A júliusi XI. kerületi kocsmatúránk sokadik állomása volt az Órákról nevezett söröző a Lágymányosi út egyik szuterénjében. Érdekesség, hogy szintén a budai oldalon, a Déli pályaudvar közelében szintén van egy azonos nevő Clock Pub.
Ahogy beléptünk a kis ajtón, először a Dédi nappalijában találtuk magunkat, nehéz szőnyegek, sötét színű kárpitok, régi, de puha és süppedős fotelek, régi, megfakult családi fényképek gyűrűjében. Innen tovább ereszkedtünk a mély felé. A falakon nemcsak órákat láttunk, hanem mindenféle érdekes relikviát, emléktárgyat, szinte muzeális darabokat is. Cseh sörözőkből is származik jó pár felirat, tábla. A cseh vonal a sörkínálatban is szemmel látható, többféle üveges Bernard és Primator sört tartanak. A szintén cseh csapolt sörkínálat is tetszetős volt a csapatunk számára, s árban is barátságosnak találtuk. Svijany (1300 Ft), Primator szűretlen világos (1200 Ft), illetve Bohemia (1100 Ft), a korsóárakat adtam meg a zárójelben. A legtöbb röviditalt egységáron kínálják, a 2 centesek ára 600 Ft, a 4 centeseké 1200 Ft. Rövidekben alapvetően kommersza kínálat. Ételek terén jóféle zsíros kenyeret kínáltak lilahagymával (450 Ft/egész szelet). Egy fiatal srác szolgált ki bennünket a pultban, laza jó arc volt, némiképpen elvarázsolódva. Összességében megadom az 5 pontot, sokat nyomott a latban nálam a hely különleges, egyedi hangulata.
Az idei kocsmaturnék egyik legjobb élménye a Clock pub volt a Lágymányosi utcában. Először azt sem tudtuk, nyitva van-e a hely, mert kívülről nem úgy látszott. De mi határozottak vagyunk, ha inni akarunk, lementünk. Szívélyes fogadtatásban volt részünk.
Meghitt, otthonos a beltér, kedves tulaj, kiváló sörök, kellemes háttérzene, ami nem meglepő, ha azt is jelzem hogy a dekoráció része a Be bop irányzat legnagyobbjának, a fiatalon elhunyt Charlie Parkernek valamint a nemrégiben elhunyt blues-királynak BB Kingnek az arcképe. Persze ha már Clock söröző, akkor nem hiányozhatnak a dekorációból az órák sem. Ittunk egy pohár Primator szűretlen világost (320) valamint egy Pernsteint (300), szintén pohárral. Nagyon jól éreztük magunkat, jó szívvel ajánljuk a helyet másoknak is.