Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Rejtett kincsek nyomában: az ország legizgalmasabb lépcsősorai

Hazánk különleges titkokat őriz, melyeket sokszor még a turisták sem ismernek. Ezúttal az ország leghosszabb lépcsősorairól rántjuk le a leplet.

Tarts velünk a hangulatos sikátorokon és csodás tájakon át, mert az út végén mesés panorámában lesz részed!

 

Esztergom: Macskalépcsőtől a Bazilika tetejéig

Szent István városa tárt karokkal várja a kalandor lelkű utazókat, akik nem rettennek meg egy kis testmozgástól sem. Esztergom nevezetességeit felkutatva ugyanis biztosan nem lesz kilométerhiányod. A közelmúltban felújított Macskalépcsőn elindulva Vízivárosból egészen a Várig sétálhatsz. Menet közben pedig hangulatos sikátorokon át vezet majd az utad, míg elég magasra nem jutsz ahhoz, hogy körbetekintve a csodás látványban is gyönyörködhess.  

A körülbelül 500 lépcsőfokot magad mögött hagyva azonban azt tanácsoljuk, hogy egy rövid pihenő után folytasd az utad. A Bazilikában található Panorámateremhez ugyanis 120 lépcsőfok vezet fel, amit még tovább fokozhatsz, ugyanis a Kupolakilátó elképesztő látképéért 400 lépcsőfokot kell megmászni. Higgyétek el: tényleg megéri!

Szállásajánlataink Esztergomban>>
Harapnál valamit? Mutatjuk az esztergomi éttermeket>>

Többszáz lépcsőfokot kell megmászni a Kupolakilátóba az elképesztő kilátásért.Többszáz lépcsőfokot kell megmászni a Kupolakilátóba az elképesztő kilátásért.

 

Badacsonytördemic: Bujdosók lépcsője

Kirándulnál egyet a Balaton-felvidék varázslatos vidékén? Ez esetben a 464 fokból álló Bujdosók lépcsőjét neked találták ki! A Badacsony nyugati oldalán végighúzódó útvonal ráadásul az Országos Kéktúra része is. Megijedni nem kell a távtól, mert szerencsére több pihenőponton is lehetőséged lesz a felfrissülésre. A bazalttornyok és a törmeléklejtők látványa pedig szinte biztosan kárpótolni fog a fáradozásodért – ahogy a mesés panoráma is, ami a kilátópontról a szemed elé tárul.

Badacsonyi és környékbeli szállásajánlatok>>

 

Bakonybél: Odvaskői-barlang

Természetjáróknak ismerősen csenghet Bakonybél neve, mely minden évszakban más arcát mutatja meg az ideérkező vándoroknak. Nem csoda, hogy ez a vidék gyakorlatilag a túrázók egyik kedvenc úti célja is. Az itt található Odvaskői-barlanghoz pedig egy elképesztően vádliszaggató út is vezet, mely 284 lépcsőfokkal van kikövezve. A csúcs meghódítását követően érdemes megpihenni egy kicsit, és elveszni a felemelő látványban, amit az itteni kilátás nyújt. Természetesen a lenyűgözően szép, 28,5 méter hosszú Odvaskői-barlangot is érdemes alaposan körüljárni, mely egyben hazánk legrégebben említett barlangja. Visszafelé haladva pedig - a túra zárásaként - feltéten nézd meg a „bakonyi Gyilkos-tavat” is!

Szállásajánlatok a környéken>>
Éttermek Bakonybél településen>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben a járványhelyzet ellenére sem tétlenkednek. Az elmúlt időszakban 290 négyzetméterrel bővítették a csendes wellnessrészleget, többek között 40 fős szaunával és hatalmas sófallal.
Mesés panoráma vár rád, ha megfogadod legfrissebb úti tippünket, ugyanis ezúttal a Dunántúl legszebb kilátópontjaihoz kalauzolunk el. Gyönyörködj a környezetben a Balaton-felvidék vagy a Mecsek vadregényes vidékén!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
„Tüskevári Tündérkert” és Rákóczi pihenőhelye – sziget-túrák tavaszra
Ismered Magyarország legszebb szigeteit? Tudod, hová indulj, ha természetközeli, vízparti sétára vágysz? Kerekedj fel velünk, mert különleges sziget-túránkon a „tüskevári Tündérkertet” és Rákóczi pihenőhelyét is útba ejtjük!
10 eldugott vidéki wellnes szálloda távol a világ zajától
Időről időre mindenkiben előtör a vágy, hogy milyen jó lenne egy kis időre kiszakadni a mindennapos mókuskerékből, és kicsit félrevonulni egy csendes helyre, ahol a telefoncsörgést a madárcsicsergés váltja fel, a számítógép kijelzője helyett pedig a panorámát lehet nézni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállást, ahol kellemes környezetben tudtok elvonulni a világ elől.