Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt 281.- Sever török étterem ! Még csikorog a ,,girószdöner,, !

Sever Török Étterem DebrecenSever Török Étterem Debrecen a térképen

Átlagos 2019. januárban, családjával járt ittÉrtékelt: 2019. január 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Boszphorusz bezárt!.
.
Helyette egy másik török étterem nyilt,a Sever (pásztor), a miskolci után,Debrecenben is megnyitva üzletét. A Boszporusz helyén,a Bika oldalában,jól megközelithető helyen,s jó érzékkel,egy dinamikusan növekvő város főterén,ahol a rengeteg külföldi diákból is megélnek. A magyarok majd beszoknak.
A fővonal maradt, boszporusz (jelentése: ökörgázló) helyett Sever(pásztor). Szombat délután gyalog érkezünk,a Bika parkolójában mindig van hely hétvégén. Negyed ház van,az érkezők,mint mi is,először bámészkodik.
Érkezünk 13,35-kor. Kiadós étlap,okos gondolat hogy az ételek fotói kint vannak a pult felett. Két oldalt lehet válogatni,külön a levesek,a grill ételek a túloldalon.
Két török szakács sürgölődik,igy autentikus az étel. A Duna döner is igy indult annak idején. Amig a Juszuf itt volt minden tökéletes volt.
Kimeritő választék van a török konyhából. Papiron. A 6 féle levesből én egy bablevest kérek,az nincs. Csak az étlapon. Végül egy csipős adana kebabot és egy dönert választok. A dönert azonnal megkapjuk,a kebabot sütik,és majd kihozzák. Erre kapunk egy 5-ös számot.
Némi káosz van,a jobb oldalon van a pénztár,amit a bal oldalon a grillek közül választunk azt átkiabálják,vagy a vendég bediktálja a pénztárosnak! Jobb lenne egy pincérblokk,amire már a tálcára helyezett étellel a kasszánál lehet fizetni. Majd belejönnek. Az már hab a tortán -fotó- hogy a 7.számu étel borjú gyros,egy török étteremben! A pénztáros hölgynek aki nem érti hogy miért baj ez,elmondom,hogy a gyros görög,a döner meg török,olyan régi mint nálunk a pásztorgulyás. A döner szó jelentése pörgő,forgó,s a törökök hozták be (ezt is ) Európába. Ebből lett a görög gyros is,tehát itt gyrost hirdetni,felér egy szentségtöréssel.
A tálcánkkal helyet foglalunk az asztalunknál. Jó kilátás nyilik a főtérre. Az étterem a felsö teremmel,több mint 200 m2,ezt fenntartani nem lesz olcsó a helyi bérleti dijakkal.
A dönertál tipikusan török. Volt alkalmam megismerni,20 éve járok Törökországba. Rengeteg saláta.káposzta,paradicsom,öntet és köret,kevés hússal. Nem is látni kövér embert a tengerparton,aki kövér, az külföldi. Ami igazán érdekes,a hús különleges fűszerezése. A török levesek szinte ízetlenek, a sütemények mézzel készülnek cukor helyett,eredményét lásd fentebb. Az adana kebab is megérkezik,ez csípős izesitésű bárányhús sok körettel és sok
zöldséggel.
A tálalás is szép. Hárman megesszük a 4 főételt,kell rá inni rendesen. Ehető,teljesen jó az étel,az adagok jóindulattal közepesek,a sült krumpli ,,zacskós,,. Veszünk desszertet is,csokis-diós baklavát,ami izre nem olyan édes mint a magyar sütemények,mézzel készül ez is.
Végül a tálcákat visszavisszük egy erre s célra kihelyezett állványra.
Az egész ebédünk,leves desszert,4 főétel.kólák,fanták stb,összesen 6,999 ft volt 3 főre. Távozunk 14,25-kor,étkezési idő 50 perc.
Összegzés:
Az tény,arra jó amire kitalálták. Egy gyorsétterem,a város közepén ahol viszonylag gyorsan lehet ételhez jutni,a török konyha van jelen,a levesektől a desszertig. Kérdés,a török szakácsok meddig maradnak? Egy év múlva megnézzük. Most elég érdekes,hogy a lányok törökül,a szakácsok magyarul nem tudnak,de valahogy elkészül a rendelés. Összességében tetszett,de igazán jó osztályzatot -még -nem tudok adni.
Pozitivum,hogy új szinfolt a városban,az ételek hitelesek,az alapanyagok is megvannak hozzá,az árak barátságosak.
Ami nem tetszett,hogy a török étteremben hiányzik a keleti kényelem,az asztalok és székek kicsik és kényelmetlenek,az adagok csak közepesek,a kiszolgálás nehézkes,és szervezetlen,ami ki van irva,nem minden van. A személyzet, a lányok tudnak angolul kommunikálni a vendégekkel,csak egymással nem,de ez idő kérdése,a törökök - a szinte teljesen azonos nyelvtan és abc alapján- hamar megtanulnak magyarul,kérdés meddig maradnak.
Minősités: ajánlott
Értékelés: 7,5/10 pont
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (21)
Sever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - BelsőSever Török Étterem Debrecen - BelsőSever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - BelsőSever Török Étterem Debrecen - BelsőSever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - EgyébSever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - EgyébSever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - Étel/italSever Török Étterem Debrecen - BelsőSever Török Étterem Debrecen - Külső képSever Török Étterem Debrecen - BelsőSever Török Étterem Debrecen - Belső

Sever Török Étterem további értékelései

2020.03.19a párjával
A belváros szívében ha éhesek vagyunk érdemes ide betérni. Finom ízletes ételek, sokféle van a török étteremben. A személyzet nyugodt, ahogy ez a Török emberekre jellemző, türelemmel ad segítséget ha kérdés van. A rendelést nem mindig jegyzik meg jól, többszöri elmondás után azt kaptuk, amit...
2020.01.22barátokkal
Egy éve teszteltük,akkor alaposan kiveséztük,most éppen török család a vendégünk,és kiváncsiak vagyunk hogy értékelik ők az itteni ételeket. Belbecs nem változott,örömmel látom,hogy a török szakácsok még itt vannak,sőt nyelvileg is fejlődnek. . Az átbocsátóképesség nem lett...
2019.08.10a párjával
Az étellel nincsen semmi baj, sőt, nagyon finom volt a borjúhúsból készült sis kebab. A személyzet kimondottan barátságos, türelmesen elmondták, mi miből készül, mit takar a név. Az étel ízletes, törökös. A fizetés érdekes, bemondás alapján történik, mivel az étel még éppen készül a helyiség...
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
107.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval