2010 márciusában megnyílt a Velencei-tó legújabb wellness- és konferencia szállodája, a Vital Hotel Nautis, a tóval és környékével harmóniában épült a gárdonyi kikötő és a szabadstrand közvetlen szomszédságában. A szálloda 81 nemdohányzó szobával és 4 luxus lakosztállyal várja vendégeit, ahol a modern design kényelemmel és luxussal párosul.
A szálloda szép, a kilátás végre nem egy település, hanem a természet maga. A konyhájáról csak jót tudok mondani, mivel oda figyelnek a glutén és laktóz érzékenyekre is. A szobákban és a mellékhelységeben lévő nagyjából átlátszó üvegajtók egy konferencia szünetében nem a legpraktikusabbak.
A Wellness, mivel a konferencián résztvevőkön kívül csak egy baráti társaság volt, nem volt zsúfolt. Szép, tiszta, igényes, de nem tudom elképzelni, ha sokan vannak a szállóban, akkor tényleg lehetne-e pihenni. A környék szezon után kihalt. Sétára is csak egy kb 500 m-es partszakasz alkalmas, mert épp egy kikötő van a szálló előtt. Szerencsére közel van Székesfehérvár, így napközben lehet oda programot szervezni, egyébként unalmas. Azért csak annyit, hogy annyira nem kiemelkedő, mint amilyen a szálló árfekvése.
Még nem jártunk a Velencei-tó környékén, eddig a távolság a bővebb lehetőségek miatt a Balatont favorizáltuk. De idén megfogadtuk, hogy megnézzük és kipróbáljuk a Velencei tavat is. A szálloda nagyon szép, modern jól felszerelt a vacsora minden nap szuper volt, finom és mindig változatos, ami sajnos a reggelinél egy kicsit hiányzott.
A kilátás a szobából a tóra igen pazar. A szálloda felszereltsége, a medence ( belső/külső )tiszta és a gyerekek igényeinek is megfelelő volt. Kihasználtuk a bicikli kölcsönzés lehetőségét is és megtekinettük a környéket. De amint elhagytuk a szálloda területét, a környék infrastuktúrálisan sajnos messze elmarad a Balatoni településektől. Mind az éttermek,kávézó/fagyizó, strand, szórakozás, tisztaság tekintetében.
Csodálatos 4 napot töltöttünk Gárdonyban a Hotel Nautisban. A szakács munkáját csak dicsérni lehet. A kiszolgáló személyzet kedves, tapintatos , előzékeny és segítőkész. A medencék vize lehetett volna melegebb. A tisztaság kifogástalan.
Nagyon szép környezetben helyezkedik el a hotel és maga az épület is csodás. Főleg a wellness része! ! ! Mivel 4 főre foglaltam és ebben két nagyobb gyerek volt benne, én a szobát egy kicsit szűkösnek találtam (főleg, hogy teljes árat fizettem a két gyereknek is), 2 főre pont elég. A személyzet nagyon barátságos, figyelmes, az ételek finomak és bőségesek.
Kicsit soknak találtam az italok, illetve ebéd árát és felárban a DM-s fogrémet :-( . Ezeket leszámítva nagyon kellemes hely, szívesen ajánlom mindenkinek! ! !
Üdvözletem! A szálloda személyzete rendkívül tisztelettudó és segítőkész! Az ételek és italok minősége kiváló. Az zavart 1 kicsit az étkezésnél, hogy a pincérek ott áltak az asztal mellett, hogy mikor vihetik már el a tányérokat az asztalról. A szobában lévő TV-t csak állva lehet élvezni, mert fekve ugye nem látni rendesen, ha állíthatóvá tennék az jó volna.
A gondnok azt mondta tudnak a problémáról. Zavaró volt számomra, hogy az erkélyen nem volt Pl. fogas, megszárítani a törölközőket, a mellettünk lévő erkélyről átlátni sőt átlépni is lehet. A nyaraláson nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük szépen! Levelem jobbító szándékkal írtam Önöknek.
Kellemes és jó hangulatú szálloda, közvetlenül a Velencei tópartján, a kikötő és a szabad strand mellet. A szálloda „érdekessége”, hogy az eleje (külső medencék) egy hajót formál meg, szerintem-de ez magán vélemény a NAUTIS maritime simulators –ról kapta a nevét, de lehet tévedek.
Kellemes belső dizájn, már a lobbyban szembe tűnik, igaz a zöld nem a kedvenc színem. A szobák hangulatosak és kellemes nagyságúak (a standard is), puha padlószőnyeg, fotel és kényelmesen ellehet férni. Igényes minden részletében és kényelmes ágyak (közepesen kemény). A kilátás „ha a tó felőli” csodálatos és lélegzet elállító a naplemente, mindezt mi a legjobb helyről a „felső (lakosztály)” emeletről élvezhettük. A reggel „standard” de ízletes és van választék, a személyzet udvarias és kedves. A kinti medence nekem kicsi volt, csak úgy mint a bent, de hát ott van egy nagyobb „medence”
A szoba nagyon zsúfolt volt 4 fő részére, a kinti medencék vize pedig kellemetlenül hideg. Egy jakuzzit kintre is el tudnék képzelni! Minden mással meg voltunk elégedve; ételek minősége mennyisége változatossága;személyzet kedvessége.
A szálloda kellemes,a felszolgálók rendkívül kedvesek voltak,de a személyzet minden tagja készséges volt. Az ételek finomak,változatosak.A kültéri medence lehetne nagyobb,a gyermekeknek csak 1 csúszda áll rendelkezésre ,amit meghatározott ideig használhatnak. A fürdőszobában célszerűnek tartanék erősebb világítást.
A húsvéti ünnepeket töltöttük a szállodában. Minden igényt kielégitő modern környezet,izléses, tetszetős ünnepi diszités. Jó ötlet volt a sétahajózás is. A kellemes időjárás csak fokozta hogy jól lehetett pihenni, sportolni, sétálni. A személyzet rendkivüli kedves, szolgálatkész.
Főleg a reggeli bőséges választékkal készült,a gálavacsora sok különleges ételt is kinált, Talán csak húsvét hétfőn hiányoltunk egy kis locsolós hangulatot.
Standard szobában voltunk elhelyezve, első nap a fürdőszobában egy csomó haj fogadott a zuhanyzóban. Sárga törülköző, foltos takaró, nem volt takarítva az ágy alatt az előző vendég ott hagyott gyerekjátékát találtam meg. Az étel kiváló volt mindenre gondoltak, kivéve, hogy a pincérek azzal voltak elfoglalva hogy elvigyék a tányérokat és terítsenek, italt nem tudtunk rendelni, nekünk kellett levadászni a pincéreket.