Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tárgyak helyett különleges ajándék: gasztroélmény minden alkalomra

2024.02.06 | 8 perc

Születésnap, névnap, évforduló? Aranyozz be bármilyen ünnepet egy különleges gasztroélménnyel, ami örök emlék lesz! Magyarország jobbnál jobb éttermeiben ugyanis elképesztő fogásokat kóstolhatunk meg. Lepd meg szeretteidet varázslatos ajándékutalványokkal, amiket kiváló éttermekben válthatnak be! Hol? Már mutatjuk is!

 

Rutin (Budaörs)

Ellenállhatatlan, modern bisztrókonyha tárul fel előtted a budaörsi Rutin gasztrolubickolóban, ahol a hazai élelmiszerekből készítik el a legfinomabb fogásokat – nagy hangsúlyt fektetve a hazai alapanyagok felhasználására. A barátságos légkörben nem kell szorongani, hanem felszabadultan koncentrálhatsz a csodás ízekre a kedves kiszolgálás mellett. A minőségi tálalás pedig már akkor levesz a lábadról, amikor még hozzá sem értél az ételhez. Képzeld el, hogy örülnének szeretteid egy ilyen programnak!

Ajándékutalvány>>

Fotó: Rutin Budaörs Facebook oldalaFotó: Rutin Budaörs Facebook oldala

 

 

Csokonai Étterem (Debrecen)

„Jó bornak nem kell cégér” – mondhatnánk, hiszen a debreceni Csokonai Étterem már 33 éve bizonyítja rátermettségét gasztrofronton. Aki egyszer betér és megtapasztalja a vendéglátóhely különleges atmoszféráját, isteni ételeit, garantáltan visszatér még. A díjnyertes étteremben a csodálatos kiszolgálásra sem lesz panasz. A Debrecen szívében fellelhető helyen kétszemélyes tálakat, lehengerlő tésztaételeket és csinos desszerteket is rendelhetsz.

Ajándékutalvány>>

Fotó: Csokonai Étterem Facebook oldalaFotó: Csokonai Étterem Facebook oldala

 

 

Malom és Kacsa Étterem és Rendezvényház (Tata)

Ódon vízimalomból született meg a tatai Malom és Kacsa, mely nem csak étterem, de rendezvényház is egyben. A tatai Öreg tó ölelésében fekvő vendéglátóhelyen egy meghitt vacsora vagy ebéd mellett élvezheted a vízre nyíló, panorámás látványt. A modern és a magyar konyha összefonódásából megkomponált ételköltemények házi receptúrák alapján készülnek, nagy odafigyeléssel és friss alapanyagokból. Ráadásul a séfek még arra is ügyelnek, hogy az ételérzékenységgel küzdők is gondtalanul csemegézhessenek.

Ajándékutalvány>>

Fotó: Malom és Kacsa Facebook oldalaFotó: Malom és Kacsa Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Városlátogatás az „Élővizek városában - látvnivalók Tatán
Tata az „Élővizek városa” nevet nem véletlenül kapta, hiszen az Öreg-tó, a Cseke-tó és Derítő-tó mellett számos gazdag vizű patakot és ért is találunk környékén. A varázslatos Angolpark, a híres Öreg-tó, és az ikonikus tatai vár mellett még számos érdekesség vár rátok ebben a gyönyörű városban.

 

 

The Magic (Budapest)

Ajándékozz valóban varázslatos élményt karácsonyra, mert a budapesti The Magic-ben Roxfort csodavilága elevenedik meg! Haladj Harry Potter nyomdokaiban, és vedd sorra a mágikus főfogásokat, kérj egy varázsburgert vagy csak ülj be egy csodás nyalánkságra! Mindezt leöblítheted egy füstölgő üstben felszolgált bájitallal, mondjuk az eper-málna-vattacukor ízesítésű Szerelem főzettel, esetleg egy korsó vajsörrel. Ha pedig szeretnél, akkor a gasztroélményen túl a szabadulószobához is vásárolhatsz utalványt!

