Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

4 kihagyhatatlan kilátópont, ahonnan álomszép panorámát láthatsz

Mesés panoráma vár rád, ha megfogadod legfrissebb úti tippünket, ugyanis ezúttal a Dunántúl legszebb kilátópontjaihoz kalauzolunk el. Gyönyörködj a környezetben a Balaton-felvidék vagy a Mecsek vadregényes vidékén!

 

Évmilliós múltról suttognak a Tapolcai-medence tanúhegyei

Csobánc vára

Szőlőben gazdag hegyek, múltról suttogó várak és hatalmas csobbanások – nekünk ezek jutnak először eszünkbe, ha a Balaton-felvidékre gondolunk. A magyar tenger partján járva azonban érdemes időt szánni a természeti kincsek felfedezésére is. Kezdjük mindjárt a táj egyik jelképével, a tekintélyt parancsoló, 230 millió éves tanúhegyekkel, amik ideális színterei lehetnek egy bakancsos kirándulásnak. Vágj neki a 376 méter magasra törő Csobánc-hegynek, melyet nagyobb pihenők beiktatása nélkül 2 óra alatt is simán teljesíthetsz! A 4,5 kilométeres táv erdei ösvényeken és dűlőutakon vezet majd keresztül – a jól jelzett turistaútvonalnak hála pedig eltévedni sem fogsz. Amikor felértél a hegytetőre, már csak egy dolgod van: Csobánc várának falairól gyönyörködni a nem mindennapi látványban!

Szállásajánlataink a Balaton északi partján>>

TIPP! Szuper borbisztrók a láthatáron – páratlan balatoni kilátással fűszerezve. Most eláruljuk, hol rejtőznek a legklasszabb borászatok és borbisztrók, melyek panorámás terasszal várnak>>

Lélegzetállító panoráma várja azokat, akik teljesítik a kb. 2 órás túrát Csobánc váráig.Lélegzetállító panoráma várja azokat, akik teljesítik a kb. 2 órás túrát Csobánc váráig.

 

 

Egy kilátó, két ország határán

Írott-kő

Az egész Dunántúlon nincs még egy olyan magas pont, mint a Kőszegi-hegységben 882 méter magasan elhelyezkedő Írott-kő. Az itt található kilátó ráadásul egyszerre két ország területén fekszik: egyik része Ausztriába nyúlik, míg a másik Magyarország részét képezi. A „kettészelt” látványosság magyarázata a ma is fájdalmas trianoni békeszerződésre vezethető vissza. A mellvédről körbenézve - tiszta időben - a távolba vesző Balaton vagy akár a Schneeberg-Rax csúcsainak körvonalai is kirajzolódhatnak. A Velemből induló körtúra 14,3 kilométeres szakaszán pedig a Szent Vid-kápolna mellett is elhaladhatsz, ezért ha bírod, azt ajánljuk, vágj neki a néhol kaptatókkal és lejtőkkel szegélyezett, közepesen nehéz turistaútnak!

Tudj meg többet Kőszegről és a környékről>>
Szállásajánlataink Kőszegen és környékén>>

A Dunántúl legmagasabb pontjáról tiszta időben akár a Balatonig is el lehet látni.A Dunántúl legmagasabb pontjáról tiszta időben akár a Balatonig is el lehet látni.

 

 

Minden korosztálynak tartogat meglepetést

Károly-kilátó

Az Alpokalja peremén, a Soproni-hegységben bújik meg a Lővérek legnépszerűbb kirándulóhelye: a 23 méter magas Károly-kilátó.  A tetőteraszról eszményi látvány fogad majd, a második emeleten pedig különleges emlékkiállítást szemlélhetsz meg közelebbről, mely Roth Gyula és Csapody István munkásságát mutatja be. Ha pedig megéheznél, akkor sem kell korgó gyomorral visszaindulnod, ugyanis hangulatos büfé gondoskodik arról, hogy jóllakj. Amennyiben gyerkőccel indulnál útnak, csak támogatni tudjuk a döntést, ugyanis a fajátszótérnek, és a Károly-kilátóhoz vezető Boszorkány meseösvénynek hála, a legkisebbek is imádni fogják ezt a kalandot!

