Hotel Magistern Konferencia & Wellness Siófok bemutatkozása
Az Aranyparton, Siófok egyik legfrekventáltabb részén található a háromcsillagos Hotel Magistern Konferencia & Wellness. Vízparti fekvéséből és jó megközelíthetőségéből adódóan megfelelő választás lehet a Balatonhoz érkezőknek, pároknak, családoknak egyaránt.
Harmadik alkalommal választottuk ezt a szállodát. Számunkra előnyt jelent, hogy különböző medencék vannak, így rossz idő esetén is tudunk fürdeni. Ételek választéka számunkra megfelelő, és külön dicséret jár a pincéreknek, mert ha kértünk szívesen hoztak kancsóban vizet, és nagyon kedvesek figyelmesek voltak. Összességében mi elégedetten távoztunk.
2=3 éjszakát töltöttünk a szállodában nagyon jól éreztük magunkat, az érkezéstől kezdve a személyzet maximális segitséget nyujtott. A recepción még arra is kiterjedt a figyelme az urnak, hogy az ajándékba kapott sétahajó indulási idejét megkérdezze. A szobánk nagyon szép tiszta volt,a Balatonra a látvány csodálatos a szobából.
Étkezés szintén kiváló, választék bőséges. A welness részleg is minden igényt kielégit. Sajnos a második napon a dzsakuzzi elromlott. Az ajándékba kapott masszás mindent felejtetett,Marcsi keze csodálatos. Unokám is nagyon jól érezte magát igazi gyerek barát a szálloda. Ide még visszatérünk. Köszönjük a Hotel Dolgozóinak.
A Hotelba két kiskorú gyermekemmel érkeztem (2 és 9 éves fiaimmal). A recepciónál kedves, udvarias fogadtatás nélkül sikerült a szobát megkapnunk. A wellness részleg röviden: kedves hölgy segített a tájékozódásban, azonnal hozta és felajánlotta a két éves kisfiamnak a vízben történő játszáshoz a játékokat.
Úszómedence nagy, csak a víz hőfoka nagyon nem érte el a kiírt hőfokot. Annak ellenére, hogy folyamatosan mérték a hőfokát szerintem messze volt a kellemes hőfoktól. A jakuzzi nagynak, elfogadhatónak tartom, hőfoka megfelelő. A szoba számomra nagyon nem volt elfogadható. A padlószőnyeg csak úgy rá volt terítve a régi szőnyegre. A port érezni lehetett a levegőben, ami áradt a szőnyegből. Fürdőszoba kicsi és nagyon lehasznált volt, zuhanyzó vízköves. Az egész szoba árasztotta a régi 70 évek hangulatát és felidézte az azóta eltelt időt, ami nagyon meglátszott a szobán. Étkezés véleményem szerint kritikán aluli volt. Egyszerűen számunkra nem volt fogyasztható. Az utolsó nap reggelén le sem vittem a gyerekeket, hanem előző nap délután vásároltam be reggelre és abból készítettem a gyerekeknek reggelit. Hál'Istennek a hűtő jó volt és használható. Ami az utolsó napon ért bennünket az feltette az "i"-re a pontot. A szállást 10 óráig kellett elhagynunk, de még negyed tíz sem volt és már jött is egy új vendég és nyitotta az ajtót. Két kisgyermekem a szobába és meg a fürdőszobában "készülődtem". Nagyon kellemetlen volt. A Hotelből kijelentkezésnél - mivel nem érkezett semmilyen "Elnézést" a kellemetlenségért - rákérdeztem :" Talán 10 órától hamarabb kellett volna elhagyni a szobát ? " Erre a közönyös válasz: "Nem". "Csak jelezném, hogy negyed 10 -kor váratlanul új vendég nyitott ránk ! " Még erre sem érkezett semmilyen "Bocsánat". Csak annyi: "Tévedés történt. " Nagyon rossz és kellemetlen érzéssel jöttünk el. Remélem, hogy ezt olvassák a Hotel üzemeltetői és ha már a szálloda szobáit a szűkös keret miatt nem is tudják felújítani, de a pénzbe nem kerülő "Kedvesség"-re remélhetőleg telik majd. A Hotel a 3 és fél csillaghoz fényévekre van véleményem szerint. Sajnálom, de semmi jót nem tudok mondani a hotelről és soha többet nem fogunk megszállni ott.
Az ételek finomak és bőségesek, a személyzet nagyon kedves és segítőkész,(kivétel ha német nyugdíjas csoport is van akkor a magyar egy kicsit hanyagolva van)a szobák kicsit retrósak és amelyikben nincs klíma az iszonyat meleg, ha csak aludni jár az ember a szobába akkor elfogadható, az árak jók, már kétszer voltam itt nyaralni de mindíg elégedett voltam a szállodával.
Hatalmas élmény volt szilveszter előestéjén mindenkinek a Balaton-parti elő-vacsora (lencseleves, zsíros kenyér, forralt bor, tea), utána wellness, majd a bőséges vacsora. Szilveszter napján séta a parton. . . A szilveszteri buli fergeteges volt, bár a zenekar kicsit hangosra vette, de mindenki nagyon jó érezte magát.
