Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szent István-székesegyház Székesfehérvár

Így is ismerheted: Szent István Bazilika
4,8
16
értékelés
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
2. helyezett
városi Templom közül
Kategória
Templom
Szent István-székesegyház Székesfehérvár
Szent István-székesegyház SzékesfehérvárSzent István-székesegyház Székesfehérvár
Szent István-székesegyház SzékesfehérvárSzent István-székesegyház Székesfehérvár
27 fotó

Szent István-székesegyház Székesfehérvár bemutatkozása

A Székesfehérváron található székesegyház egyike hazánk koronázótemplomainak, hiszen 1235-ben IV. Bélát itt koronázták meg. Jelenlegi ismereteink szerint Géza fejedelem a mai bazilika helyén építtette fel házát, melyet később a törökök dzsámiként használtak, majd a többszörös felújítási munkálatok után 1938-ban XI.
Tovább olvasom >>

16 vendég értékelése alapján

Kihagyhatatlan
80%
Érdekes
20%
Átlagos
0%
Kihagyható
0%
Időpazarlás
0%
Kihagyhatatlan

16 vélemény
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Pihentető napok Székesfehérváron
Pihentető napok Székesfehérváron
2024.12.20-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
CE Plaza Hotel Siófok - Négycsillagos wellness teljes ellátással
Négycsillagos wellness teljes ellátással
2024.06.02-ig
CE Plaza Hotel Siófok
74.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval
Hotel Yacht Siófok - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.01-ig
Hotel Yacht Siófok
37.149 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval

Szent István-székesegyház Székesfehérvár vélemények

174
5149
725
94002
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 264 városban járt márFelfedező - 3319 helyen első értékelőNépszerű író - 2495 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 94002 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2023. április 8.barátokkal járt itt
A fehérvári bazilika a legjelentősebb vallásos építmény a megyeszékhelyen, amely a belvárosban található, és magaslati fekvésének köszönhetően még inkább a város fölé magasodik. Egy oldallépcsőn lesétálva innen a sétálóutcán találjuk magunkat. Kívülről leginkább a barokk stílusirányzat jellemzi, de a belső térben gótikus és klasszicista elemek is fellelhetőek rajta.
Itt fényképeztem:
Szent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - Egyéb
Még több kép (2 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
71
79
78
2715
Rubin fokozatú értékelőOrszágjáró - 64 városban járt márFelfedező - 86 helyen első értékelőNépszerű író - 22 hasznos szavazat2 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 2715 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2023. március 13. járt itt
Ahogy a buszpályaudvarnál leszálltunk a buszról, az első épület, amit a történelmi Székesfehérvárból megláttunk, ez a székesegyház. Közelebb érve, és a templomba belépve, rácsodálkoztunk a belső díszítettségére. Itt koronázták meg 1235-ben. IV. Bélát.
Altemplomának bejáratánál hősi emlékmű található.
Itt fényképeztem:
Szent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - Egyéb
Még több kép (18 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 14 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.