Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tavasz- és húsvétvárás a Cella Septichora Látogatóközpontban

2024.03.21 | 2 perc

A pécsi Dóm tér alatt néhány méterrel ókori városunk, Sopianae falai közé várják a családokat nagyszombaton. Március 30-án római öltözetben és katonai felszerelésben fotózkodhatunk, vagy a VR szemüvegek segítségével a 4. századba repülhetünk vissza, sőt korabeli társasjátékokat is kipróbálhatunk.

 

Családi programok a Cella Septichora Látogatóközpontban

Valósággal beléphetünk a múltba, hiszen VR szemüvegek repítik a látogatókat a IV. századba, ráadásul a virtuális élményt aláfestő hangok teszik még élethűbbé.

A március 30-i családi napon nemcsak virtuálisan, hanem fizikailag is átélhetjük a múltat, hiszen korabeli ruhákat lehet felpróbálni, sőt, egy légiós katona teljes felszerelését is magunkra ölthetjük – így garantáltan látványos fotókat készíthetünk!

Aki kíváncsi arra, hogy mivel játszottak az ókorban, kipróbálhatja római társasjátékokat, például a Zsoldosok játékát.

Aki pedig a húsvétra készülne, az egész napos kézműves foglalkozáson vehet részt, ahol a pogány rómaiak tavaszváró ünnepe és a keresztény húsvét ihlette emlékeket készíthet, többek között mozaikokat és tojásdíszeket.

Húsvéti programok a Cella Septichora Látogatóközpontban / Fotók: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.Húsvéti programok a Cella Septichora Látogatóközpontban / Fotók: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az idén már 11 éves Szarvasi Mini Magyarország makettpark megnyitása óta évről-évre fejleszt, megújul, kreatív ötletekkel tartja fent látogatói érdeklődését. Az elmúlt években a hazai épületeket erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és őrvidéki makettek követték. 2024. március 25-től újabb izgalmas látnivalókkal bővül a park.
Ha otthon ülve azon gondolkodtok éppen, hogy mit is csináljatok a hétvégén, akkor most levesszük a vállatokról ezt a terhet, ugyanis cikkünkben elhoztuk nektek az Északi-középhegység legizgalmasabb várait, természeti látványosságait és kirándulóútjait. Nektek már csak választanotok kell, hogy a túrabakancsot veszitek fel, vagy inkább egy lovagi palástot!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.