Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Eltúlzott árak az átlagos ételekhez.

Trattoria Pomo D'Oro BudapestTrattoria Pomo D'Oro Budapest a térképen

Átlagos 2017. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2017. október 22.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Régen tervezzük, hogy meglátogatjuk ezt az éttermet, és eszünk egy igazi olasz menüt a szokott olasz tészták helyett.
Sajnos csalódnunk kellett.
Maga az étterem Budapest banknegyedében van, mind kívülről mind belülről igényesen kialakított, tágas nagy helyiségek, látványkonyha a nagy üvegablakon túl, rusztikus, hangulatos enteriőr. Kellemes olasz zene. Gondoltuk a konyha sem lehet rossz, ha már ennyit fordítottak a helyiségre. Véleményünk szerint nem a látvány kedvéért megy az ember étterembe, hanem az étkezés kedvéért.

Rendeltünk 2 vadgomba levest, amelynek alig volt íze, és a gomba rágós tönkjeit is beledarabolták. Főételként 2 libamájjal töltött gyöngytyúk mellett rendeltünk krumplipürével és rozmaringos pirított burgonyával. Mint ismert, a gyöngytyúk barna húsú szárnyas, tehát nem nehéz megkülönböztetni a fehér húsú szárnyasoktól. Elég megdöbbentő módon kaptunk nagyobb méretű tányéron elrendezve 1 kis fehér húsú alsó tyúkcombot és 1 fehér húsú tyúk mell darabot, a libamájat nem sikerült felfedeznünk benne, bár tény, hogy valamilyen kevés töltelék volt benne, de semmi máj íze nem volt.
Tény, hogy az egész művészien, szépen volt elrendezve és megtálalva.

A krumplipüré kifogástalan volt, de meglepetésként a rozmaringos pirított burgonya egyszerű pommes frites volt száraz rozmaringgal megszórva. Attól tartunk, hogy mirelitből. Még egy hozzá nem értő vendég is meg tudja különböztetni ezeket, már csak az alakjuknál fogva is, és a pirított nem azt jelenti, hogy hasábburgonyát teljesen átsütünk.
Desszertként két gorgonzolával töltött meleg csokitortácskát rendeltünk körte sorbettel. Tényleg tortácska volt, de semmi körte ízzel a sorbetben, egy különleges névvel ellátott teljesen átlagos desszert volt.
És ez a jellemző az ételekre. Különleges nevek, kis adagban szépen tálalt, de nem minőségi ételek, és az a kedves vendég, aki nem tudja megkülönböztetni, hogy mit kap, pórul is járhat, mint mi.
Szégyen, hogy nem tudja ez az étterem a saját magára kitalált nívóját tartani, lehúzza a vendéget apró átverésekkel, bár ha az árakat nézzük, nem is olyan aprók.

A felszolgálás rendkívül kedves és gyors volt, a milliő, a tisztaság elérte a megfelelő színvonalat, de nem ezért mentünk oda ebédelni.... a konyhával komoly gond van, hogy engedheti ezt meg magának az étterem?
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló

Trattoria Pomo D'Oro további értékelései

2023.10.05a párjával
Sokszor megfordultunk már itt születésnapokon és évfordulókon. Nagyon szeretjük a finom ételeket, amiket itt készítenek, és a finomabbnál finomabb olasz borokat. A kiszolgálás is nagyon profi és szuper a hangulat. Nagyon sok turista is kedveli az éttermet. Én lehet hogy bevezetnék egy dress...
2022.11.17családjával
Átlagos
Tegnap este ünnepelni szerettünk volna, a legnagyobb keresztlányom 18 éves lett, szerettük volna emlékezetessé tenni neki az estét, ezért mentünk ebbe a jóhírű étterembe. A hely hangulatos, a személyzet felkészült és segítőkész. A polipos előétellel, semmi gond nem volt, de ha minden áron...
2020.10.21barátokkal
Korábban többször ettünk itt a régi kollégákkal, mivel az akkori munkahelyemhez igen közel esik ez a hely, csupán pár méter. A cégünk tulajdonosai olaszok voltak, így még jobban adta magát ez az étterem, az olasz konyha preferált volt a külföldi vezetők körében, de igazából a magyar dolgozók is...
Népszerű szállások a környéken
Fried Kastély Hotel Simontornya - Senior ajánlat
Senior ajánlat
2024.06.14-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
74.772 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kamilla Balmazújváros - Senior nyugdíjas csomag hétközben
Senior nyugdíjas csomag hétközben
2024.06.21-ig
Hotel Kamilla Balmazújváros
137.400 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval