Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szent István-székesegyház Székesfehérvár

Így is ismerheted: Szent István Bazilika
4,8
8
értékelés
1. helyezett
városi Templom közül
Kategória
Templom
Szent István-székesegyház Székesfehérvár
Szent István-székesegyház SzékesfehérvárSzent István-székesegyház Székesfehérvár
Szent István-székesegyház SzékesfehérvárSzent István-székesegyház Székesfehérvár
27 fotó

Szent István-székesegyház Székesfehérvár bemutatkozása

A Székesfehérváron található székesegyház egyike hazánk koronázótemplomainak, hiszen 1235-ben IV. Bélát itt koronázták meg. Jelenlegi ismereteink szerint Géza fejedelem a mai bazilika helyén építtette fel házát, melyet később a törökök dzsámiként használtak, majd a többszörös felújítási munkálatok után 1938-ban XI.
Tovább olvasom >>

8 vendég értékelése alapján

Kihagyhatatlan
75%
Érdekes
25%
Átlagos
0%
Kihagyható
0%
Időpazarlás
0%
Kihagyhatatlan

8 vélemény
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Napi árak
Napi árak
2023.12.01-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
25.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.05-08.31.
CE Plaza Hotel Siófok
39.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2023.12.29-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
45.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval

Szent István-székesegyház Székesfehérvár vélemények

165
4740
608
86135
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 257 városban járt márFelfedező - 3022 helyen első értékelőNépszerű író - 2496 hasznos szavazat10 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 86135 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2023. április 8.barátokkal járt itt
A fehérvári bazilika a legjelentősebb vallásos építmény a megyeszékhelyen, amely a belvárosban található, és magaslati fekvésének köszönhetően még inkább a város fölé magasodik. Egy oldallépcsőn lesétálva innen a sétálóutcán találjuk magunkat. Kívülről leginkább a barokk stílusirányzat jellemzi, de a belső térben gótikus és klasszicista elemek is fellelhetőek rajta.
Itt fényképeztem:
Szent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - Egyéb
Még több kép (2 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
66
36
48
1690
Rubin fokozatú értékelőOrszágjáró - 51 városban járt márFelfedező - 51 helyen első értékelőNépszerű író - 30 hasznos szavazat2 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 1690 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2023. március 13. járt itt
Ahogy a buszpályaudvarnál leszálltunk a buszról, az első épület, amit a történelmi Székesfehérvárból megláttunk, ez a székesegyház. Közelebb érve, és a templomba belépve, rácsodálkoztunk a belső díszítettségére. Itt koronázták meg 1235-ben. IV. Bélát.
Altemplomának bejáratánál hősi emlékmű található.
Itt fényképeztem:
Szent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - EgyébSzent István-székesegyház Székesfehérvár - Egyéb
Még több kép (18 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 6 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.