Várlátogatás után hatan ültünk be ebédelni a Végvár Ételbár kerthelyiségébe. Mellettünk egy család szülinapozott kb. 20 fővel, de ők már a főfogásnál tartottak ekkor. Rajtuk kívül két asztalnál ültek ketten-ketten, tehát nem "telt házas" " úszik a placc" helyzetben tértünk be ide.
Három "felszolgáló" közül kettő a köszönésünket sem viszonozta, majd türelmesen végignézték, hogy a 4 fős asztalokból összeállítunk egy hat személyes asztalt. . . Úgy tíz perc "hatásszünet" után a fiatalabbnak tűnő hölgy odafáradt és kedvesen megkérdezte, hogy sikerült-e már ételt választanunk (az étlapok az asztalokon voltak,nem kellett kihozni). . . 36 Celsius fokban talán az itallal kellett volna kezdenie, de ez volt a kisebb problémánk. . . Az Újházy-tyúkhúslevesnek csúfolt valami ízében és megjelenésében a kórházi "csontlevesekhez" hasonlított. A hideg körtekrémleves akár jó is lehetett volna, de nem volt hideg. A " lecsós" tarján 3 db fél ceruzányi vastag pritaminpaprika képviselte a lecsót, a honlapjukon található képen szereplő "kakastaréjt" pedig egy teáskanál apróra vágott "szalonnagyönggyel" helyettesítették. Az adagok kicsik, a "tálalás" egy lecsúszott munkahelyi menza színvonalát idézi. Pozitívumként a felszolgáló fiatalember igyekezetét tudnám csak kiemelni, aki legalább a lelkesedésével igyekezett menteni a menthetőt. Az étterem árai az általunk tapasztalt minőséghez és színvonalhoz képest túlzónak tűnnek, amire még 10% szervízdíjat is felszámolnak. . . Nagy csalódás volt számunkra a Végvár Ételbár. . . !
Családommal jártam ezen a helyen már többször is. Eddig a kiszolgálással minden rendben volt,azonban a legutóbbi alkalommal keserédes szájízzel távoztunk. Egy szőke hajú,szemüveges lány szolgált ki,aki olyan unott volt,hogy arra szavak nincsenek. A köszönés is nehezére esett,rutintalan,flegma.
Ezen helyen mindig kedves,és mosolygós kiszolgálásban volt részünk eddig,tapasztalt,és rutinos felszolgálókkal,akik a vendégre figyelnek. Az ételek nagyon finomak voltak,a kilátás,a panoráma pedig gyönyörű. Ajánlom a helyet,a tulajnak pedig üzenem,hogy ezt az unott kollégát olyan helyre "tegye",ahol vendégekkel nem érintkezik. Plusz pont,hogy van játszótér,így a gyerekeknek nem unalmas ha várni kell picit az ételre. Állatbarát hely,ami szintén nagy előny.
Amikor erre járunk, mindig betérünk egy kiadós ebédre és desszertre . Csak ajánlati tudjuk mert sosem csalódtunk. Kellemes környezetben, extra figyelmes kiszolgálás jellemzi helyet és ami még a legfontosabb, hogy mindig friss és kiváló alapanyagokból készítik el villámgyorsan a kedvenc kiválasztott ételeket számunkra.
Korábban már voltunk ezen a helyen többször a férjemmel, akkor teljesen meg voltunk elégedve: nagyon hangulatos hely, finom ételekkel, korrekt árazással.
Most viszont nem tudom, hogy mi történt, csalódottak vagyunk: - a pörkölt mellé köretként kért juhtúrós, szalonnás sztrapacskáról "lefelejtették" a juhtúrót és a szalonnát, természetesen teljes áron (mint főétel) felszámolva - a borlap nem volt kirakva (árakkal) és nem előttem öntöttek a kért borból, ráadásul álmunkban sem gondoltuk volna, hogy 2480 Ft/ EGY DL egységáron fogják elszámolni az ételhez ajánlott bort (utólag így már értem a szomszédos asztalnál hallott méltatlankodást) - a limonádé ihatatlanul cukros (szirup jellegű) és citromos volt, de a nálam lévő vízzel tudtam rajta valamennyit javítani
A Siroki vár megtekintése után tértünk be egy ebédre. Előre kinézett hely volt. Az értékelések alapján. Nem csalódtunk. Hangulatos hely. Gyors kiszolgálás. Megfelelő ár érték arány. Ami nem tetszett, lehetne a sóval óvatosabban bánni a sték burgonyán. Egyébként ízletes ételeket kaptunk. Menű is kapható.
A várat akartuk megnézni, de technikai okokból zárva volt. Ezt persze csak a bejáratnál derült ki, a parkolóban nem. Helyette jót sétáltunk és megéheztünk. Láttuk a Végvár vendéglő tábláját, de egy kicsit félve mentünk fel a lépcsőn, hogy tényleg nyitva van-e (télen, hétköznap).
Nagyon kedvesen fogadtak, annak ellenére, hogy ebéd közben zavartuk meg a személyzetet. Finomat ettünk, ittunk olcsón, kellemes hangulatban. A kínálat szokásos, nem túl széles. A pörkölthöz kínált szilvás krokett zseniális!
Évente többször is betérünk ide, amikor Sirokon járunk. A turista menü rendkívül korrekt áron van (1700 Ft kb), és valóban elég a leves és a főétel. Hangulatos hely a vár tövében, gyors a kiszolgálás és jól esik ide betérni túra után. Mindig vannak vendégek, de gyorsan halad. Kint van a gyerekeknek játék lehetőség, amíg az ételre várnak. Biztos, hogy jövünk máskor is.
Félpanzióra voltunk befizetve a nyaralásunk során. Külön félpanziós étlapról választhatunk. Amin viszonylag nagy volt a választék. Nagyon finom ízletes és szépen tálalt ételeket kaptunk. A kiszolgálás is nagyon udvarias és figyelmes volt. Egy kis furcsaság volt azért! Amikor babgulyást ettünk, kértünk hozzá egy kis erős paprikát.
A siroki vár nagyon tetszett (bár éppen egy része felújítás miatt nem látogatható). Kicsi, takaros, gyönyörű kilátással. Ajánlom mindenkinek. A vártúra után jól esik egy ebéd. Erre tökéletes a vár közvetlen tövében, a várparkoló után lévő Végvár Ételbár.
Arra számítani kell, hogy nem elég a turista pénztárca egy ebédhez, gyakorlatilag ez egy étterem, éttermi árakkal. A leves kiadós volt (Falusi kakasleves taréjával), a másodiknak választott Tűzdelt áfonyás szarvassült szalonnás kukoricalepényen, pirított erdei gombákkal látványosan volt tálalva, de számomra elég rágós volt a szarvassült (a párom is alig bírta elrágni). A legjobban a desszert ízlett (Csokis tündér narancs zselével és aszalt gyümölcsökkel). Ez egy nagyszerű hely, itt a "világvégén". Nem kell éhesen tovább menni. Bár csak lenne több ilyen hely ezeken a kiránduló helyeken!
Nagyon barátságos környezetben, barátságos felszolgálók isteni ételeket kínálnak. A borok finomak. A gyerkőc az udvaron lévő fa mászókán és hintán nagyon jól érezte magát. . . . . . . . . . . Csak ajánlani tudom! Az étterem által kínált egy napos program csomag ( kincsvadászat, vártúra, 3 órás Bükkszékfürdő belépő és háromfogásos ebéd) kitűnő és ötletes. A vár innen már csak egy izmos 5 percre van :)