Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kairótól Kalkuttáig

Pingrumba BudapestPingrumba Budapest a térképen

Kiváló 2022. szeptemberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A hajdan szép napokat látott kínai Ping étterem helyén nyitották meg néhány évvel ezelőtt a Pesten üzemelő Dobrumba Étterem tulajdonosai a Pingrumbát, innen a név. A volt kínai étterem elemei itt-ott mementóként még felbukkannak, de a szakemberek teljesen átalakították a teret az új étterem koncepciója szerint: Kairótól Kalkuttáig utazhatunk gasztronómiai kalandozásunk során, mint ahogy hirdeti az étterem honlapja. (micsoda alliteráció, ez van a másik étteremnél is: az Atlasztól az Ararátig ötletes) Rá sem ismerni a régi enteriőrre, a fedett belső teraszon ültünk le, nagyon hangulatos, bár kissé szűkös a hely, a zene meglehetősen hangos (és persze az étlapnak megfelelően ez is vegyes). A romkocsmákhoz hasonlóan a belső udvar falán a szándékos fal-leverés nyomai láthatók, érdekes lámpák a falon, színes dekoráció, aki jó irányban ül le, az belát a konyhába is.
A véletlenül sem egyen öltözetben lévő fiatal pincérlányok tették a dolgukat, küldték azt, amelyikük tud bort is ajánlani, és Cirifischio is láthatja a szép mór nőt. Viszonylag sokat kellett várni, de hát miért baj az, ha a társaság tud beszélgetni (igaz a zenétől ez nem is olyan egyszerű) és van idő a hely atmoszféráját magunkba szívni.
Nagyon jól néznek ki a rusztikus kis cseréptálkák, amelyek ritkán egyformák. Az étlapon pont megfelelő mennyiségű étel közül lehet választani, van napi ajánlat is. Mivel a konyha igen színes, lehet mindenféle Ázsiai nemzet ételéből választani. Felsorolni is nehéz, hogy az ötfős társaságunk milyen ételeket rendelt: mondjuk a tahinit és a hummuszt ismertük, amely sok ételben visszaköszönt, de minden étel neve után elolvasható az étlapon, hogy mit is takar a név. Fogyasztottunk Zeller Hummust (nagyon ízletes), Mutabalt (az egy ízesített padlizsánkrém), a Zaatar sült krumpli nem bonyolult, de finom, Sült karfiol (nagyon látványos, és finom is), Shakschuka (mondjuk lecsó ezzel-azzal), Csirke Shawarma (könnyed, finom csirkecomb-filé hummussal, zöldségekkel), és a desszert a Basboussa volt, ami egy grízes sütemény, sziruppal átitatva, joghurttal mandulával, gránátalmával, szintén kis könnyed desszert az étkezés végére.
Az ételek adagjai nem túlzóak, de az előételeket jól összeválogatva senki nem távozik éhesen és még a desszert is belefér.
Kis negatív: a hangos zene, a kávé (ihatatlanul savanyú volt), a felszolgálási díj (de lehet, hogy ezt lassan majd megszokjuk)
Sok pozitív: felszolgálók, hangulat, ételek külleme és az ételek íze.
Szóval érdemes kipróbálni (és ezek után a cég másik éttermét is lehet, hogy meg kellene látogatni, hogy ott vajon mivel fogadják a vendégeket!)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (4)
Pingrumba Budapest - EgyébPingrumba Budapest - EgyébPingrumba Budapest - EgyébPingrumba Budapest - Egyéb

Pingrumba további értékelései

2021.10.06barátokkal
Kiváló
A nagy elődök már mindent leírtak itt a hely viszonylatairól, kapcsolatáról, ehhez nem is tudnák hozzátenni. Baráti találkozón voltam ma itt, először felmerül, hogy asztalfoglalás, aztán mégis előzetes bejelentés nélkül, csak úgy, ott találkoztunk. Nem volt miért aggódni, a hely 12 órakor nyit,...
2021.06.13egyedül
Kiváló
A Pingrumba a 7. kerületi, hamar nagy népszerűséget kivívó Dobrumba tulajdonosainak "másodszülötte" a korábban évtizedeken át, de egyre romló színvonalon működő kínai étterem - Ping - helyén, a Széll Kálmán tér északnyugati sarkában, a Szilágyi Erzsébet fasor indulásánál. Parkolási lehetőség csak...
2021.05.20a párjával
Kiváló
A Pingrumba neve a Széll Kálmán téren korábban működő Ping kínai étterem, valamint a Dobrumba bisztró nevéből alakult ki. Nem nehéz kitalálni, hogy a Dobrumba ikertestvéréről van szó. Legalábbis az étlap igencsak ismerős volt, azokat az ételeket is megtaláltam rajta, amiket évekkel ezelőtt a...
Népszerű szállások a környéken
Royal Club Hotel Visegrád - Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
2025.01.01-ig
Royal Club Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós - Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
2024.06.16-ig
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós
143.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval