Élmények első kézbőlOlvass, írj véleményeket éttermekről, szállásokról programokról!

Rejtett kincsek nyomában: az ország legizgalmasabb lépcsősorai

Hazánk különleges titkokat őriz, melyeket sokszor még a turisták sem ismernek. Ezúttal az ország leghosszabb lépcsősorairól rántjuk le a leplet.

Tarts velünk a hangulatos sikátorokon és csodás tájakon át, mert az út végén mesés panorámában lesz részed!

 

Esztergom: Macskalépcsőtől a Bazilika tetejéig

Szent István városa tárt karokkal várja a kalandor lelkű utazókat, akik nem rettennek meg egy kis testmozgástól sem. Esztergom nevezetességeit felkutatva ugyanis biztosan nem lesz kilométerhiányod. A közelmúltban felújított Macskalépcsőn elindulva Vízivárosból egészen a Várig sétálhatsz. Menet közben pedig hangulatos sikátorokon át vezet majd az utad, míg elég magasra nem jutsz ahhoz, hogy körbetekintve a csodás látványban is gyönyörködhess.  

A körülbelül 500 lépcsőfokot magad mögött hagyva azonban azt tanácsoljuk, hogy egy rövid pihenő után folytasd az utad. A Bazilikában található Panorámateremhez ugyanis 120 lépcsőfok vezet fel, amit még tovább fokozhatsz, ugyanis a Kupolakilátó elképesztő látképéért 400 lépcsőfokot kell megmászni. Higgyétek el: tényleg megéri!

Szállásajánlataink Esztergomban>>
Harapnál valamit? Mutatjuk az esztergomi éttermeket>>

Többszáz lépcsőfokot kell megmászni a Kupolakilátóba az elképesztő kilátásért.Többszáz lépcsőfokot kell megmászni a Kupolakilátóba az elképesztő kilátásért.

 

Badacsonytördemic: Bujdosók lépcsője

Kirándulnál egyet a Balaton-felvidék varázslatos vidékén? Ez esetben a 464 fokból álló Bujdosók lépcsőjét neked találták ki! A Badacsony nyugati oldalán végighúzódó útvonal ráadásul az Országos Kéktúra része is. Megijedni nem kell a távtól, mert szerencsére több pihenőponton is lehetőséged lesz a felfrissülésre. A bazalttornyok és a törmeléklejtők látványa pedig szinte biztosan kárpótolni fog a fáradozásodért – ahogy a mesés panoráma is, ami a kilátópontról a szemed elé tárul.

Badacsonyi és környékbeli szállásajánlatok>>

 

Bakonybél: Odvaskői-barlang

Természetjáróknak ismerősen csenghet Bakonybél neve, mely minden évszakban más arcát mutatja meg az ideérkező vándoroknak. Nem csoda, hogy ez a vidék gyakorlatilag a túrázók egyik kedvenc úti célja is. Az itt található Odvaskői-barlanghoz pedig egy elképesztően vádliszaggató út is vezet, mely 284 lépcsőfokkal van kikövezve. A csúcs meghódítását követően érdemes megpihenni egy kicsit, és elveszni a felemelő látványban, amit az itteni kilátás nyújt. Természetesen a lenyűgözően szép, 28,5 méter hosszú Odvaskői-barlangot is érdemes alaposan körüljárni, mely egyben hazánk legrégebben említett barlangja. Visszafelé haladva pedig - a túra zárásaként - feltéten nézd meg a „bakonyi Gyilkos-tavat” is!

Szállásajánlatok a környéken>>
Éttermek Bakonybél településen>>