Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében

2023.12.15 | 6 perc

Tombol a hideg idő és talán nincs is jobb módja annak, hogy felmelegedjünk a téli zimankóban, mint belekortyolni egy csésze ínycsiklandó forró csokoládéba. A főváros varázsa a hűvösebb hónapokban is ezernyi színben ragyog – a meghitt hangulatot pedig érdemes fokozni a legcsábítóbb forrócsoki-lelőhelyek felfedezésével. Ebben a cikkben 7 helyet mutatunk, ahol az aromás ital és a hangulatos környezet egyaránt magával ragad.

 

A hideg időjárás bizony nem elég indok arra, hogy otthon maradjunk. Öltözzünk fel rétegesen, találkozzunk a barátainkkal, szeretteinkkel és merüljünk el Budapest téli arcában egy bögre forró csoki társaságában!

 

Ahoy! - Waffle, Chocolate & Lemonade

Cím: 1053 Budapest, Kecskeméti utca 11.

Ha forró csoki – és persze gofri –, akkor Ahoy! A Kecskeméti utcába költözött helyen nem lesz könnyű rendelni, hiszen Snickers és Raffaello ízű forró csokoládékat is megálmodtak, az olyan „alapízek” mellett, mint a kókusz, fahéj és pumpkin spice – ezernyi feltéttel és szórással. Csak rajtad múlik, hogy pillecukorral vagy épp Oreoval dobod fel a melengető italt. Sőt, az Ahoy!-ban tejkaramellát is szürcsölhetsz, ami valljuk be, akár újra a gyerekkorba repíthet egy fagyos, téli estén.

A legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: Ahoy! - Waffle, Chocolate & LemonadeA legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: Ahoy! - Waffle, Chocolate & Lemonade

 

 

Briós

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 16.

A Briósba éhesen érkezz, mert garantáltan ki szeretnéd majd próbálni valamelyik fantasztikus reggelijüket! Ami pedig a forró csokit illeti, számtalan variációval kedveskedik a Briós- csapat: a hagyományos ízeken túl levendulásat, narancsosat, mogyorósat, banánosat, chiliset, málnásat, sós karamellásat, rubyt, sőt cukormentes étcsokit is kínálnak. Extra jó hír az adventi időszakra, hogy bejglit is rendelhetünk tőlük, méghozzá mákos, diós, gesztenyés, szilvás, meggyes-mákos, valamint marcipános-csokis-meggyes ízekben.

A legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: Briós A legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: Briós

 

 

Gerbeaud Café

Cím: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.

Állítsd meg az idő rohanását, merülj el az elegáns belső tér és az aranyozott díszek részleteiben! A Gerbeaud-ban a csokoládé nem pusztán ital, hanem művészi alkotás, amelynek minden kortya élvezetet nyújt. A mennyei forró étcsokit kérheted tejszínhabbal, mogyorós vagy amarettós változatban is. Közben ne felejtsd el megkóstolni az új, töltött macskanyelveket sem, köztük a karamellizált fehér csokoládéval, amit Gerbeaud specialty kávé töltelékkel tettek utánozhatatlanná!

A legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: Gerbeaud CaféA legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: Gerbeaud Café

 

 

My Little Melbourne Coffee

Cím: 1075 Budapest, Madách Imre út 3.

Az ország első specialty kávézója forró csokik terén is maximális kényeztetést nyújt. A My Little Melbourne minimalista dizájnja és a prémium minőségű alapanyagok – köztük a melbourne-i Mörk Chocolate termékei – garantálják, hogy minden korty különleges élmény legyen. Csokizásra fel!

A legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: My Little Melbourne Coffee Facebook oldalaA legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: My Little Melbourne Coffee Facebook oldala

 

 

Kelet Kávézó és Galéria

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

Otthonos és vintage hangulatért nem is kell messzebb menned, mint a Bartók Béla út egyik emblematikus kávézójába. A Kelet Kávézó és Galéria egyedi atmoszférája bárkit magával ragad, a forró csokijuk pedig pont olyan, ami többször is visszacsábít a helyre. Éppen úgy, mint a chai lattéjuk és matcha lattéjuk…

A legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: Kelet Kávézó és GalériaA legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: Kelet Kávézó és Galéria

 

 

 

 

Nothing Café (Azték Choxolat!)

Cím: 1052 Budapest, Károly krt. 22.

A Károly körút eldugott kincse igazi különlegesség Budapest kávézóinak palettáján. Lépj te is az aztékok csokoládézó hagyományainak lábnyomába, és éld át a ma már Nothing Café-ként ismert helyszín fűszeres, minőségi csokoládéinak egyedülálló élményét! Az egzotikus kínálatban olyan ízek közül válogathatsz, mint például az áfonya, menta, rózsa, licsi és mangó.

A legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: Nothing Café Facebook oldalaA legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: Nothing Café Facebook oldala

 

 

vinoWonka Csokoládé és Borbár

Cím: 1082 Budapest, Corvin sétány 2.

Én-idő, romantikus este vagy baráti találkozó? Mindegyikre ideális helyszínt jelenthet a bor- és csokibirodalom, a vinoWonka, ahol körülbelül 140 fajta borral szemezhetünk (ebből 35-40 fajtát pohárral is kóstolhatunk), és felejthetetlen kézműves csokoládékat vásárolhatunk. Tejszínhabos forró csokijuk pedig garantáltan felmelegíti és megédesíti a zord, téli napokat.

A legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: vinoWonka Facebook oldalaA legfinomabb forró csoki kalandok Budapest szívében - Fotó: vinoWonka Facebook oldala

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Bátran hívhatjuk a mátrai turisztikai térséget „legekkel” büszkélkedő úti célnak. Itt terül el Magyarország három legmagasabb hegycsúcsa (a Kékes, a Hidas-bérc és a Galya-tető), itt tör utat magának hazánk legmagasabban fakadó forrása (a Disznó-kút), és talán nem túlzás azt mondani, hogy itt van a legromantikusabb erdőrengeteg és a legtisztább levegő. Milyen pazar dolgok kerülhetnek a tányérunkra és a poharunkba a „legek” vidékén? Mutatjuk.
Lezárult az a Zsámbék önkormányzata által kiírt pályázat, mely a Zsámbéki Öregtemplom és környezetének megújítására irányul. A tervek alapján újjáépülhet a zsámbéki premontrei templom, a középkori magyar templomépítészet egyik legikonikusabb és legszebb környezetben található szakrális épülete.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.