Kecel város Bács-Kiskun megyében, a Kiskőrösi járásban található. Kecel a DunaTisza köze nyugati felén három történeti-néprajzi táj: a Kiskunság, a Bácska és a Kalocsai Sárköz találkozásánál fekszik.
Nevezetességei: Pintér Művek Hadtörténeti Múzeum, Haditechnikai Park, Szabadság-emlékmű, Patachich Gábor szobra, Trianon-emlékmű, második világháborús emlékmű, Ősök kútja, Nepomuki Szent János-szobor, Keceli Gyógyfürdő.
Családlátogatásra érkeztünk Kecelre és meghívtak minket a Fürtös Vendéglőbe. Én nem igazán ismerem az ottani vendéglátóhelyeket, de ez már kívülről is tetszett. Kellemes meleg idő volt aznap, így egy kinti asztalnál ültünk le. Aznap éppen nem voltak sokan az étteremben, a kiszolgálás gyors volt....
Két közepes pizzát rendeltem ehelyett 2 kicsit hoztak ki, de ugyan annyit fizettem. A pizza finom, de a széle kissé égett, túl sütötték, csalódtam, de a jóllakottság teljesült.
A kecel központjában működő Friss pékségben már jártam egyszer 2023 március 15-én, de betértem újra tavaly júliusban is, ha már egyszer útbaesett a helybéli borász barátom pincéje felé. Vettem egy mákos tekercset, pont azt hozta, amit az albán pékségek e műfajban tudnak. Jóindulattal három pont.