2010 márciusában megnyílt a Velencei-tó legújabb wellness- és konferencia szállodája, a Vital Hotel Nautis, a tóval és környékével harmóniában épült a gárdonyi kikötő és a szabadstrand közvetlen szomszédságában. A szálloda 81 nemdohányzó szobával és 4 luxus lakosztállyal várja vendégeit, ahol a modern design kényelemmel és luxussal párosul.
2 napos konferencián jártam a HOTEL-ben, a konferencia terem megfelelően tágas, világos, nagy terasszal, hűtés-fűtés biztosított. A szobák megfelelően kényelmesek, bár a WC csésze nagyon kicsi. Az ételek akár a reggeli vagy akár a vacsora minősége és választéka kiváló, mennyisége megfelelő. A Wellness részleg megfelelő ellazulást nyújt a hosszú nap után.
Vonattal érkeztünk Gárdonyba. Szerencsére nagyon könnyen megközelíthető a hotel a vasútállomástól. Ki is van rakva egy jelzés , hogy merre kell menni. A recepciósok nagyon kedvesek, barátságosak voltak. Minden lényeges információt megkaptunk. A szoba teljesen rendben volt. Nekem nem volt kicsi a wc kagyló.
Viszont a közvetlenül elé épített fali radiátor kiálló részében kb 3x zúztam le a vállamat, pedig nem vagyok egy Arnold Svarczenegger. Az étkezésekkor nagyon meg voltam elégedve. Egy cukrászt azonban felvehetnének, mert a sütik nagyon fapadosak voltak a többi ételhez képest. Tök jó, hogy családbarát a hotel, néha lehetne tematikus hétvége keretén belül kizárólag felnőttbarát hétvége is valamilyen programmal megspékelve. A kinti nagy medencében egyszerre 12 kisgyereket és babát számoltam, míg a gyerekmedencében nem volt senki egész nap. Úgyhogy én beültem oda hűsölni. Így egészen biztosan nem dobtak fejbe labdával vagy ugrottak mellettem bombát. :-)
Nagyon hangulatos volt a gitáros est a vacsoránál. Tekintve hogy nem nagyon van Gárdonyban nightlife lehetne péntek éjszakánként a bárban zenés táncos mulatság. Egészen biztosan visszatérünk még ide.
Ez nem csak egy nagyszerű szálloda, annál sokkal több. A szoba, de különösen a fürdőszoba dizájnja nagyon egyedi, fantáziadús. A variálható világítás szenzációs! A szoba tágas, kényelmes, kitűnően berendezett. Minden patyolattiszta. A személyzet rendkívül udvarias, segítőkész. Az étterem szintén remek.
A svédasztal választékba bőséges, az ételek finomak. A wellness részleg kiváló. Egyedül a fitness szoba kicsi, a futópad nem működött tökéletesen. Összességében: az egész szállodának különleges, egyedi hangulata van. A vendég egy új világot ismer meg.
2015 május elején voltunk három kétágyas szobában (baráti házaspárokkal) helyettük is nyilatkozhatok Csak jókat mondhatunk a szállodáról. Elsőként amit kiemelnék a konyhájuk az pazar mind választékban ,mind minőségben. A wellnesst is dicsérni lehet. A szobák tiszták és modernek voltak bőven megfelel két személynek.
Szuper hely, kedves, segítőkész a személyzet, tiszták és kényelmesek a szobák, nyugalmasnak tűnt a hely, noha egy vállalati programon voltam, így meglehetősen tele volt a szálloda. Hihetetlen az ételválaszték, még reggelire is mindenféle komoly kaját is lehetett választani, bár a vegetáriánusokra nem nagyon gondolnak (nem szóltam előre - lehet, hogy ha szóltam volna, készültek volna nagyobb vegetáriánus választékkal).
Nagyon jól éreztük magunkat a barátainkkal együtt. Igazán elégedettek voltunk a szilveszteri programmal is. Fantasztikus volt a zenekar, szép a dekoráció. Finom ételek közül válogathattunk, sajnos a három nap alatt egyszer sem találtunk halat! Így aztán mivel vegetáriánus vagyok a salátákon kívül rántott sajtot, vagy túrós tésztát ehettem felváltva.
Az étkezésnél ezért vontunk le egy pontot. A tisztaságnál meg azért,mert habár a szoba nem dohányzó volt,erősen érezni lehetett főleg az első nap, hogy dohányoztak benne.
A fiunk születése óta (kb. 2 év 5 hónapja)most először töltöttünk a párommal kettesben egy egész hétvégét, amihez jobb helyszínt nem is választhattunk volna. Csak jót írhatok, a környék szép, rendezett, a szálloda tiszta, kényelmes, tágas, kellemesen berendezett, a személyzet udvarias, segítőkész, barátságos, a szolgáltatások színvonala tükrözi a 4 csillagot és teljesen rendben az ár-érték arány is.
Amiért a kényelem kategóriában eggyel kevesebb csillagot adtam az az, hogy nekem kicsit puha volt az ágymatrac, de ez teljesen eltörpül a többi remek dolog mellett :) Egy valamit még megjegyeznék, ami nem a szállodát minősíti, inkább annak vendégeit, ez pedig a parkolás, mégpedig 1 autóval 2 helyen. Nagyon kellemetlen, amikor azzal kezdődik a várva várt pihenés, hogy helyet vadászunk a zárt parkolóban, ami a szobaár része. Talán erre kellene kitalálni valamit. De még ez sem tudta elrontani a pihenésünket :) Köszönjük Vital Hotel Nautis! :)
A szállás remek volt igényeinket kielégítette. A személyzet nagyon készséges, kedves és szolgálat kész volt. Az étkezés minősége és változatossága valamint mennyisége jó volt. Talán a gyerekek számára nem volt mindig elég választék. Megjegyzem ez lehet, hogy csak a mi gyerekeinknek volt néha probléma.
Személyzet: A szálloda személyzete kifogástalanul kedves, figyelmes és szolgálatkész. Wellness: A wellness részleg belső építészetileg fantáziadús, rendkívül kellemes. A kinti medencék mellett viszonylag kevés az árnyék, nyáridőben elkelne még néhány napernyő. Sport: Kerékpár bérelhető a szállodástól, kora reggel nagyon kellemes a biciklizés a tó melletti kerékpárúton.
Lehetőség van fallabdára (ütő van! ), asztali teniszre, bowlingra stb. Szobák: A szobák tágasak, kényelmesek, tiszták. Ugyanakkor egy 4-csillagos szálloda nem engedhetné meg magának, hogy a fotelek műbőr borítása felülethibás legyen. A keletre néző szobák kissé zajosak (közel van a vasút, közúti forgalom stb. ) A nyugati szobák néznek a Velencei tóra, ezek feltehetően csendesebbek, de csak felárral vehetők igénybe. Konyha: Finom és változatos ételek. Összességében elégedetten távoztunk.
2014. május végén, egy csapatépítő tréningen vettem részt a hotelben. Szép helyen van, csodás a szálló is. A wellness rész hatalmas, bár azt nem vettem igénybe, de a többiek, akik igen, agyon dicsérték. Modernek és tiszták voltak a szobák, szépen berendezve, a reggeli és vacsora bőséges és finom volt.