A szálloda nagyon kellemes volt, a szoba hatott egy kicsit retrósnak. Itt a három csillagból egy 1989 előttről származik. . . A televíziós választék kicsit szűkös volt, esős délutánon jó lett volna a Duna tévét nézni, és hiányoztak a sportcsatornák is. Kevés a konnektor, elkelne egy hosszabbító, hogy ne kelljen bemászni a tévé alá.
Az erkély elég kietlennek hatott a rozsdás korláttal és a műanyag székekkel. Ezért oda nem volt kedvünk kiülni, pedig a kilátás csodálatos. Mindezeket a személyzet és az ellátás minden igényt kielégítő színvonala feledtette: szolgálatkészek, kedvesek, voltak, jó emléket hagytak bennünk. Összességében jól éreztük magunkat, a felsorolt hiányosságokat inkább csak az interneten kapott információkhoz képest tűnnek fel. A reklám alapján többet vártunk. Ja, és középkorú pár vagyunk.
Nagyon kenyelmetlen volt negyunknek 1 szobaban aludni mivel + 1 potagy volt meg feleslegesen a szoban, ami sok helyet foglalt. A kisagy nagyon le volt strapalva, ugyanugy mint az osszes berendezes a hotelben. A TV 1000 eves, az oreg matracok rugoi pattogtak, a furdoszoba katasztrofa, a kad mint a smirgli. Nagyon meleg volt, nyaron klima nelkul nem tudom mit csinalnak a vendegek.
Ami pozitiv a tisztasag es a szemelyzet rendkivuli kedvessege! Az etterem valaszteka finom es boseges, de ez csak azokon a napokon mondhato el, amikor telthaz van, mert az elso nap vacsoraja igen gyer volt. . . egyetlen javaslat igy a 21. szazad tajan: FELUJITANI! ! !
Az április közepe erősen előszezon legnagyobb tavunk partján, de biztosra veszem, hogy ebben a házban július végén sem kell előre szobát foglalni, mert mindig lesz szabad. A fekvése pedig jó. A víz felőli kijárat egyenesen egy szabadstrand. A wellness részegükkel nyilván a nem kánikulai hónapokban betérőkre lőnek, de hiába.
A ház reménytelenül lepukkant. A szobák kicsik, a bútorok a '70-es évekből maradtak itt, a fürdőszoba kétfunkciós (zuhany-mosdó kombi)csaptelepe szintén. Még a törülköző is. Ez talán elment a 35 évvel ezelőtti szakszervezeti tag tanárároknak, de ma kevés. Nincs pénz, nincs pénz - ez ordít mindenről. Ahhoz képest, hogy milyen sivár hely, még drága is - 17e Ft egy éjszaka két főnek. Legalább a recepciós korrekt módon teszi a dolgát, játszik a Szép kártya. Ilyen egy Kádár-kori üdülő - reménytelenség über alles. . .
Minden remek volt, a személyzet kedves, a hotel kellemes, családias, az étterem kifogástalan, nagyon finom dolgokat ettünk és hatalmas választék volt, le a kalappal! Egyedül a szobák hangszigetelésével nem voltunk annyira elégedettek, eléggé áthalltszott a szomszéd család mindenestül, de szerencsére nem töltöttünk sok időt a szobában.
A szobák valóban kétágyasok voltak, ahogy azt ajánlatukban is közölték (ősrégi heverők összetolva). . . nem franciaágyak. :( összebújás kizárva, ha nem vagyunk "kontakt" pár, akkor kényelmes. A takarító személyzetnek nagyon gratulálok, valóban tiszta volt a szoba, a fürdő!
Sajnos, arról nem tehettek, hogy a gyerek fenekét kidörzsölte a fürdőszobai kád, mert felülete olyan volt, mint a smirgli. . . A tévé ősrégi, melyen a mese csatorna be sem jött. Az internetezés megoldott, de az esetleges netlopás miatt folyamatosan meg kellett adni a belépő kódot. . . mely ha nem volt nálunk. . . nem volt internetünk sem. A wellness részleg szép, ott azt vártuk, amit kaptunk. A személyzete tündéri! A konyha . . . nem túl változatos, a "húsleves": vegeta, zöldség, tészta combo, sosem látott húst, de éhen nem maradtunk, ugyan a gyerekek egyszer később mentek! : Vacsora felszolgálás csak 20. 00 óráig! ! ! Fél 9-kor felajánlották a nagy gyerekeimnek, hogy a desszertből megvacsorázhatnak, ha jó, vagy el lehet menni, mert már nincs más étel. . . . (ez a magyar mentalitás. . . ) A recepció személyzete kedves, segítőkész, de ez még rajtuk is kifogott. Összességében: Ha nem lett volna akciósan az első éjszaka 1 Ft, az éjszakánkénti 17. 900 Ft (még félpanzióval is! ) túlzás. Hacsak, valaki nem rajong a "retro"-ért. . . és a közepes minőségű ételért. Nyáron tán kicsit jobb lett volna a véleményem, hisz a csodás Balaton csak egy karnyújtásnyira van, s a panel épület elhelyezkedése miatt az erkélyről mindenki láthatja.
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Parkolás a szálloda előtt, nem őrzött: ingyenes (Foglalás nem szükséges) • Zárt parkoló, nem őrzött: 1000 Forint / nap (Foglalás nem szükséges)
Kisállat bevihető
• Kis testű kutya, 5 kg-ig: 5500 Forint / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • étterem / kávézó • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség • étterem • bár