Ajándékutalvány>>

Fotó: The MAGIC Budapest Facebook oldalaFotó: The MAGIC Budapest Facebook oldala

 

 

Kistücsök (Balatonszemes)

A külföldi gasztronómia pazar frissessége tükröződik vissza a Kistücsök étteremben felszolgált tányérokon, melyek igazi kulináris kalandra hívják a vendégeket. Ezen a lebilincselő helyen mintha a Balatont idéznék meg minden egyes fogással a helyi hagyományok és alapanyagok maximális tiszteletben tartása mellett. Válogathatsz a jól átgondolt étlapról, de akár egyben is letesztelheted a környék finomságait a „Régiónk ízei” menüben, ami az előételtől a desszertig gondoskodik róla, hogy megismerd a helyi gasztronómia elemeit.

Ajándékutalvány>>

Fotó: Kistücsök Food & Room Facebook oldalaFotó: Kistücsök Food & Room Facebook oldala

 

 

Újváros Bisztró (Szarvas)

Nem kétséges, hogy a közösen átélt élmények a legfontosabbak, amihez hozzájárulhatsz egy ajándékkártyával, mely a Dining Guide által is elismert, Újvárosi Bisztróba szól. A kulturális és a kulináris hagyományokra épülő ételek mindegyike tartalmaz egy csipetnyi extrát, ami minden falattal egyedivé teszi az étkezést. A specialty kávé, bor-, koktél- és fine bisztró kínálata hihetetlenül gazdag. Az étteremben pedig lehetőség lesz elmerülni az 5 fogást felvonultató „Kóstoló” menüben is.

Ajándékutalvány>>

Fotó: Újváros Bisztró SzarvasFotó: Újváros Bisztró Szarvas

 

 

Végállomás Bistro & Wine (Miskolc)

A bükk hegység kifogyhatatlan értékei inspirálják és éltetik a Végállomas Bistro & Wine-t, ahol még az erdő ehető kincsei is terítékre kerülnek. A szezonális, friss, termelői alapanyagok rendszeres résztvevői a fogásoknak. A séfek pedig előszeretettel szereznek be vadgyümölcsöket, gombákat, gyógynövényeket is a közeli rengetegből, hogy beépítsék őket legújabb alkotásaikba.

Ajándékutalvány>>

Fotó: Végállomás Bistor & Wine Facebook oldalaFotó: Végállomás Bistor & Wine Facebook oldala

 

Ikon (Debrecen)

A hamisítatlan fine bistro stílus köszön vissza a debreceni Ikon étteremben, melynek célja, hogy maradandó élménnyel ajándékozza meg a vendégeit. A lokális értékekre és a szezonális alapanyagokra támaszkodva páratlan ételek születnek a konyhán. A hagyományos ízvilágba Thür Ádám séf visz csavart, aki II. Erzsébet királynő lányának, Anna hercegnőnek is főzött már.

Ajándékutalvány>>

Fotó: Ikon Restaurant DebrecenFotó: Ikon Restaurant Debrecen

 

 

Renaissance Étterem (Visegrád)

Mátyás király kedvenc sültjeit és az ínyenceknek szánt szarvasgerincet is megkóstolhatod a visegrádi Renaissance Étteremben. Ezen az egyedülálló, középkori lakomán 500 évet utazhatsz vissza az időbe. Lepd meg családod férfi tagjait ezzel az ajándékkal, ahol fantasztikus húsételekből válogathatnak!

Ajándékutalvány>>

Fotó: Renaissance Étterem - Restaurant Facebook oldalaFotó: Renaissance Étterem - Restaurant Facebook oldala

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Pécs kulturális értékeinek felfedezése közben nem mehetünk el szó nélkül a helyi gasztroélet mellett, amely az elmúlt években népszerű újításokat hozott a városba. Minden sarkon éttermekbe, kávézókba és cukrászdába botlunk, úgyhogy hoztunk egy kis segítséget merre induljatok el, ha korgó gyomrotok már a templomok harangjátékánál is hangosabban jelzi az ebédidőt.
Magyarország második legnagyobb fürdőjének otthona a Bükhöz tartozó Bükfürdő, ahol nem maradhat ki a kirándulásból a Répcementi tanösvény, illetve a Kneipp és Nordic Walking Park bejárása sem. Ha viszont szempont a családbarát program, akkor a Kristály Tornyot, a Napsugár Játszóparkot és a felnőtteknek is ideális Funcity-t célozd meg!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
2022.04.27 | 14 perc | Szállások | Gasztronómia | Utazási tippek
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.