További érdekes látnivalók és helyszínek Sopronban>>
Szállásajánlatok Sopronban>>
Ha pedig megéheznél, íme néhány étteremajánló>>

A Károly-kilátó Sopron egyik nevezetessége.A Károly-kilátó Sopron egyik nevezetessége.

 

 

Hősies legenda lengi körül Zsongor-kőt

Zsongor-kő

Szeretnéd páholyból szemlélni a Mecsek egyik legszebb vidékét? Akkor irány a Kővágószőlős fölé magasodó Zsongor-kő, mely 570 méteres tengerszint feletti magasságával – megfelelő időjárási viszonyok mellett – még a Tenkest, és a Villányi-hegység csúcsait is látni engedi! A helyhez egyébként tragikus legenda fűződik. A szóbeszéd szerint a török hódoltság korában Zsongor megszöktette elrabolt mátkáját a basa várából. Menekülés közben azonban az üldözőik e sziklakiszögellésnél érték utol őket. A fiatal, ám bátor pár pedig a fogság helyett inkább a halálba vetette magát. Az irántuk való tiszteletből nevezték el a helyet Zsongor-kőnek, melyet egyszer az életben mindenkinek látni kell!

Szállásajánlatok a környéken>>
Pécsi éttermek, kávézók, cukrászdák>>

A legendás Zsongor-kőről, tiszta időben, akár a Villányi-hegység csúcsait is láthatjátok.A legendás Zsongor-kőről, tiszta időben, akár a Villányi-hegység csúcsait is láthatjátok.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hazánk különleges titkokat őriz, melyeket sokszor még a turisták sem ismernek. Ezúttal az ország leghosszabb lépcsősorairól rántjuk le a leplet.
Élvezd hátradőlve a lenyűgöző balatoni látképet, miközben hazánk legfinomabb borait kortyolgatod! Kapaszkodj, most eláruljuk, hol rejtőznek a legklasszabb borászatok és borbisztrók, melyek panorámás terasszal várnak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot
Bár erősen főváros centrikus hazánk gasztronómiai élete, a vidék is büszkélkedhet igazi gyöngyszemekkel, hiszen egyre több különleges bisztrót és vendéglátóhelyet találunk az országot járva. Elhoztuk most a kedvenceket, melyek közül több díjat is nyert már, de néhány "újoncot" is bemutatunk - szigorúan profi séffel az élükön! A legjobb vidéki éttermekből és bisztrókból mutatunk most be tízet.
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.
Igyatok egy jó kávét, bármerre is jártok - 15 újhullámos specialty kávézó vidéken
2022.05.27 | 11 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Legjobb pörkölőgépek, kézműves kávék, speciális ízjegyek. Budapesten túl a vidéki városok is bővelkednek specialty kávézókban, ahol megtaláljátok a kimagasló minőségű kávékülönlegességeket. Bemutatunk 15 vidéki specialty kávézót, ahol a mennyei kávé garantáltan szebbé varázsolja a napotokat!
Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon
A Kelet varázslatos világa akár Magyarországon is megérintheti az embert, köszönhetően azoknak a titokzatos japánkerteknek, melyekbe elkalauzolunk benneteket. Ha pedig már elindultok, akkor a bámulatos cseresznyefa-virágzást is érdemes megnézni - mutatjuk, hogy hol.
10 eldugott vidéki wellnes szálloda távol a világ zajától
Időről időre mindenkiben előtör a vágy, hogy milyen jó lenne egy kis időre kiszakadni a mindennapos mókuskerékből, és kicsit félrevonulni egy csendes helyre, ahol a telefoncsörgést a madárcsicsergés váltja fel, a számítógép kijelzője helyett pedig a panorámát lehet nézni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállást, ahol kellemes környezetben tudtok elvonulni a világ elől.