Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Új fajjal gazdagodott a Tisza-tó partján található tiszaderzsi Kenguru-Park

Keleti szürke óriáskenguru érkezett az elsősorban Ausztrália élővilágát bemutató mini állatkertbe. Az új erszényessel már 3 kenguru fajt lehet megtekinteni a Kenguru-Parkban: a kis termetű bennett-kengurukat (ahol az elmúlt időszakban 10 kenguru mamának is született utóda), a hatalmas méretekkel bíró vörös óriáskengurukat, és most már szürke bundás rokonát is.

Az országban csak a tiszaderzsi Kenguru-Parkban találkozhatunk a keleti szürke óriáskenguruval (Macropus giganteus), ami valamivel kisebb, mint közeli rokona, a vörös óriáskenguru. Kelet-Ausztrália és Tasmánia füves területein őshonos, ahol a forró időszakban csak hajnalban és késő éjjel indul táplálékot fogyasztani. A hím egyedek akár a 60-65kg testtömeget is elérhetik.

Az erszényes állat Szlovákiából érkezett és hamarosan további társai is követik majd.

Magyarországon csak itt található csak itt látható keleti-szürke óriáskenguru / Fotó: tiszaderzsi Kenguru-ParkMagyarországon csak itt található csak itt látható keleti-szürke óriáskenguru / Fotó: tiszaderzsi Kenguru-Park

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tiszaderzsen nyitja meg kapuit a különleges Kenguru Park - a szórakozás garantált!
Idén júniusban, Tiszaderzs határában nyit a Kenguru Park, ahol egy sejtelmes földrész, Ausztrália különleges állatvilágával találkozhatnak a látogatók. A park névadóihoz, a benett kengurukhoz pedig igazán közel kerülhetnek!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A nyári szünidő első szombatján szélesre tárja kapuit az ország legújabb, egyedi attrakciókban gazdag élményfürdője Győrben. Négy és fél hektárnyi csodavilág csábítja csobbanásra a Mosoni-Duna és a Rába találkozásához érkezőket. Pazar panoráma, 11 gasztronómiai pont, élmény- és gyógymedencék végeláthatatlan sora... Mindezt pedig egy szódásszifonnak álcázott, 32 méteres csúszda fejeli meg.
A szegedi Móra Ferenc Múzeumban május vége óta láthatjátok az agyagkatonák tárlatát, ahol az első kínai császár síremlékét őrző híres szobrok darabjai láthatók. Az ókori Kína kiállítás második egységeként pedig június 24-én nyitják meg a Sanghajiból érkező eredeti ókori tárgyakat bemutató blokkot.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Izgalmas balatoni látnivalók, amiket nem érdemes kihagyni
A Balatonra nem csak nyáron érdemes menni, hiszen a környék települései, történelmi emlékei és természeti csodái kifogyhatatlan programlehetőséget tartogatnak. Ebben a gyűjtésben olyan látnivalókat válogattunk össze, amiket talán még a legelvetemültebb Balaton-rajongók sem ismernek, pedig egyértelműen érdemes felkeresni őket!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Irány Pest megye! – Szuper hétvégi programok, látnivalók és kirándulóhelyek Budapest környékén
Javában benne vagyunk a nyárban, és ilyenkor még szívesebben mozdulunk ki a négy fal közül. Budapest határain túl, de még a megyehatáron belül számtalan olyan látnivaló akad, ami kellemes időtöltést biztosít ezekben a meleg napokban. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat, és ígérjük; egyikkel sem lehet mellélőni!
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
2023.06.13 | 8 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!