Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz

2023.06.02 | 6 perc

Ha nyugalomra vágysz a napi jövés-menés helyett, és elvonulnál a világ elől néhány napra, akkor jó helyen jársz! Cikkünkben 5 olyan vendégházat hoztunk el nektek, ahol legfeljebb a tücskök ciripelése töri majd meg a tökéletes csendet.

 

Tücsöktanya Vendégház - Kétvölgy

A magyar-szlovén határnál fekvő Vendvidék az Őrséghez képest kevésbé ismert az utazók körében, annak ellenére, hogy elképesztő tája könnyedén felveszi a versenyt neves társával. Ha még sosem hallottál róla, akkor már csak ezért is érdemes felkeresni a környéket, a Kétvölgyben található Tücsöktanya Vendégház pedig a kirándulók igényeihez alkalmazkodva minden szolgáltatásával abban segít, hogy hozzájuk érkezve tényleg semmire ne legyen majd gondunk. A gyermekek és babák számára minden felszerelés biztosított, kerékpárral túrázóknak bicikli szerviz áll rendelkezésre, de bográcsozási lehetőség, sőt könyvtárszoba és társasjátékok sora is a garantálja a teljes kikapcsolódást az ott tartózkodásunk alatt.

Tovább a Tücsöktanya Vendégház szállásajánlataihoz>>

5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz - Tücsöktanya Vendégház (Kétvölgy)5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz - Tücsöktanya Vendégház (Kétvölgy)

 

 

Padláskincsek Vendégház - Nagybörzsöny

Nagybörzsöny központjában, az egyik csendes kis utcában találjuk a három különálló egységgel rendelkező Padláskincsek Vendégházat, ahol attól függően, hogy mekkora társasággal érkezünk, válaszhatunk a 9, 7 vagy 4 fős egységük közül. Mindegyik részlegük dézsával vagy jakuzzival felszerelt, így ha a hely adta rengeteg látnivaló és kirándulóhely megtekintését követően csak egy fürdőre vágyunk, akkor a lehető legjobb választás ez az egyedi apartman. Bármelyik épületüket is foglaljuk, a teljes ház és udvar csak a miénk lesz, így biztosan háborítatlanul fog telni a kis börzsönyi faluban tett látogatásunk.

Tovább a Padláskincsek Vendégház szállásajánlataihoz>>

5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz - Padláskincsek Vendégház (Nagybörzsöny)5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz - Padláskincsek Vendégház (Nagybörzsöny)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Utazás a múltba: Magyarország 10+1 legizgalmasabb falumúzeuma és skanzene
A múltba visszacsöppeni annak is szórakoztató élmény lehet, aki nem rajong a történelemért, a skanzenek pedig tökéletes helyszínül szolgálnak ehhez. Az egész országban találhatunk olyan falumúzeumokat, ahol játékos formában tanulhatunk elődjeink életmódjáról és hagyományairól, összegyűjtöttük tehát hova érdemes utaznia annak, aki a magyar paraszti élet aranykorára kíváncsi.

 

 

Majorka Vendégház - Diósjenő

Budapesthez közel, de mégis a városi nyüzsgéstől távol, Diósjenőn kezdte meg működését a Majorka Vendégház 2020-ban. Az apartman tökéletes helyszínt nyújt, akár párunkkal szöknénk meg néhány napra, akár nagyobb társasággal élveznénk a hely nyújtotta nyugalmat. Az új építésű, két külön apartmanban összesen 8 fő kényelmes elhelyezésre van lehetőség, de ez akár 10 főig is bővíthető igény esetén. A vendégház különlegessége, hogy közvetlenül egy kis tó mellé épült, ami miatt a horgászat rajongóinak igazi paradicsomi hely lesz a Majorka. A 2000 négyzetméteres kertben bográcsozási, grillezési és szalonnasütő hely is kialakításra került, de pingpongasztal, egy 5 méter széles trambulin és napozóterasz is helyet kapott a lombos fák alatt.

Tovább a Majorka Vendégház szállásajánlataihoz>>

5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz - Majorka Vendégház (Diósjenő)5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz - Majorka Vendégház (Diósjenő)

 

 

Szent Márton Jurtaszállás - Nagyrécse

A történelemórák során te is eltűnődtél rajta, hogy milyen lehetett az élet az jurtákban? Akkor jó hírünk van, a Zalakaros melletti Nagyrécsén most kipróbálhatod, hogyan telt egy napja honfoglaló fejedelmeinknek ezekben az ősi építményekben, a Szent Márton Jurtaszállás segítségével. Az 50 négyzetméter alapterületű és 8 méter átmérőjű sátor teljes egészében természetes alapanyagokból készült, és a tetején lévő kupoláján át éjszaka is a csillagos ég látványa mellett pihenhetünk. A jurtában nincs víz bevezetve, de nem kell megrémülni, szükségletinket a közvetlen közelben található melléképületben kényelmesen elvégezhetjük. A környék látnivalókban kifogyhatatlan, sőt a Balatonhoz is mindössze 30 percet kell autóznunk.

Tovább a Szent Márton Jurtaszállás szállásajánlataihoz>>

5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz - Szent Márton Jurtaszállás (Nagyrécse)5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz - Szent Márton Jurtaszállás (Nagyrécse)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit!
Nem csak a főváros, de a Balaton is számos Michelin ajánlással rendelkezik, így érdemes felkerekednünk, és megkóstolnunk kiváló balatoni éttermeink feledhetetlen fogásait. Ne tervezzük sietősre, a Balaton önmagában is kiváló úti cél, ám ezekkel az éttermekkel garantáltan komótosra vesszük majd a tempót. És milyen jól tesszük! Egy jó ebéd a Balatonparton mindent megér!

 

 

TreeHouses Kapolcs

A Treehouses Kapolcs a noszvaji egység  „kistestvére” foglalható Kapolcson, ami egy teljesen új élményt fog nyújtani, ha még sosem próbáltad ezt a fajta elvonulásmódot. A kimondottan párok számára kitalált, „Szikláknak” keresztelt vendégházban minden csak rólatok fog szólni; privát jakuzzi a teraszon, infraszauna a fürdőben, valamint különleges borok és kézműves sörök a minibárban, ami tökéletes alapot ad az esti romantikázáshoz. Ha esetleg úgy döntötök, hogy körbenéznétek egy kicsit a környéken, a Káli-medence, a veszprémi vár és természetesen a Balaton is egy karnyújtásnyira van.

Tovább a Treehouses Kapolcs szállásajánlataihoz>>

5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz - Treehouses Kapolcs5 toplistás vendégház csendes elvonuláshoz - Treehouses Kapolcs

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Végre tényleg kimondhatjuk, hogy itt az igazi nyár, az esős tavaszt követően bátran tervezhetjük következő kirándulásainkat. Cikkünkben 5 olyan kilátót gyűjtöttünk össze, melyek mind egy-egy túraútvonal végén állnak, így nem csak a természetben veszhetünk el, de a séta végén madártávlatból gyönyörködhetünk a táj páratlan szépségében.
A nyári szünidő első szombatján szélesre tárja kapuit az ország legújabb, egyedi attrakciókban gazdag élményfürdője Győrben. Négy és fél hektárnyi csodavilág csábítja csobbanásra a Mosoni-Duna és a Rába találkozásához érkezőket. Pazar panoráma, 11 gasztronómiai pont, élmény- és gyógymedencék végeláthatatlan sora... Mindezt pedig egy szódásszifonnak álcázott, 32 méteres csúszda fejeli meg.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.