Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt 232.- drága minőség

Ikon Restaurant Debrecen DebrecenIkon Restaurant Debrecen Debrecen a térképen

2018. szeptemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. szeptember 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Több mint 2 éve voltunk az Ikonban,nem túl jó tapasztalatokkal,most azért választom szombati ebédünk helyszinéül, mert ,,hirnök jő és pihegve szól,,! Új tulajdonosa van az Ikon étteremnek, új séf,új étlap,magyaros ételek. Lássuk.
Foglalt asztalunk vár bennünket 14.00-kor. Ami meglepő,a bőséges parkolóhely a Piac utcán.
Kellemes hely,sarokasztalt és étlapot kapunk,italrendeléssel kezdünk. A változások szembetünőek. A pincérek begyorsultak,van vendégmenedzsment,ételt ajánlanak,társamnak például az étlapon nem is szereplő lazacot,amit el is fogadunk. A felszolgálásról majd külön szólni kell,mert nagy a változás. Az étlap gyenge ! Mindössze 3 féle leves,6 féle főétel, és 4 féle desszert,ezt egy pub is szégyellné! Én tudom,mivel végigettem Debrecent,lásd a 160 debreceni tesztet.
Kapunk házi kenyeret,vajjal,és fűszerrel,kitűnő ötlet,apróság,de jelzi a vendéggel való törődést. Itt is változás van,a tálalás kimondottan dekorativ.
Közben 14,20-kor megérkezik a gulyásleves. Nálam telitalálat. Zöld erős paprikával,házi kenyérrel szolgálják fel,kis lábaskában,kb. 4 deci a leves. Fontosabb,hogy kitűnő leves,forró,tartalmas, ahogy kell. A helyiségben nem sokan vagyunk kint a teraszon többen. A terem kimondottan hangulatos a palackokkal diszitve. Elegáns hely.
A főételek 14,38-kor érkeznek,némi csalódást keltve. A lazac 5,000 ft ellenében,egy csomó a tányér közepén. Én rántott csirkét kértem,az csak gyerekmenüben van,ezért kérek egy dupla adagot. Igy néz ki egy dupla adag. Fotó!
Sör csak inyenceknek van,sem egy Gösser,sem egy pórias Heineken. Végül a pincér ajánlását fogadom el,jól tettem,mert a spanyol Estrella egészen jó. Italok hűtése kitűnő,a Baileys-t,a kólát automatikusan jéggel szolgálják fel. Az igazsághoz tartozik,hogy a csirkeszelet elég vastag,izre kitünő,a köret is jó,de egy fél tányéron van a dupla adag, 3,200 ft-ért!!!. Ráérünk kivételesen,kérünk desszertet és kávét is.
A 4 féléből a Debrecen tortáját,illetve a gesztenyepürét választjuk.
Az eredmény a fotókon látható. ,,ahogy a séf megálmodta,,tájékoztat pincérünk. Hát kreativ a séf az biztos. Kinézné ebből valaki a tortát?
A gesztenyepüré pedig tányérban????
Kávé is elegánsan felszolgálva,ráadásul aromás,kitünő kávé .
Számla érkezik,19,420 ft 2 főre !!
Eben egy sör,3 kóla,egy
Baileys és egy ásványviz van.
Távozunk 16,15-kor. Étkezési idő 75 perc.
Összegzés:
Ahhoz képest,hogy előzetesen társam nem örült a választásomnak az elmúlt 2 ebéd tapasztalatai alapján,összességében pozitiv élményekkel távoztunk. Először is,az Ikonban harmadszorra már sikerült jóllakni.
Figyelmes kiszolgálás,felkészült személyzet,kissé lassu konyha. Kifogástalan tisztaság,kellemes,hangulatos hely,egyedi berendezéssel. Ami a lényeg,jó minőségü ételek,izlésesen tálalva,de k... drágán. A 4 deci leves 1,990 ft, a lazac 4.990,a dupla gyerekmenü 2 kis húsdarabbal 3,200 ft! A sör 1,090 ft,a kávé 450,a baileys 990.
A séf kreativ,ha agyonütnek se mondtam volna meg,hogy Debrecen tortáját esszük a formája alapján.
Az étterem a városházával szemben továbbra is reprezentativ,inkább reprezentációs helynek számit.Kiss János a Máv állomásról nem itt fog ebédelni.
Minősités: ajánlott

A sok pozitiv változás miatt:

Értékelés: 8/10 pont
1 pont levonás az adagok mérete és a gyenge étlap,
1 pont pedig a magas árak miatt.
Másban nem igen lehet belekötni. Sokkal szivesebben adtunk több mint 10 % borravalót,mintha szervizdij lenne,azt nem szeretjük. Javul az étterem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (41)
Ikon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étlap/itallapIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - BelsőIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Étel/italIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Külső képIkon Restaurant Debrecen Debrecen - Külső kép

Ikon Restaurant Debrecen további értékelései

2022.11.19barátokkal
Jó az elhelyezkedése az étteremnek és kedves volt a személyzet is. Az ételek finomak voltak és bőséges adagot szolgáltak fel mindenből. Összességében jó választásnak tartom, ha újra Debrecenben járok, lehet, hogy újból erre az étteremre esik a választásom.
2020.07.12családjával
Legutóbb nem jutottunk be,mert délután csendes pihenőt tart az étterem(a város főutcáján). . Most előző nap asztalt foglalunk a teraszon, de emberi okokból bent kapunk helyet a 18 fokban. . Érkezés 13,00-kor. Az étlap egy A3-as lap,13 tétellel,3 előétel,3 leves,10 főétel és 3 desszert. A...
2020.02.20barátokkal
Kiváló
Hosszú évek után sikerült ismét eljutni az Ikon étterembe. Mint megtudtuk, a séf ezidőtájt Thürr Ádám, aki a felszolgáló által adott információk szerint egy két michelin csillagos étteremben sous chef volt. Délidőben jártunk ott, szombati napon, öröm volt látni, hogy az étterem belső részében...
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.08.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
132.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
107.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval