Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Indiai étterem új helyen

Salaam Bombay BudapestSalaam Bombay Budapest a térképen

2021. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. június 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Akik követik a beszámolóimat, talán már tudják, hogy az indiai ételek a kedvenceim közé tartoznak, amit akár minden nap szívesen ennék, meg nem unnám. Mindez igaz annak ellenére, hogy a csípős ételeket nem preferálom. Az egzotikus fűszereseket viszont annál inkább!
A Salaam Bombay indai étterem éveken át működött az 5. kerületben a Mérleg utcában, de az épületüket renoválták és teljesen átépítették, ekkor kénytelenek voltak bezárni. Szerencsés módon azonban találtak szintén a kerületben egy másik helyet maguknak, ahol újranyitottak idén.
Ez a Kossuth tér mögötti kis utcában található, a korábbi Garibaldi Kávézó helyét vették át. A belteret nem nagyon szervezték át, elegáns, bár kicsit félhomályos, barna-arany színvilág a domináns, nem áraszt semmi indiai hangulatot, hanem modern európai, világvárosias.
A külső homlokzat viszont teljesen jellegtelen, mondhatni igénytelen, remélhetőleg ez fog a későbbiekben alakulni, mert így nem igazán vendégcsalogató.
Kedvező ebédmenüt kínálnak hétköznapokon. 2 féle leves és 2 féle főétel - húsos, vegetáriánus - közül lehet választani. 1790/1990 Ft-ért. Egy kancsó hűtött vizet kérés nélkül hozott az indiai pincér, aki magyarul is beszél. A heti menü megtalálható a weboldalukon.
Ottjártamkor Mulligawtany csirke - pikáns currys-kókuszos szószos - rizzsel, zöldséggel, naan kenyérrel. A leves sárgalencse krémleves volt, a másik leves csípős zöldséges.
Jó nagy adagot kaptam, nekem 2 ebédre elegendő volt. A felét tehát becsomagoltattam, a dobozért nem számoltak fel költséget.
Autentikus ízek, amelyek évek óta nem változtak. Vicces visszanézni a régi fotókat, a tányérok és a tálalás mit sem változott. De nálam működött!

Összességében jó konyha, kedvező ár-érték arányú és kiadós, finom ételek, de a hely egy kicsit rideg, személytelen.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (36)
Salaam Bombay Budapest - Külső képSalaam Bombay Budapest - Külső képSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - MosdóSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - EgyébSalaam Bombay Budapest - Külső képSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - Külső képSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - BelsőSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - Étel/italSalaam Bombay Budapest - Belső

Salaam Bombay további értékelései

2022.08.23a párjával
Kicsit nehezen észrevehető az étterem, mert egy szürke, régi ház földszintjén helyezkedik el a Garibaldi utcában, ahol a kék táblán kívül semmi sem hívja fel a figyelmet, hogy itt indiai kajálda van. Lehet, hogy a ház építészeti előírásai nem engednek egyéb reklámozást - ez nem az étterem hibája....
2021.11.25a párjával
Kiváló
Nemrég fedeztem fel ezt az indiai éttermet a munkahelyem közelében, így először a kedvezményes ebédmenüt próbáltam ki, majd vacsorázni is elmentem ide a feleségemmel. Az étterem modern berendezésű, indiai díszítő elemek nem láthatóak, modern bisztróra hasonlít. Az ebédmenü 2100 Ft-ért két...
2019.01.02kollégákkal
A 2014-es értékelést aktualizálom, egy legutóbbi látogatás alapján. A helyzet nagyjából változatlan, továbbra is a megszokott, jó minőségben kínálnak itt indiai ételeket, szép, autentikus környezetben, az illusztris belvárosi helyszínhez képest elfogadható áron. Továbbra is van 2 fogásos...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel
Senior csomag fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
89.100 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Villa Völgy Eger - Napi ár reggelis ellátással
Napi ár reggelis ellátással
2026.04.01-ig
Hotel Villa Völgy Eger
35.120 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel