Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Svédasztal - ezt még tanulni kell a Magyarnak...

Royal Campus Étterem BudapestRoyal Campus Étterem Budapest a térképen

Kiváló 2018. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. november 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Szóval, mint a címben is írtam, ezt még itthon tanulni kell, hogy mi a különbség a svédasztalos étterem és a többi között, na meg ez mivel is jár... Ugyanis olvastam egy korábbi hozzászólást, ami tökéletes ismerethiányt takart (igaz nagyon szépen elfedve, de hát a lóláb akkor is kikandikált)!

Tehát a részletekről:

1. A svédasztalos étterem alapvetően arra szolgál, hogy egy köztes szintet képezzen a normál étterem és a gyorsbüfék között. Éppen ezért nem túl széles választékból, de annál gyorsabban lehet - a látvány alapján - választani.

2. Pontosan az előző okból kifolyólag próbálják ösztönözni a gyors ügyfél forgást is, amit az árakkal és a felszolgálás "hiányával" erősítenek.

3. Minden ilyen étteremben egyértelműen jelez a feltett evőeszközök száma, vagyis itt például kétszer illik csak fogyasztani egy etapban.

4. Éppen a svédasztalos tálalás esetében nagyon fontos az étel melegen tartása. Ezeket spiritusz égős tálakkal, vagy vörös (azaz infra) lámpákkal lehet megoldani.

Most akkor a helyiségről:

Valóban pinceétterem - annak minden előnyét kihasználva - szépen sikerült kialakítani. Van egy hosszanti irányban elhelyezett asztal sor és van keresztben is. Kinek mi tetszik. Ez minden esetre azt jelenti, hogy 4 ember tud kényelmesen helyet foglalni (egymás mellett, faltól falig) és még maradt hely középen a zavartalan közlekedésre is!

Az asztalok méretesek, a széken ülve nincs szorongás érzetem, a nagy folyosó miatt csak a nagyon ügyetlen vendégek veszélyeztetik a többieket... Van ilyen, de szerencsére én ezzel a típussal még itt nem találkoztam!

Van olyan ülőhely, ahonnan jól látszik a lapos TV, van ahonnan egyáltalán nem. Én ez utóbbit preferálom!

Gyorsan variálhatóak az asztalok, azaz láttam (a saját szememmel), amikor egy nagyobb társaságnak is tudtak gyorsan, kulturált elhelyezést biztosítani! Azért ez nem semmi...

Több, más étteremhez képest itt bőven van hely a kéznek, a lábnak, a szelektív tányér használatnak! Azért ezt nem sok - általam ismert - helyről tudom elmondani, még normál éttermekkel együtt említve sem!

Én tök hülye vagyok a konyhához. Nem kellett eddig semmit sem csinálnom ott, mert a feleségem (két évvel ezelőtt halt meg rákban) mindent megcsinált, és csodálatosan, változatosan főzött (sütött)! Tehát finnyás is vagyok, azaz nem szeretem, ha egymást követő napokon (sőt nyugodtan állíthatom, hogy egy héten sem), ha azonos ételt kell ennem.

Éppen ezért lett ez a törzshelyem!

Változatos ételeit - még az olyan "konyhát soha sem látott" egyedek is - könnyen felismerik, mint én! Éppen ezért még eddig nem nagyon hiányoltam a feliratokat... Bőven elég a látvány és az illat!

Én nem a kiírást akarom megenni, nem a névvel akarok betelni, hanem az étellel!

Márpedig az finom! Sőt változatos. Vannak meglepik. Olyat is ettem, amit egy étteremben nem rendeltem volna meg, de itt volt az orrom előtt, guszta volt a látványa, ínycsiklandozó az illata!

Ezek például:
1 - narancsos-ananászos csirkemell, valamilyen mártásban,
2 - Karácsony környékén meg a gesztenyével töltött csirkemell, szilvával a tetején.

Na ezek azok, amiket soha sem rendeltem volna meg egy normál étteremben, de itt megkóstoltam és finomak voltak!

Ehhez hasonlót csak más svédasztalos étteremben [moderálva - a szerk.] ettem, amit szintén nagyon finomnak találtam...

A halételek választékához nem tudok hozzászólni, mivel utálom a halat...

Ellenben finomak a saláták, a hidegkonyhai termékek is finomak és vannak olyan nasik (sütemények, vagy desszertek), amik kimondottan ízletesek és sehol másutt nem találkoztam velük. Az egyik ezek közül a Sportszelet!

És még egy dolog! Lehet bármilyen csili-vili az étterem, ha a mellékhelyiség büdös, koszos, vagy elhanyagolt! Na itt ilyesmivel még egyszer sem találkoztam! Ellenben jó illattal, frissen takarított mosdóval már többször is!

Tehát egyértelműen összefoglalva jó hely!

Még egy dolog. Én hajlamos vagyok néha elszállni. Nem utolsó szempont ilyenkor az sem, hogy van kártya elfogadás! Tehát lehet az adott napra betervezett keretet túllépni, mert fizetőképes vagyok ekkor is! Na ez engem megnyugtat...
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Royal Campus Étterem további értékelései

2023.11.10gyerekekkel
Gyenge
A Facebookon meghirdetett csodálatos illusztrációval képekkel kinált választék a nyomába sem ért a valóság nak! Egy péntek esti vacsora időben úgy gondolná az ember, hogy a választék minden ben a legnagyobb nak kellene lennie! Ez sajnos itt nem jött be! A kint lévő ételek hidegek voltak,egy...
2022.10.22
Átlagos
A Nagyvárad tér és a Klinikák között, az Üllői úton egy szuterénben található étterem éveken át népszerű svédasztalos étteremként működött. A hasonló zsánerű Trófea-láncnál egyszerűbb, szolidabb kínálattal, de igen kedvező árakkal sok vendéget vonzottak be. Valószínűleg nekik is a covid tett be,...
2022.09.30gyerekekkel
Kiváló
Egy hete fedeztük fel a családdal a helyet! Azóta mindennap ide járunk enni. Az étel nagyok finom ízletes, nagy adagok nagyon olcsón. A kiszolgálás , a személyzet elképesztően kedvesek, minden alkalommal mosolyognak mikor bemegyünk hozzájuk! Csak ajánlani tudom őket!!!! Főleg a nyitrai...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Napi árak
Napi árak
2025.12.24-ig
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
61.215 Ft / 2 fő / éj-től all inclusive ellátással
Alfa Hotel Miskolctapolca - Tavaszi wellness élmény
Tavaszi wellness élmény
2024.06.28-ig
Alfa Hotel Miskolctapolca
66.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval