha pedig szívesen hódolsz más távol-keleti szenvedélyeknek is, kortyolj bele valamelyik japán whiskybe, sörbe, vagy szakéba!

Forrás: Győr+ Média, O. Jakócs PéterForrás: Győr+ Média, O. Jakócs Péter

 

 

 

 

Csúszdázz úgy, mintha Forma-1-es pilóta lennél!

Az élménypark egyik legfőbb, messziről is jól beazonosítható eleme az a 32 méter magas csúszda, amely a győri kötődésű Jedlik Ányos találmányának, a szódásszifonnak állít emléket. A múlt előtti kalapemelés mellett természetesen a legmodernebb elemek is fontosak voltak a kialakítás során: ha például a legbátrabbak csúszdaversenyre adják a fejüket, Forma-1-et idéző pontgyűjtéssel csúszhatnak végig a kanyargós pályán.

Érdekesség, hogy a csúszdatorony kinyomókarját 60 tonnás daruval emelték a 12 méter átmérőjű szódásszifonra.

Forrás: Győr+ Média, O. Jakócs PéterForrás: Győr+ Média, O. Jakócs Péter

 

A lélegzetelállító csúszdaparkon túl a 21 medencéről – köztük például a panoráma-, a sport- és a babamedencéről – sem érdemes megfeledkezni, hiszen megépítésükkor minden korosztályra és minden igényre gondoltak. A több ponton kihelyezett beléptető kapuk pedig arról gondoskodnak, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb jegyárlehetőséget.

A kisebb és nagyobb gyerekeknek extra elemekkel is készültek: a hatalmas, tematikus sprayparkon (Hany Istók birodalmán) túl beltéri és kültéri játszópark, és a Kodály-módszert népszerűsítő, zenei játékok is várják a gyerkőcöket.

Az élménypark benti részlegei igazi természetközeli hangulatot idéznek, hiszen 358 élő növényt helyeztek el ott, köztük banánfákat is, amelyek mivel itt válnak majd csemetéből 3-4 méteres fákká, akár még termést is hozhatnak.

 

 

 

Válogass a 11 vendéglátóhely legfinomabb fogásai közül!

Míg más élményfürdőkben kifejezetten tiltják az italok bevitelét a medencékbe, itt jóval inkább motiválnak rá: több ezer speciális, törhetetlen poharat szereztek be, hogy csobbanás közben igazi ibizai beach party hangulat kerekedjen.

A koktélok és más alkoholos italok mellett kávékat, üdítőket, édességeket, utánozhatatlan fagylaltokat (például olyan ízekben, mint „kecskesajtos füge pisztácia köntösben”), és rengetegféle ételt kóstolhatunk az élménypark 11 vendéglátóhelyén.

A tematikus, különböző ízvilágokra specializálódott éttermekben a békacombtól a lángosig, az Angus marhasteaktől az ecetes halig milliónyi gasztroélményben lehet részünk. Sőt, kávézni kétféle módon is tudunk: választhatjuk az olasz, tradicionálisabb vonalat a Caffè Vergnano kínálatában, vagy a modernebb, nemzetközibb irányt a Costa Coffee standoknál.

Sőt, olyan újra és újra megújuló meglepetésekkel is készülnek, mint például a mandulás Magnum Mini-vel tálalt jeges kávé. Hűtsd le magad te is két medencézés vagy szaunázás között!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha nyugalomra vágysz a napi jövés-menés helyett, és elvonulnál a világ elől néhány napra, akkor jó helyen jársz! Cikkünkben 5 olyan vendégházat hoztunk el nektek, ahol legfeljebb a tücskök ciripelése töri majd meg a tökéletes csendet.
Keleti szürke óriáskenguru érkezett az elsősorban Ausztrália élővilágát bemutató mini állatkertbe. Az új erszényessel már 3 kenguru fajt lehet megtekinteni a Kenguru-Parkban: a kis termetű bennett-kengurukat (ahol az elmúlt időszakban 10 kenguru mamának is született utóda), a hatalmas méretekkel bíró vörös óriáskengurukat, és most már szürke bundás rokonát is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.