A Barlangfürdőtől néhány percre, Miskolc-Tapolca központjában található az Alfa Hotel, amely tizenhat kétágyas, kényelmes szobával várja vendégeit, a wellness centrumban pedig kellemesen kikapcsolódhat a vendég.
Január közepén jártunk itt a Kedvesemmel! Mindennel maximálisan meg voltunk elégedve! A pazar borvacsoránál a tulajdonos úr maga is jelen volt, és őszintén érdekelte a véleményünk, ami különösen szinpatikus volt. A büféasztalos félpanzió bőséges és változatos volt, meglepetésként pedig barlangfürdő belépőt is kaptunk!
2012. július hónapban friss házasokként vettük igénybe ,,kisfeleségemmel'' az Alfa Hotel által hirdetett Mézes-Hetek Nászutas ajánlatot. Életem legszebb 6nap/5éjszakáját töltöttük Miskolctapolcán. Hihetetlen volt látni és tapasztalni azt az udvariasságot,odafigyelést és kedvességet amit a személyzet minden egyes tagja tanúsított a nap 24 óráján keresztül.
A reggeli és vacsora választéka messze felülmúlja ahárom csillagos éttermekre és hotelekre jellemző kínálatot . (Aki ebből nem tud választani azt el sem tudom képzelni,hogy egy átlagos reggelin vagy vacsorán mit fogyaszthat! ). Csodálatos és megható volt az érkezés napján felszolgát személyreszabott ünnepi vacsora az ajándék koktélokkal. Külön kiemelném a narancsos-fahéjas vágyfokozó masszázst ,reggeli úszáshoz kíválóan alkalmas úszómedencét,infra és finnszaunát,pezsgőmedencét,szaunaszeánszokat. A Barlangfürdő látványa is magávalragadó és felejthetetlen pillanatokat szerzett. Alföldi ember lévén ritkán láthat az ember ilyen csodás hegyeket,vízesést és környezetet mint amit ez a vidék kínál. További pozitívumként tapasztaltam,hogy INGYENES a légkondícionálás,parkolás,internet használat. Egyszóval a mai napig sokat gondolok az itt eltöltött csodálatos pillanatokra és élményekre. Ha Isten is úgy akarja rövid időn belül szeretnénk újra átélni az ALFA Hotel által nyújtott kivételes vendégszeretetet.
A férjemmel és barátainkkal április elején voltunk ebben a hotelben. Maximálisan meg voltunk elégedve mindennel. A wellnes részleg nem túl nagy, de minden meg van benne, ami a testi felüdüléshez kell. A kaja nagyon finom, házis jellegű. A személyzet nagyon kedves volt. Mindenkinek nagyon ajánlom!
A személyzet kedves, udvarias, előzékeny. A reggeli és a vacsora svédasztalos volt. Máshol nagyobb választékkal találkoztunk, de nekünk teljesen megfelelt. A szobánk a viszonylag nagy forgalmú utcára nézett, emiatt kissé zajos volt. A franciaágy elég keskeny, inkább csak "másfél személyes" :) A matraca eléggé kényelmetlen.
A wellness a "szokásos" szaunát, sószobát stb. tekintve jó, de a "belső" medence mindössze egy jakuzzi. A külső medencét az áprilisi időjárásra tekintettel nem próbáltuk ki. Az "ár/érték" kategóriát a következő miatt pontoztam le: a szállásunkat már januárban lefoglaltam, majd pedig az utazás előtt 3 héttel meglepve tapasztaltam, hogy egy 5 m2-rel nagyobb szobát - egyébként ugyanezekkel a feltételekkel - 20ezer Ft-tal olcsóbban hirdetnek. E-mailben rákérdeztem, hogy valóban így van-e, hiszen akkor értelemszerűen átfoglalom arra. Válaszra sem méltattak! ! ! (Ezt pedig mindenki ítélje meg úgy, ahogy akarja. . . )
Alfa Hotel válasza
Kedves Vendégünk!
Köszönjük szépen, hogy megosztotta velünk véleményét! Kérésüknek megfelelően megkapták a 10% kedvezményt, melyet a kolléga korábban jelzett e-mailben. Bízunk benne, hogy a jövőben ismét vendégül láthatjuk Önöket!
Kellemes, nyugodt környék, jó levegő! Udvarias, kedves személyzet, a kérdéseinkre szívélyesen válaszoltak, segítettek az eligazodásban, amikor kirándulni indultunk. Finom friss ételek, megfelelő választékban. Tél végi időszakban is szép parkok, csendes pihenőhelyek segítették a pihenést, relaxálást. Jó választás volt, hogy ide jöttünk.
A tömegközlekedés is jó, a nagy távolságok ellenére is könnyen eljutottunk a közeli nevezetességekhez: Diósgyőr, Lillafüred, Miskolc. Minden tekintetben elégedettek vagyunk!
A személyzet nagyon kedves, szolgálatkész. Az étel választék nagyon jó, az ételek finomak, frissek, a reggeli sem volt egyhangú, mindig volt valami új. Sajnos az ágynemű elhasznált, a párnák kemények, laposak, a takarók is láttak szebb napokat. A wellness egy hatszemélyes jakuzzi, finn és infra szauna (tél lévén a kinti medence tárva). A barlangfürdő 600m.
Szolgáltatás kiváló , étkezés jó, konyhai személyzet,étkezésnél igen figyelmes volt. Recepcios férfi igen udvarias volt,udbaigazgatásnál,Miskolctapólcárol helyismeretről,látnivalokrol tájékozott volt. Sajnos /ami nem az ő hibája/ Helyí térképet nemtudott adni!
Szép épület, kiváló, figyelmes, segítőkész személyzet, príma kaja. A baj a szobával volt. Egyszemélyes szobát neveztek ki kétszemélyessé. A franciaágy csak úgy fért be, hogy az ágy végéről lehetett csak felmászni, mert két oldalt kb 15 cm-re már fal volt.
Fel is kellett mászni, mert az ágy végén ülve 1 méterre kezdődött az asztal, fölötte az 1 méteres TV, ami olyan közelről nem nézhető szemkárosodás nélkül. Az ablakokon nincs szúnyogháló. Ajánlottam másoknak is, remélve, csak ez az egy szoba ilyen erőszakolt. Vagy nem?
A hotel teljesen ideális a kikapcsolódásra, minden korosztály számára. A személyzet barátságos, kedves, segitőkész volt. Az éttermi kiszolgálás, a bőséges ételkínálat nagyon rendben volt. A holet tisztaságával maximálisan meg voltunk elégedve. A szobában minden rendbe volt, egyedül az ágy fekvése lehetne keményebb. Ezt leszámitva teljes egeszében meg voltunk elégedve mindennel.
Kellemes hétvége Miskolctapolcán, ahol 2 gyermekkel töltöttünk 2 éjszakát. A fürdő és a bob pálya közel van, a szállás kellemes, a személyzet udvarias és barátságos, a hangulat családias. A reggeli és a vacsora ízletes, a választék (svédasztal) a vendégek számának megfelelő. A 10 és 14 éves gyerekek különösen a wellness részt élvezték. Jó ötlet a napi kétszeri szauna szeánsz.